Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Technics su-7300k

Vizitator Mosneagu

Postări Recomandate

am si eu o problema cu un tehnicsse incinge transformatorul chiar si la volum moderat/mic sa spunem daca vizionez un filme model vechi su-z25 si vad ceva atasat de transformator;m-am gandit ca o fi vreo protectie sau ceva,m-am gandit chiar sa-i pun un venilator ceva dar nu am de unde sa-l alimentez si nici spatiu pt asta in carcasapoate i-mi spuneti cum sa gasesc intrarea aia de 240v din primarmentionez ca utilizez difuri de 8ohm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

6

• baga

2

• BUGHIU

2

• mariobe

1

Top autori în acest subiect

Pune o poza cu chestia aia si cu transformatorul sa vedem,poate ai noroc si are intrare de 240v.Daca nu are,cu ventilatorul nu prea rezolvi nimic,ca tot o sa se incalzeasca in interior.Ai putea sa duci transformatorul la bobinaj,sa-i mai puna niste spire in primar.Nu-l lasa in priza mult timp,ca se arde,eu am patit-o.

Link spre comentariu
Vizitator Racer

Am mai legat eu cateva condensatoare si se auzea si mai bine,si mai tare cand era la maxim.

Eu n-am auzit pana acum sa se auda mai tare daca maresti valoarea condensatorilor din filtraje...
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Daca schimbi condensatoarele cu altele mai mari nu v-a fi nici o diferenta in sensul ca se va auzi mai tare sau mai clar.Trebuie sa te gindesti ca japonezi au calculat toate valorile necesare pt. toate componentele din amplificator si nu ai ce imbunatatiri sa-i aduci.Lasa-le asa cum au fost cele din fabrica,eventual condensatori din alimentare trebuie schimbati cu alti de aceeasi valoare in cazul in care s-au uscat datorita timpului.

Nu sunt de acord.Da-i dracului si pe aia cu calculele lor.A avut un prieten mai demult o combina technics su-ch9,de aia "bi amping",de 2x60 + 2x15w la 6 ohmi parca,si avea filtraj de 4700uf pe o alimentare si numai 2200uf pe cealalta.Din ramura cu 4700 erau alimentate si amplificatoarele pentru tweetere,aveau alimentare simpla alea.Ce calcule au facut???Cum sa iasa mai ieftin poate.Am mai legat eu cateva condensatoare si se auzea si mai bine,si mai tare cand era la maxim.Totusi,in cazul de fata ,parerea mea este ca sunt suficienti aia 6800uf,daca ai boxe de 8 ohmi la amplif.Daca pui mai multi,va fi mica diferenta,sau chiar nu o vei auzi.Daca amlificatorul duce boxe de 4 ohmi,diferenta va fi putin mai mare...
:scarpin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări