Vizitator danyelM Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 dak puteti sa ma ajutati cu un sfat sau un link cu un inlocuitor ptr dif de bass( 100w). se aude praf, si as vrea sa il inlocuiesc cu unul mai mare cam de 150-200w pe 8ohm. banuiesc ca dif este de 8" Link spre comentariu
Vizitator danyelM Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 c alt difuzor as putea pune in locul celui pus de producator ??? un link ceva .. Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Noi nu avem de unde sa visam ce difuzor ar intra in cutia aia.Masori frumos cutia, afli litrajul, modelul: inchisa, br, bandpass etc... Apoi vezi diametrul difuzorului. Dupa asta iei la rand saiturile cu difuzoare la care dau si parametrii T/S si incepi sa calculezi cutie la fiecare, iar care se potriveste in cutia ta si are fs mai jos, ala ar fi alesul.Mai bine ai ochi un difuzorul mai bun, îi calculezi cutie(daca nu gasesti vreuna gata calculata) si muti matele in noua cutie. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Sistemele Genius au woofer de 5" sau 6" parca, intr'o incinta bandpass. Daca pui orice altceva inauntru, o sa sune si mai prost decat originalul. Sustin ideea lui paul14, de difuzor nou in incinta noua. Link spre comentariu
Vizitator danyelM Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 NU VREAU SA SCHIMB CUTIA PENTRU CA ARE UN DESIGN FOARTE FINUT, geniusul care il am eu este ultimul model fabricat, iar difuzorul este cu fata inspre afara si cu magnetul inauntru. imi pare ca am citit pe undeva ca difuzorul este de 8" adik 16 cm. si as vrea sa pun alt difuzor de aceleasi dimensiuni(poate chiar mai mare de max 20cm. pentru k are loc) si la o putere cuprinsa intre 130-170w. doarece la putere mai mare se aude urat(gajaie) de sateliti nu am c sa zic 20w bucata suna impecabil si la maxim. Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 8" => 20cmdiful tau probabil e de 6.5" cum au spus colegii. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Oricum nu scoti mai mult de 100W pe subwoofer cu TDA'urile alea. Teoretic doua TDA7294 in punte scot 150W curati, practic, mai mult ca sigur transformatorul nu face fata. Link spre comentariu
Vizitator danyelM Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 am legat de difuzorul de bass un subwoofer de masina pasiv in incinta de 400w din care 200w rms si se aude impecabil, bubuie frumos. de aceea zic k vreau sa schimb dif cu unul mai puternik de 100 ptr k asta standard se joaca incredibil la volum mare ..de aceea distorsioneaza. Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Poti sa pui in acea cutie ce difuzor vrei tu, dar in 99,99% din cazuri va suna mai prost ca acum.Decizia iti apartine. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Se pare ca am zis eu gresit la 6000 incinta nu mai e bandpass ci un simplu bass reflex, atunci mai sunt sanse sa gasesti un difuzor care sa se potriveasca cat de cat. Insa parerea mea e ca pe acel difuzor ar trebui sa dai cel putin jumatate din pretul sistemului, ia gandeste'te, mai merita?Plus ca sunt multi care se plang de zgomotul produs de turbulentele de aer ale portului de bas reflex (are diametru prea mic). Daca pui un difuzor mai teapan o sa fasaie si mai urat. Link spre comentariu
Vizitator danyelM Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 dar ma gandeam ca dak pun un difuzor de putere mai mare nu o sa mai joace la fel ca cel de 100w si se va auzii mai bine, iar aerul nu va mai iesi asa de puternic. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 dar ma gandeam ca dak pun un difuzor de putere mai mare nu o sa mai joace la fel ca cel de 100w si se va auzii mai bine, iar aerul nu va mai iesi asa de puternic.Cum bine a zis'o cineva, "basul este o functie a cantitatii de aer deplasate". Evident ca poti sa pui un dif cu membrana mai rigida deci cursa mai mica si mai putin aer plimbat prin tub, dar nu o sa mai ai bas. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 dar ma gandeam ca dak pun un difuzor de putere mai mare nu o sa mai joace la fel ca cel de 100w si se va auzii mai bine, iar aerul nu va mai iesi asa de puternic.Incinta aceea de subwoofer este construita STRICT pt tipul acela de difuzor cu acele caracteristici ale sale. Daca pui alt difuzor acolo ai sanse extrem de mici sa se auda mai bine. Fiecare model de difuzor e diferit de altul printr-o serie mare de caracteristici, caracteristici dupa care e facuta o incinta audio. Watii la un difuzor ar fi ultima caracteristica din tot acel lant de caracteristici care ar conta in cazul de fata, dar tu o tii sus si tare ca vrei unul mai puternic. De fapt vrei unul mai eficient, mai sensibil, pt a folosi mai eficient puterea data de amplificator, ca degeaba pui un difuzor care poate consuma 100 de w daca amplificatorul poate asigura doar 30 de w. Iar pana sa fie mai seinsibil va trebui sa aiba aceleasi caracteristici cu difuzorul original ca sa poata lucra cum trebuie in aceeasi incinta, ceea ce e comparabil cu a cauta doi oameni pe pamant care sa semene intre ei .Cel auto se auzea mai tare nu pt ca "avea" mai multi w ci tocmai pt ca fiind difuzorul de diametru mai mare era mult mai eficient. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Cel auto se auzea mai tare nu pt ca "avea" mai multi w ci tocmai pt ca fiind difuzorul de diametru mai mare era mult mai eficient.Si pentru ca diful era in incinta construita de fabricant special pt el. Daca ai lua diful ala si l'ai monta in incinta de la Genius (asta presupunand ca incape) nu o sa se mai auda nici pe departe asa tare. Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 nu stiu daca sunt multi deacord dar un prieten al meu are un genius(modelul de lemn )si si-a ars diful de bas,a fost la un tip care la rebobinat ,prietenul asta spune ca se aude ca si inainte,acum: nu pot judeca eu dar pot sa-ti spun ce a zis el Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum