Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Darclee 4 S641A2

Vizitator neuronos

Postări Recomandate

Pentru adaptarea circuitului de unde ultra scurte UUS (de conversie completa a scalei din standart OIRT 65.5MHz – 74MHz in standard CCIR 87.5MHz – 108MHz) aveti solutii?

Am gasit un producator cu un circuit ce permite din buton comutarea intre cele 3 scale: pozitia 0 (pastreaza circuitul UUS existent pe standard standard OIRT 65.5MHz – 74MHz), pozitia 1 (asigura conversie UUS in standard CCIR 87.5MHz – 94.5MHz), pozitia 2 (asigura conversie UUS in standard CCIR 94.5MHz – 102MHz), pozitia 3 (asigura conversie UUS in standard CCIR 102MHz – 108MHz).

- descriere producator: https://ambm.pl/produkty/konwertery-ukf/k8eb-bez-obudowy/

- fisa tehnica: http://ambm.pl/wp-content/uploads/2017/07/K8E.pdf

- varianta fara cutie cu buton comutare: https://archiwum.allegro.pl/oferta/konwerter-ukf-ccir-oirt-k8eb-bez-obudowy-z-ps4-i7815794749.html

- varianta in cutie cu buton comutare: https://allegro.pl/oferta/ukf-ek-ps4-konwerter-w-ekranie-z-przelacznikiem-9006839861?reco_id=19a336d5-8207-11ea-aaf0-b02628c85ac0&sid=1cd3d0f84797ee9dbaaf52fac42b60e8c157c38c529f4e34b5162f65fddea227

Ati incercat acest produs? Aveti alte convertoare testate? Conversia asigura o buna receptie?

Link spre comentariu

Mi-a sosit radioul Darclee 4 S641A2.

Cateva surprize:

1. Are doar o boxa :( . Banuiesc ca cineva a binevoit sa o inlature... . Stiti careva o boxa pereche de acelasi tip disponibila?

2. Se pare ca la o reparatie anterioara, s-a facut un artificiu pentru inlocuirea lampii finale ECL86.Vedeti poza... . Oare de ce? Ce o fi?

20200422_160905.jpg

Link spre comentariu

A fost o perioadă in care nu se mai găsea ECL 82 și 86. Unele aparate veneau din fabrică cu PCL 82 și aveau infășurare suplimentară pe traf pt filament.

Probabil omul a pus ce a găsit (eventual ECL82 în loc de 86, că nu-s compatibile la pini).

Nici condensatorul variabil nu mi se pare original, la aparatul meu e mult mai mare și in poziție normală, nu oblică. 

Poți pune orice difuzor de 4 ohmi in paralel cu cel existent, dacă se potrivește că dimensiuni. 

Link spre comentariu

La aparatul meu potentiometrul e dublu, are două iesiri coaxiale pentru butoane unul fiind pentru reglaj ton.

Nu știu dacă mai găsește modelul ăsta.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

La modelul acesta potentiometrul de volum este simplu , cele de joase si înalte sînt montate în partea de jos a scalei.

O poza cu fața radioului daca se poate.

Link spre comentariu

Primele modele au avut corectie de ton pe acelasi ax cu potentiometrul de volum, Darclee 2, restul (marea majoritate) au avut potentiometre separate, montate in lateralele claviaturii, semiaparent.

DSC04281.jpg

DSC04282.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Ok, Darclee 4 are reglaj de "joase" și "înalte" pe cele 2 potențiometre semiaparente. Dar ce se intâmplă cu butonul unic de reglaj ton (concentric cu cel de volum) moștenit de la Darclee 2, se invârte în gol ?

Intreb din curiozitate, nu am decât modelul 2.

......................

Apoi sunt curios dacă aparatele au fost dotate cu mai multe tipuri de condensatoare variabile, pentru că in poza lui @Electro cv-ul e diferit de al meu, care arată așa:

20200423_185021.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, +_Florin_+ a spus:

Apoi sunt curios dacă aparatele au fost dotate cu mai multe tipuri de condensatoare variabile

Al meu e varianta cu ECL 86, si cam asa arata la interior. La volum e un singur ax, potentiometru simplu. As fi curios cum arata varianta 641cu potentiometru dublu, ton-volum. Potentiometru dublu cred ca mai am pe la serviciu, nou...vorba vine, e doar nelipit, gurile rele spun ca e NOS.

Untitled.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări