Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce tuburi electronice cu incalzire directa in audiofilie?

feri.visky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 149
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

15

• feri.visky

14

• THOMAS

12

• hpavictor

12

Top autori în acest subiect

Miturile, de obicei sunt niste "chestii" frumoase, facute sa ne incinte si sa ne infrumuseteze viata. In cazul "audio" miturile sunt construite in scopuri pur comerciale, pentru a scoate banii din buzunarul celor dornici de calitate a sunetului. Asta e marea problema, nu miturile in sine. Acest tip de mituri si modul de folosire a lor e foarte aproape de minciuna si furt.In trecut, inainte sa existe tranzistori, amplificatoarele audio erau construite cu lampi produse pentru audio. Nimeni nu folosea lampi finale de radiofrecventa sau lampi pentru stabilizatoare in audio. Acum se folosesc. Probabil peste 100 de ani se vor construi amplificatoare audio cu tranzistorii finali pentru UHF de astazi. Numai ei vor avea banda de trecere necesara pentru a putea reda corect 20-20000Hz. (hai, ca asta e o gluma :ras: )

Link spre comentariu

PAMFLETca piesa de baza in amplificatorul anului 2110 e posibil sa fie folosit Z80 sau mai modernul 486......evident ca final ! evident o clona chinezeasca pe care va fi scris NOS made by SOVTEK ! ca pastreaza traditia de 5V pentru filament , dar nu este cu incalzire directa , nici indirecta , ci cu incalzire globala.......( daca se considera offtopic imi cer scuze anticipat , multumesc pentru intelegere ! )

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Fara discutie , tehnologie extrateresta .....

Tehnologia anilor 1930 terestri ("sa zic"asa ca sa nu supar pe nimeni !) adusa la ZI !...2010, VECHE TEHNOLOGIA !...,DA "TARE" (Adusa la superlativ si ACTUALA SI DUPA "80" DE ANI !-mai RAR !...).

Culmea mai e si SE...

http://www.dvdplanet.ro/detalii/6616

...,se mai poate cumpara si din România.

Mai sunt cateva mituri dintr-astea...

MITUL CONTINUA LA "NESFIRSIT" !(sa chemam "demolatorii de mituri"_poate reusesc ei ceva... :ras: ).

O erata la pret "NOTA: pretul este per pereche.".

Avem de ales:Achizitionam o garsoniera ?!,sau un amplificator !?(...cu incalzire directa).

Link spre comentariu

Eu altfel imi pun problema: Cine, sau mai bine zis Citi din cei care cumpara aceste amplificatoare le foloseste cu adevarat? Cum sa consumi lampile originale ale unui amplificator atit de "valoros" ?Aceste piese trebuie tinute sub clopot de sticla sa nu se depuna praful pe ele iar punerea in functiune trebuia sa fie o hotarire dificila si doar cu ocazii speciale, ca de exemplu cind ai musafiri "de valoarea" necesara...Ca doar nu asculti muzica in mod curent pe asemenea scule.

Link spre comentariu
De fapt, daca suntem un pic atenti observam ca este chiar pe dos!

Ayon Audio, Gratkorn, Austria afirma ca "It took us years of research to develop a new groundbreaking generation of super triode power tubes. We design and produce our line of Ayon Audio triode vacuum tubes completely by ourselves in the Czech Republic. That means we are fully independent and extremely flexible".

Misa are dreptate. Sunt afirmatii de marketing audiofil "hai-iend" tipic din zilele noastre: ani intregi am cercetat, studiat si proiectat, si le producem noi (austriecii) insine in Cehia (unde se pare ca nu au reprezentanta!), ceea ce inseamna ca suntem total independenti (!!!). Nu cumva or "suge" si ei de la aceleasi... ramasite de la fosta Tesla, daca nu or fi produse cumva chiar de KR ?!

Link spre comentariu

Daca ar fi sa ne ghidam dupa opinia "unora" ,ce sa mai "domne": TOT CE_I SCUMP NU_I BUN !(POSTULAT-in opinia acestora),lucrurile "bune" eventual sint numai cele accesibile noua in conditia data !(in care ne aflam)!? ,ma intreb , ce ar face aceste persoane(sau parte din ele) daca prin vointa divina(sau alta modalitate) ar deveni posesori a citeva milioane de "euroi", si_ar schimba optica actuala ?!...

Link spre comentariu

Aici, partea de marketing functioneaza dupa alte reguli. Astfel, daca depasesti cu mult limita bunului simt, treci intr-o noua categorie care deja incepe sa aiba cumparatori. De exemplu, daca pe un amplificator ceri pret dublu sau triplu decit merita nu-l mai poti vinde. Daca ceri pretul X100 sau X1000, deja apar semne de intrebare si apar cumparatorii, care cumpara produsul mai mult ca investitie intr-un obiect de colectie.Un exemplu de asemenea tip de marketing (care-mi vine acum in minte) e cu produsele Zepter, cind au aparut: Pe linga pretul imens, plateai in rate cu dobinda, iar obiectul il primeai DOAR dupa ce achitai toate ratele. Asemenea conditii "draconice", impreuna cu o filozofie bine pusa la punct, a dat roade. Ce alte obiecte ati mai cumparat ati mai cumparat in astfel de conditii? Daca sari calul serios de tot, incepi din nou sa fi credibil. Ciudata reactie...poate normala...

Link spre comentariu

Eu nu stiu de ce trebuie sa criticam in dreapta si in stanga... Nu ati auzit de: "SATISFACEREA CERERII CLIENTULUI"...? Daca o faci si bine si clientul are impresia ca se aude mai bine... cu cat da mai multi bani, care-i treaba??? Asta in extremis, pentru ca sunt sute de firme (competitorii) care verifica si contra verifica specificatiile tehnice si cum ai calcat pe bec... pe trioda am vrut sa zic... s-a zis cu tine!

Link spre comentariu

Arata-mi macar o firma care verifica performantele unui amplif de un miliard de lei vechi. Sau eventual fa rost de unul sa-i verificam impreuna performantele. Esti sigur ca sunt pe masura? Ai auzit? Ai masurat?Mie, personal imi e scirba de un amplificator care cica valoreaza 100 de mii de lei.Aici, ai oarecum dreptate: Daca exista cerere pentru scule scumpe, trebuie sa apara si oferta. Problema e ca atunci cind faci referire la un amplif bun, imediat primesti referinte despre un amplif de un miliard de lei. Nu ar fi asta problema, problema e DE LA CINE primesti astfel de referinte. Primesti referintele nu de la un posesor ci de la un nenorocit (nime-n-drum) care abia a reusit sa-si cumpere un casetofon dar a auzit de acest amplificator si ti-l baga sub nas si-ti spune ca asta e un amplif perfect. Citi posesori de asemenea scule ti-au recomandat asa ceva? Eu, am vazut si asultat diverse scule scumpe, (nu chiar din alea de 100 de mii de lei) iar posesorii nu sunt exagerat de entuziasti de achizitiile lor. Pozitia lor e mult mai rezervata ca a unora care nu au auzit in viata lor cum suna o scula sumpa. Intr-adevar, eu sunetul nu l-am auzit la saloane de prezentare dar consider ca l-am auzit in conditii mult mai bune si mai obiective.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări