Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalatie incalzire centrala termica HOME MADE

Vizitator marian GROSU

Postări Recomandate

Vizitator marian GROSU

am o serpentina din teava trasa de L-800mm, l-400mm, h-800mm si vreau sa o montez intr-o soba de teracota sau zidita cu samota. vreau sa montez 2 calorifere de 80 cm si 2 de 120cm. va rog sa-mi spuneti ce materiale imi trebuie si daca mai poate duce inca 3 calorifere de 120cm? va multumesc anticipat! ast raspuns daca se poate.P.S. mentionez ca aceasta centrala este cu circuit deschis.inca ceva...cum reusesc sa-mi fac si eu un invertor pentru a-mi alimenta in caz de nevoie pompa de alimentare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
Vizitator marius_vfp

un calorifer de 80 pe 60 cm are cam 1,2 1,5 kw putere radianta iar unul de 120cm cam 3 aprox , per total la primele 4 calorifere ai cam 9kw si cu inca 6 kw ies cam 15 aproximativ , acum gandeste daca tzeava pe care o bagi in soba va putea macar sati dea jumatate din puterea asta , dute la romstal sau dedeman si uitate la specificatziile unui calorifer s la puterea lui , sati faci un calcul . invertoarela nus asa de bune au unda dreptunghiulara iar pompa e un motor pe inductzie , ii trebe unda sinus pur . ar merge da bazaie rau si o potzi arde .

am o serpentina din teava trasa de L-800mm, l-400mm, h-800mm si vreau sa o montez intr-o soba de teracota sau zidita cu samota. vreau sa montez 2 calorifere de 80 cm si 2 de 120cm. va rog sa-mi spuneti ce materiale imi trebuie si daca mai poate duce inca 3 calorifere de 120cm? va multumesc anticipat! ast raspuns daca se poate.P.S. mentionez ca aceasta centrala este cu circuit deschis.inca ceva...cum reusesc sa-mi fac si eu un invertor pentru a-mi alimenta in caz de nevoie pompa de alimentare?

Link spre comentariu

Invertorul din Tehnium din 1984(BE555,CDB474 si 2N3055) l-am facut in n exemplare si nu am avut nici un fel de probleme.Cat priveste ca la iesire furnizeaza o forma de unda dreptunghiulara este foarte bine pentru ca ajuta la curatarea interna a pompei in perioadele de functionare pe rezerva,deci il recomand cu caldura.Cei care nu au facut practic asa ceva ii rog sa se abtina de la comentarii fara rost.

Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp

igbt stai ca nu te intzelg dum adica se curatza , adica de mizerie , sau se curatza de tot , da de unde stii ca NU AM PROBAT POMPA , comentariile nu se pot abtzine :dans: fara rost

Link spre comentariu

igbt stai ca nu te intzelg dum adica se curatza , adica de mizerie , sau se curatza de tot , da de unde stii ca NU AM PROBAT POMPA , comentariile nu se pot abtzine :dans: fara rost

Da cine crezi ca a inteles ceva din ce ai scris?????stimate domn INVATATOR. :nebunrau:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări