Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema iluminat cu leduri

ianosh

Postări Recomandate

In septembrie 2009 am facut un sistem de iluminat cu leduri verzi de 3mm in pavelele din curte.Ledurile sint introduse etans in sticla si sunt alimentate la 12v cu o rezistenta de 1k serie si sint comandate de un senzor de miscare.Dupa 3 luni de functionare din 53 leduri treptat s -au stricat 6 buc.La demontare nu am gasit umezeala in interiorul sticlei s-au coroziune.Ledurile au inceput sa lumineze slab si apoi nimic.Ledurile sint ieftine de la un importator de chinezarii din Oradea,dar n-as fi crezut ca sint atit de proaste incit nu tin 3 luni de funcionare intermitenta noaptea.Intrebarea este daca nu cumva mai este un factor de care nu am tinut seama si de aceea se strica ledurile?ianosh

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ianosh

1

• SORAN

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Rezistena e cam micaCurentul maxim pt leduri d-astea e de 10mA,daca e mai mare,mor mai repedeCel mai bine ar fi sa le alimentezi la 5-7mA,dar si lumina e alta. Sau merg inseriate cate 2,sa dea aceeasi lumina

Link spre comentariu
Vizitator tyc

nu uita ca-s de la tehno...stiu o lanterna cu 3leduri care a 'pierdut' un led a doua zi,personal mi-a picat unul(din 50) in trei zile,3 luni(sant peste 120zile!) e 'rezonabil' ,normal ar fi fost cel putin 10,nu? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări