Vizitator Mosneagu Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 SalutareDetin un amplificator Technics, dar care nu mai functioneazaAm aflat de la o persoana cu cunostiinte in domeniul electronicii, si mi-a spus ca e ars trafulVreau sa stiu daca are vreo siguranta in interiorul transformatorului, sau trebuie rebobinat?Am citit intr-un alt topic despre trafuri, si am constatat ca sunt si trafuri cu siguranta termicaPrecizez ca amplificatorul, sau mai bine zis carcasa lui ardea in momentul cand a incetat sa functionezeAmplificatorul are o siguranta de 1.7 A pe cablul de la alimentare, dar nu este arsa (am verificat-o)Astept raspunsuri Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Înseamn? c? s-a întrerupt sig termic? din primarul trafo, altfel se ardea sig de re?ea. Trebuie identificat? ?i ?untat?, dup? cum arat? trafo, sigur trebuie demontat de capace. Ca s? mearg? mai rece trafo, trebuie mutat schimb?torul de tensiune pe 240V (depinde de model ?i zona ptr care a fost produs). În schem? apare figurat? sig termic? la bornele trafo. Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Dar traful e deja demontat si trimis la bobinat:(Esti sigur ca e vorba despre o siguranta termica?Daca da,ar trebui sa il anunt imediat pe cel care se ocupa de bobinatSi inca o intrebare...Imi poti trimite schema sau sa o postezi aici? eu din cate am cautat nu am gasit schema acestui amplif Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Iat? schema, e ptr pia?a japonez?, dar ?i celelalte modele, în afara mai multor prize ptr tensiuni de 100-120-220-240Vca, au sig termic? în trafo. Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Este in regula daca inlocuiesc condensatoarele existente cu altele mai mari?Se va simti vreo diferenta? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Daca schimbi condensatoarele cu altele mai mari nu v-a fi nici o diferenta in sensul ca se va auzi mai tare sau mai clar.Trebuie sa te gindesti ca japonezi au calculat toate valorile necesare pt. toate componentele din amplificator si nu ai ce imbunatatiri sa-i aduci.Lasa-le asa cum au fost cele din fabrica,eventual condensatori din alimentare trebuie schimbati cu alti de aceeasi valoare in cazul in care s-au uscat datorita timpului. Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Off: cu ce as putea sa imprim acea shema? se foloseste un program anume?Imprimanta mea scoate imaginile cu scris punctat nu se poate intelege nimic:(On: o sa las condensatoarele in pace Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 N-are nimic dac? schimbi cond de 6800uF cu unii de 10000uF, dar calitatea celor de azi e sub cea a japonezilor de acum 30 ?i ceva de ani. Am depanat sute de amplifuri ?i doar în vreo 3 cazuri a trebuit s? umblu la conzi. Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Eu am luat ampliful la ora 22 de la reparatAm fost nevoit sa renunt la acele intrari de 110v, 120v, si am ramas doar cu 220vDar nu ma deranjeaza cu nimicVa multumesc pentru sfaturi, si nu cred ca voi schimba acei conzi, am incredere in sfaturile domnului Zal.Multumesc inca o data.Sunt cel mai fericit om din lume, asta e iubirea mea .....muzica:D Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Cum as putea sa inlocuiesc becul existent care lumineaza vu-metrele cu un led albastru?Becul este de 6v. ce modificari sunt necesate sa functioneze ledul. Doar lumina ma intereseazaAm incercat sa pun un led pe firele + si - dar s-a ars ledul imediatAm inteles ca imi trebuie sursa de curent contiuu Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Foarte simplu: redresezi tensiunea de 6Vca ptr bec cu o diod? gen 1N4001...4007, un cond de 1000uF/16V, ob?ii o tensiune continu? cam de +8V ?i ledul se înseriaz? cu o rez de circa 680 Ohmi la 1W. Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Am 1n4002, condensatorul de 1000uf/16v, am si rezistente, dar nu stiu ce valoare au.Nu dispun momentan de un multimetru. De unde pot sti ca rezistentele mele sunt de 1w, 680ohm? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Probabil sint cu inele colorate, trebuie sa aiba cenusiu-albastru-maro si inelul de toleranta bronz sau argintiu.Daca scrie clar pe ele, cam asa: K68J(sau K), 680J(sau K), 680/5%(sau 10%), 680R... etc.Cu puterea e mai greu, dar pui unele mai groase de 2mm. Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Daca schimbi condensatoarele cu altele mai mari nu v-a fi nici o diferenta in sensul ca se va auzi mai tare sau mai clar.Trebuie sa te gindesti ca japonezi au calculat toate valorile necesare pt. toate componentele din amplificator si nu ai ce imbunatatiri sa-i aduci.Lasa-le asa cum au fost cele din fabrica,eventual condensatori din alimentare trebuie schimbati cu alti de aceeasi valoare in cazul in care s-au uscat datorita timpului.Nu sunt de acord.Da-i dracului si pe aia cu calculele lor.A avut un prieten mai demult o combina technics su-ch9,de aia "bi amping",de 2x60 + 2x15w la 6 ohmi parca,si avea filtraj de 4700uf pe o alimentare si numai 2200uf pe cealalta.Din ramura cu 4700 erau alimentate si amplificatoarele pentru tweetere,aveau alimentare simpla alea.Ce calcule au facut???Cum sa iasa mai ieftin poate.Am mai legat eu cateva condensatoare si se auzea si mai bine,si mai tare cand era la maxim.Totusi,in cazul de fata ,parerea mea este ca sunt suficienti aia 6800uf,daca ai boxe de 8 ohmi la amplif.Daca pui mai multi,va fi mica diferenta,sau chiar nu o vei auzi.Daca amlificatorul duce boxe de 4 ohmi,diferenta va fi putin mai mare... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Probabil sint cu inele colorate, trebuie sa aiba cenusiu-albastru-maro si inelul de toleranta bronz sau argintiu. Daca scrie clar pe ele, cam asa: K68J(sau K), 680J(sau K), 680/5%(sau 10%), 680R... etc. Cu puterea e mai greu, dar pui unele mai groase de 2mm. Eram adormit, e albastru-cenusiu-maro... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum