Sharky Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Sa stii ca ai putea sa ai dreptate! O sa le desfac boxele si o sa ma uit.Ce inseamna uneori neatentia. Ma gandeam ca e vorba de un lot nou ca si in cazul pct 300.Deci ca sa fim on topic problema cred ca ramane pa800 vs fountek fw168, pa800k nu merita luat in considerare pt incinte de 2 cai decat daca le completam cu subwoofer.CBI:Un pa800(k?, are fs in jur de 70) e de la importator, iar cel bun e cumparat de la kon. Nu am idee ce invarteli o facut.O sa pun poza cum ambele si vedem cum sta treaba cu etichetele. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 eu stiu ca doar DNA aduce difuri PA,deci kon sau discopro sau difuzoare.ro,toate au aceeasi proveninta.Probabil asa au venit de la fabrica .Cele vechi aveau backplateul cadmiat,mai galbui asa,am prins unele care il aveau cromat si au inceput sa puna eticheta daia cu rohs,cert e ca pe toate era o eticheta mica pe care scria pa-800k,stiu sigur.Chiar si pe facturi scria la felSi eu am zis cam la fel, dintre cele 2 ,as alege o a 3 -a varianta Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Sunt doua difuzoare cum a observat ratza:- primul, cel vechi, are Fs = 28 Hz si Vas= 100,72 litri, fibra de carbon- al II-lea are Fs = 67 Hz si Vas = 21 litri, KevlarSi Qts este dublu fata de primul difuzor care se comporta ca un woofer in timp ce al-IIlea este un midrange mai mult!In orice caz, ambele trebuie taiate scurt, abrupt si in zona 1.000 - 1.500 HzLa PCT 300 exista mai multe variante pe aceiasi calota:- PCT300 cu camera de absorbtie, cu WG- PCT300 fara camera de absorbtie, cu WG- DT 300 (pentru Monacor) cu flansa, fara WG- DT 28 N (pentru Monacor) cu WG mic, magnet de neodimCu toate variantele se poate lucra fara multe probleme, jongland din filtru. Ramane unul dintre cele mai bune tweetere ce au fost si sunt pe piata. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 desi nu am nimic cu acest tw pt ca este f ok la banii lui,tind sa va contrazic in legatura cu camera de amortizare Nici PCT 300 nici DT300 de la monacor nu au si nu au avut asa ceva pana la proba contrarie(nu din cuvinte) Am avut pct 300 de acum 4 ani cand au aparut vtpurile cu 8pw3 si am desfacut unul http://i25.tinypic.com/1085raw.jpg http://i29.tinypic.com/e5msya.jpg http://i25.tinypic.com/29olkwk.jpg capacul ala negru nu stiu ce rol are,dar piesa polara nu este gaurita,macar au pus minetul ala sa nu faca rezonante parazite Pe site-ul lui nenea troels se gaseste cateva proiecte cu varianta monacor dt300,si dupa ce l-a desfacut sa-i scoata zeama chiar si el a pus o intrebare "Why have a vented pole piece and a damped rear chamber - and then block the vent?" http://www.troelsgravesen.dk/C17_II.htm varinta noua de pct nu mai are deloc capacul ala,vine doar cu o eticheta,iar wg-ul nu mai este lipit,ci are o garnitura http://i29.tinypic.com/o6iexy.jpg http://i29.tinypic.com/2d1tp45.jpg Cat despre pa800 de-abia acum se spune ca sunt 2 variante,desi sunt asemnatoare la aspect,nu cred ca unul este cu kevlar si altul cu fibra de carbon,cert este ca varianta cu fs ridicat cred ca am prins eu de mai multe ori de suna ca butoiu in bas reflex dupa proiectul de pe forum pe care l-am realizat pt cineva fara nici un fel de ganduri de acest gen Sharky are pe mana ambele modele si poate sa confirme ca arata identic ,magneti ,materialul membranei tot tot,deci daca intre timp s-au adus alte variante si nu s-a anuntat consider ca este o mare magarie pt ca nu s-au luat masuri,pt ca tare ma indoiesc ca filtrele de pe forumuri mai sunt potrivite dupa atatea schimbari Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Dupa cum am spus voi pune poze detaliate, probabil in weekend.Acum am aflat si eu de faza cu 800 si 800K, iar faptic m-am prins doar cand am stat sa le masor. MA miram eu cum cutia mai mare scoate mult mai putin bas si mai prost ca una mai mica cu 50% din volum.Pe nici un forum n-am vazut discutia asta, altfel eram mai atent cand le cumparam. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Culmea e c? ?i eu mi-am dat seama abia acum, înainte s? le cump?r habar n-aveam c? exist? dou? seturi de parametri. Probabil c? de aia îmi coboar? mie VTP-urile mai jos, e posibil s? fi c?lcat în ceva pe strad? înainte s? le cump?r ?i s? fi nimerit varianta cu Fs la 28. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 mie imi place cum se pune problema,cat timp era cel cu fs si qts mic avea bas suficient pt toate aplicatiile,acum s-a transformat intr-un "midrange mai mult".Deci ratza ,esti mai norocos oarecumcelalat are qts mai mare si se comporta mai mult ca woofer,dar cu fs la 70 ...probabil woofer public adress e bine macar ca a iesit situatia la lumina,acum fiecare trage ce concluzii vrea.Am utilizat cel putin o pereche pe an din aceste difuri pt ca urla tare ,undeva ceva s-a intamplat in aceste importuri pt ca diferentele nu au fost numai o singura data.De asemeni am obs diferentele timbrale evidente intre primele vs de tw si actuale ,care suna mai bine nu pot spune,cert este ca sunt.Astfel de situatii ar trebui sa se comunice ,ca degeaba sunt produse profesioniste daca se construiesc diferit in timp.Eu unul daca mai vreau sa cumpar ,desi sigur nu o sa o mai fac,cine imi garanteaza una sau alta,sau daca le mai primesc inapoi dupa ce desfac cutiile si le masor in bucatarie,ca doar dureaza cateva zeci de secunde2 seturi de fabricatie e clar ca sunt,dar ca sunt 2 tipuri de difuri,unul de kevlar si altu de fibra de carbon asta nu o inghit,atat timp cat fizic sunt identice si mai si suna la fel Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Deci ratza ,esti mai norocos oarecumPosibil. Eu eram contrat acum ceva vreme cînd ziceai tu c? nu-?i coboar? sub 50Hz orice i-ai face, nu mai ?tiu exact topicul. O s?-mi fac ?i eu un setup pentru m?surare cîndva ?i o s? pun rezultatele. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 pai cam ar trebui,si un mic ceva electret chiar si mai de duzina,iar este necesar.Se mai intampla si la alte firme,si nu apuci sa aflii decat daca verifici ceva,daia nu e recomandat sa faci clone dupa proiecte pe net,chiar daca sunt bine documentate.Nu se stie daca cele de acum 2 ani din america mai sunt la aceesi specificatii ca cele luate din Ro dupa cativa ani.Se schimba pe langa parametrii necesari cutiei,si sensibilitatea,zona de breakup,impedanta ...Astea sunt niste riscuri pe care trebuie sa le inteleaga oricine vrea sa fac boxe dupa proiecte moka.Ca s-a nimerit situatia asta cu PA,asa a fost sa fie.LE:apropo,ca am vazut apoi,difurile de la mine au fost vandute anul trecut si cumparate de cel putin inca un an in urma,deci nu este dintr-un lot 'nou' recent aceste diferente.De aceea nici nu imi dau seama de unde ar fi putut aparea diferentele Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 cu un simplu montaj poti masura dintr-un click fs si qts. Cu vas e mai complicat, dar se poate si ala. Un exemplu de program: http://www.fesb.hr/~mateljan/arta/links.htm -> LIMP Inainte sa le cumperi nu aveai cum sa stii, si eu recent am aflat, dupa ce am masurat alta pereche au aparut si explicatiile, pana atunci nimic. Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Ce sa faci cu un difuzor cu rezonanta la 68 Hz ?!?. Poate sa-l pui de medii ca de basi........... ma abtin. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 COMENTARII FARA ROST! Ca sa nu zic prostesti!Eu nu am avut in mana varianta pe kevlar. Am luat data sheet-ul vechi, la care se mantioneaza utilizarea fibrei de carbon, si pe cel dat pe topicul asta, le-am comparat si a aparut evident ca este vorba de 2 variante. Cu atatea masuratori, programe, simulatoare si rulete nu era evident acest lucru? Ca thailandezii sunt batuti in cap si trimit tot felul de variante fara avertizare, trebuie sa fie, din pacate, clar de azi inainte. Nu mai vorbesc de greselile care apar in unele fise tehnice, probabil si din cunoasterea limbii engleze de catre traducatorul in cauza!P.S. _ CBI, citeste de 2 ori inainte sa intelegi gresit!!! Esti baiat mare acum! Cel cu membrana de carbon este woofer, cel cu kevlar a virat-o catre mid (incepe sa "cada" imediat sub 150Hz). Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 da,asa este ca dvs,am tras 'contexu' spre favoarea mea,recunosc :secretscormonel,depinde de ce vrei sa faci cu el,nu e chiar asa de radical cum zici tu.Da,subwoofere nu se va putea face cu ele,dar sunt mai mult decat medii nativeoricum,e destul de naspa pt multi care nu au stiut de situatie si acuma stau pe ganduri,pt ca difurile fizic chiar arata la fel si care ce o fi prins Link spre comentariu
chorchy Postat Ianuarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 in datasheeturile fiecaruia este scris numele corect.cel cu 28 este "PA series 800"cel cu 67 este PA-800K.il am pe cel cu 67 in 20 de litri acordaj la 60Hz.un pic aproape de perete si cu un pic de boost pe bas si nu sunt probleme prea mari.desigur,asta pentru muzica "de calitate",nu manele sau cine stie ce hip hop unde coboara basii sub 50Hz.sunt destul de multumit de el.incinta nu e cine stie ce,filtrele la fel,tweeterul este unul rusesc.oricum fata de ce aveam este mult mai bun.boost-ul pe bas ii cam mareste cursa si nu mai tine asa multa putere,dar e suficient pentru auditii.domnul VTP spunea ca din orice difuzor se poate face ceva care sa sune cat de cat bine,sunt de acord cu dansul.sincer sunt satul de basi dinaia de masina care fac vuum vuum...mi se pare ca muzica trebuie sa sune cat mai clar,poate un pic agresiv,dar in niciun caz lenes.pentru mine,pa800K este bun.intentionez sa ii fac o incinta un picut mai mare,vreo 27 de litri ranforsata cum trebuie(cea actuala este din PAL,se se aude un pic de sunet de butoi) Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Incearca sa baleezi atent cu un sinus de la 50 la 150hz sa imi spui unde se aude sunetul de butoi.Iti recomand sa faci asta ca sa eviti munca in zadar la construirea altei cutii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum