Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Darclee 4 S641A2

Vizitator neuronos

Postări Recomandate

3 hours ago, doru3160 said:

Primele modele au avut corectie de ton pe acelasi ax cu potentiometrul de volum, Darclee 2, restul (marea majoritate) au avut potentiometre separate, montate in lateralele claviaturii, semiaparent.

45 minutes ago, +_Florin_+ said:

Ok, Darclee 4 are reglaj de "joase" și "înalte" pe cele 2 potențiometre semiaparente. Dar ce se intâmplă cu butonul unic de reglaj ton (concentric cu cel de volum) moștenit de la Darclee 2, se invârte în gol ?

Intreb din curiozitate, nu am decât modelul 2.

......................

Apoi sunt curios dacă aparatele au fost dotate cu mai multe tipuri de condensatoare variabile, pentru că in poza lui @Electro cv-ul e diferit de al meu, care arată așa:

14 minutes ago, doru3160 said:

Al meu e varianta cu ECL 85, si cam asa arata la interior. La volum e un singur ax, potentiometru simplu. As fi curios cum arata varianta 641cu potentiometru dublu, ton-volum. Potentiometru dublu cred ca mai am pe la serviciu, nou...vorba vine, e doar nelipit, gurile rele spun ca e NOS.

Va atasez cateva poze cu modelul meu. Inca nu l-am curatat, voi reveni cu poze dupa ce incep reparatia lui.

20200423_194139.jpg

20200423_194344.jpg

20200423_194441.jpg

20200423_194458.jpg

20200423_194506.jpg

20200423_194522.jpg

20200423_194756.jpg

Am o intrebare: condensatorii din imaginea de mai jos din ce sunt? Poliester, hartie....? Care e durata lor de viata? La o restaurare (daca tot deschid radio-ul) merita schimbati sau sunt durabili si de incredere?

20200423_194718.jpg

Link spre comentariu

Totusi, daca are cineva originalul schemei consolidate (precum cea de mai jos) pentru varianta Darclee 4 S641A2 cu ECL 86, rog sa o scaneze la rezolutie mare pentru a putea fi tiparita si urmarita usor (eu am tiparit-o pe A3, dar te ia cu durere de cap sa o urmaresti... :)). Multumesc.

post-203280-0-79217000-1476551533.jpg

Editat de Electro
Link spre comentariu

Poate iti e de folos un crop dupa o plansa cam deteriorata, dar partea de final si alimentare se vede binisor. E primita acum cativa ani de la regretatul Kripton, in urma unei discutii pe aceasta tema. Plansa e distrusa la mijloc, pe partea de indoitura, dar restul e destul de bun pt folosire.

ECL86.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Haralambie a spus:

Seara buna,

Imi puteti spune mai multe detalii despre transformatorul de alimentare? Am unul daca nu ma insala memoria, exact la fel.

Acum l-am luat la curățat și măsurat :rade:.

Traful de alimentare are miez de 15 cmp. Grosimea pachetului de role 4.7 cm iar lătimea lamei centrale a tolei e stas-ul de 3.2 cm.

Tensiunea anodică în gol, variază intre 228 ... 230 Vef. Nu mizați pe mai mult de 60 ... 70 mA (părere personală, fără pretenții de adevăr absolut).

Tensiunea de filanent e 6.6V tot "in gol". Sârma de bobinaj are cam 1.5 nm diametru (n-am subler, e o apreciere).

Astea sunt datele la prima vedere ...

20200423_214010.jpg

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
1 hour ago, +_Florin_+ said:

Na că mi-ați făcut poftă de lucru, am inceput operațiunea "recurățare", după 10 ani.:rade:

Așa arată varianta cu EL 84 și potențiometru dublu:

Bravo si spor!

1 hour ago, doru3160 said:

Si unde e potentiometrul dublu? Intrebare retorica , pt ca se vede ca nu e dublu...

Pai eu nu ziceam ca e dublu, ziceam ca joaca axul ... si ca l-as inlocui cu unul nou. Modelul meu de radio e cu potentiometru simplu, butoanele de ton sunt pe lateralele butoanelor de selectie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări