ahegyes Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 mai baiatule, tu esti prost sau te faci?????nu numai ca impedanta depinde de cutie ci si de materialul fonoabsorbant ce se aflta in cutie. Pe graficul ala ai impedanta difului in aer liber (free air) precum si in cutie cu 3 tipuri diferite de fonoabsorbant. Daca nu stii citi nu te mai baga la avioane.Acuma o iei cotita ca tu te ocupi de tranzistoare......foarte bine, atunci nu-ti baga nasul la bobine - cu toate ca ma mir daca stii ce e aia tranzistor. Din cate vad nu stii nici diferenta intre electronica si electrotehnica. Link spre comentariu
Vizitator ianni Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 ) ala e linkul tau? stii macar ce e aia? aia e analiza in frecventa a unei boxe intregi, nu are nici o treaba cu filtrarea sunetului, e pur si simplu analiza sunetului in diferite incinte...vrei sa iti spun pe romaneste? spre exemplu ai o boxa de 500w care la tine in camera dai la max si nu mai intelegi nimik pt k e prea mica, o incerci intr-o sala mare si dai la maxim si se aude foarte bine, apoi o pui intr-o pestera, ecouri, sunet suprapus...e ca si cum ai intreba de ce nu se mai aud inaltele daca ai pus un prosop peste ele, poi uite deaiaraspunsul in frecventa al difuzorului e acelasi...insa incinta iti anuleaza sau iti amplifica ceea ce difuzorul scoatepoti face incinta subwoofer care iti amplifica basul, sau poti pune intr-o incinta mult prea mare pt difuzor si de aude ca o conserva....super nu?sa revenim la postul nostru si sa facem cumva sa facem un filtru cu 3 benzi la iesire-inalte-medii-joaseva multumesc ca ati citit toate porcariile dar macar acum stim cum sa analizam spectrul de frecventa a unei boxe plasate in diferite locatii in camera sau cu dimensiuni diferite ale incinteiDAR POATE CINEVA SA POSTEZE DIMENSIONAREA (si configuratia) FILTRELOR? Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 mai baiatule, tu nici macar nu stii sa citesti ce scrie acolo. Deschizi pagina asta: http://www.troelsgravesen.dk/BOX-PORT-CALC.htm mergi la ultimul grafic si vezi ce e acolo. chiar la sfarsitul paginii. dai cu scrolul mous-ului pana ajungi la ultimul grafic, adica asta: Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Si daca vrei sa afli cumse face ul filtru poate inveti ceva de aici: http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=10 este o boxa pe 2 cai facuta de mine. Ai acolo cam tot ce-ti trebuie (chiar si impedanta in cutie - e drept ca cea free air nu am pus-o, nu credeam ca e nevoie). Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 uite, inca un link despre cum se fac filtrele. spor la treaba (cu toate ca nu cred ca vei intele multe din ce e acolo). http://www.troelsgravesen.dk/crossovers.htm Link spre comentariu
Vizitator ianni Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 am inteles ce e aia....si crede-ma am facut chestiile astea over and over again, nu e nevoi ca un anonim aleator sa imi tot bage aia in ochiintrebarea e alta, tu ai inteles?difuzorul are acelasi raspuns in frecventa...dar in functie de incinta, spuma, burete sau alte kkt-uri care le bagi in incinta sa testezi aceasta isi schimba parametriirog adminstratorul sa stearga toate off-topicurile inutile care au fost postate doar pt a ii fi demonstrat unui anonim ca difuzorul are aceeasi parametrii.... si ca topicul pt incinte si analiza lor este in alta parte aici avem nevoie de FILTRE, stii ce-s alea? atunci exemplifica unui pt miki, daca nu te rugam treci in alt topic ca ingreunezi citirea informatiilor utile, msPS: maine voi posta un filtru detaliat pe 3 benzi de frecventa, 8 Ohmi, si cel putin 100Wcu stima, ianni incepatoru' Link spre comentariu
Vizitator ianni Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 nu te simti mai util cand esti in rand cu topicul? in sfarsit...singurele lucruri utile au fost 2 linkuri, dar e un inceput ;) Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 difuzorul are acelasi raspuns in frecventa...dar in functie de incinta, spuma, burete sau alte kkt-uri care le bagi in incinta sa testezi aceasta isi schimba parametriimai baiatule, si eu am spus exact acelasi lucru, si anume ca raspunsul in frecventa si impedanta sunt influentate de cutie. Tu chiar ma crezi prost????? Link spre comentariu
Vizitator ianni Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 nu te credeam prost, ideea e ca ai tot insistat cu parametri difuzorului...care nu se schimba, parametii boxei ca si unitate se schimba dupa montaj, asa iti pot spune si eu ca se modifica parametrii daca iei capacul din spate, te intereseaza?...nudeci aia incercam si eu sa spunapp, frumos lucrate boxele si raspunsul in frecventa e destul de liniar intre 50hz-16khz, dar trebuie sa avem in vedere ca e mid-bassva saluta ianni incepatoru' Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Daca recitesti, ahegyes tocmai ca a afirmat contrariul a ce zici ca a spus, referitor la difuzoare si parametri.De curiozitate, cate incinte si cu ce componente le-ai realizat?Numai bine si spor. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Pentru cei interesati, iata articolul despre Cum construim un filtru pasiv: http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=31 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 in sfarsit un mesaj util...multumesc! Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 in sfarsit un mesaj util...multumesc!adica mesajele mele de pana acum nu au fost utile ???? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 luate separat foarte utile... in contextul unei paruieli de spatele blocului, in care fiecare incearca sa dovedeasca celuilalt ceva, condimentat cu injuraturi si jigniri... ma indoiesc... hai sa transformam locul asta in sala de curs, cu programa clara si raspunsuri la obiect, nu in bazar... nu spun ca e vina ta, sa se simta cine e vinovat...urmeaza urmatoarea intrebare:odata ce am obtinut insiruirea aia de impedante diferite la frecvente diferite, detaliat, poate cu print screen, pe care din ele o folosesc in calculatie? una? care? mai multe? care?multumesc! Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 le folosesti pe toate. fiecare difuzor cu SPL-ul si impedanta lui. Fiecaruia i se atribuie masuratorile aferente. Nu am crezut ca trebuie sa specific si asta. Oricum, dupa cum am mentionat in Observatii, in Help-ul aplicatiei se vor gasi informatii mai detaliate, specifice fiecarui program. Si daca tot vrei sa transformi forumul in sala de curs, uite inca un articol publicat tot azi: http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=25 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum