Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuitor pentru difuzorul de bass -Genius SW-HF 5.1 6000

Vizitator danyelM

Postări Recomandate

nu stiu daca sunt multi deacord dar un prieten al meu are un genius(modelul de lemn )si si-a ars diful de bas,a fost la un tip care la rebobinat ,prietenul asta spune ca se aude ca si inainte,acum: nu pot judeca eu dar pot sa-ti spun ce a zis el

Pai una e un dif rebobinat cum trebuie, alta e sa'l schimbi cu alt dif deloc asemanator.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

6

• ionescu liviu

2

• paul14

2

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator danyelM

multumesc de pareri :d in final am sa las legat de genius in paralel si subwoferul auto M.N.C pentru ca se aude impecabil si ii mai ia din putere celui de 100w din genius, chiar dak se incinge radiatorul mai tare decat normal l am rezolvat atasandu i un cooler de 12cm la turatii normale. acum are un sunet placut si la max si radiatorul este rece rece oricat timp as asculta. INCA O DATA VA MULTUMESC CELOR CARE ATI POSTAT AICI :offtopic2

Link spre comentariu

multumesc de pareri :d in final am sa las legat de genius in paralel si subwoferul auto M.N.C pentru ca se aude impecabil si ii mai ia din putere celui de 100w din genius, chiar dak se incinge radiatorul mai tare decat normal l am rezolvat atasandu i un cooler de 12cm la turatii normale. acum are un sunet placut si la max si radiatorul este rece rece oricat timp as asculta. INCA O DATA VA MULTUMESC CELOR CARE ATI POSTAT AICI :offtopic2

Sunt sanse sa arzi amplificatorul astfel. Cand legi in paralel scade impedanta, subul auto banuiesc ca e de 4 ohmi, probabil si cel din genius e de 4 ohmi, deci scade impedanta mult sub cea de lucru a amplificatorului, de aia si se incinge. La un amplificator nu e bine sa pui boxe cu impedanta mai mica decat cea cu minima cu care poate lucra amplificatorul. Si cele mai multe amplificatoare lucreaza in siguranta pe 8 ohmi, sunt si amplifuri care merg fara probleme si pe 6, sunt si care merg pe 4. Poti lega difuzoare cu impedanta mai mare, dar mai mica nu, se arde amplificatorul mai devreme sau mai tarziu. Ca sa nu mai zic ca, chinezul pt a scoate scule audio cat mai ieftine fabrica amplificatoare care in mod normal nu lucreaza ok in 4 ohmi, dar ei le pun boxe de 4 ohmi ca sa se auda mai tare si/sau sa se faca economie de energie, rezultand intr-un final economie la portofelul cumparatorului si a fabricantului chinez care se bazeaza pe cantitate si nu pe calitate.Daca vei cauta pe google date despre legarea in paralel vei vedea ca acum amplificatorul din geniusul tau lucreaza la o impedanta de cel putin 3 ohmi, asta in cazul in care unul din difuzoare e de 8 ohmi iar altul e de 4, daca amandoua sunt de 4 ohmi, atunci rezulta aproxiamtiv 2 ohmi iar asta inseamna prajeala intr-un final :nebunrau: mai ales ca vorbim aici de bass. Asta in cazul in care ai legat in paralel difuzoarele. Nu o fi exact cum zic eu dar ideea e ca ar fi bine sa te interesezi care e situatia.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări