Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum fac un filtru audio?

Miki Spaga

Postări Recomandate

Poti folosi cu succes principiul de calcul propus de mine aici: viewtopic.php?f=28&t=10753&st=0&sk=t&sd=a&start=315Niciodata nu vei putea gasi parametrii miezului cu suficienta precizie incit sa iti iasa inductanta dorita "din prima".Referitor la bobinele cu aer, un calculator de genul Calcoil ( http://dl.dropbox.com/u/3712780/Calcoil.exe ) este precis, evident daca si executia practica e precisa. Hai sa fiu mai exact: "precis" inseamna ca la o bobina pentru filtre audio pentru ajustari finale trebuie sa adaugi sau sa scoti maxim 5 spire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

18

• mișa

4

• gabi_lori

4

• CBI

2

Top autori în acest subiect

ptr.ahegies.....da stiu dar si la trafurile de iesire calculele clasice se fac in functie de o constanta k,exista un tabel cu anumite valori ale ei si in functie de sectiune se ia si constanta aceasta,ptr ca nici acolo nu ai de unde stii despre tole si atunci.....si merg si suna chiar bine poate nu chiar ca unul profesionist,dar ai un sunet hi-fi,asa-mi trbuie daca in liceu la fizica chiuleam in loc sa stau la ore.va multumesc.

Link spre comentariu

Poti folosi cu succes principiul de calcul propus de mine aici: viewtopic.php?f=28&t=10753&st=0&sk=t&sd=a&start=315Niciodata nu vei putea gasi parametrii miezului cu suficienta precizie incit sa iti iasa inductanta dorita "din prima".Referitor la bobinele cu aer, un calculator de genul Calcoil ( http://dl.dropbox.com/u/3712780/Calcoil.exe ) este precis, evident daca si executia practica e precisa. Hai sa fiu mai exact: "precis" inseamna ca la o bobina pentru filtre audio pentru ajustari finale trebuie sa adaugi sau sa scoti maxim 5 spire.

mersi mult da stiu asta este cel mai simplu bobinezi si masori,dar este cam cum este treaba aia olteneasca,stii tu cu scarpinatul,dar daca altceva nu e ne scarpinam si olteneste ce naiba sa facem.mai pune o data calcoil.exe nu stiu ce are dar nu merge,te rog.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări