sebi_c Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Unde zici ca s-au predat cursurile alea?Domnule d1234, aici suntem un club de oameni civilizati! Nu se cade sa apari aici si sa insulti un om cu multa experienta in domeniu, asa cum e dl. Lazaroiu. Dl. Lazaroiu este un inginer adevarat, fata de multi ingineri din tara asta care au facut o facultate pentru un "carton"! Daca vrei sa ne demonstrezi ceva, pe langa faptul ca ar trebui sa arati ca te pricepi si ca ai facut ceva notabil, ar trebui sa stii sa te porti. Asta nu te invata nici o facultate. E de acasa!PS. Inca o remarca! Dl. Lazaroiu a facut facultatea cand se mai facea curs de tuburi electronice. Ce baftos! Eu nu am mai apucat asta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 ... Am vazut undeva o fortare ca e ca 6N13S. Nu se poate face o comparatie 300B-6N13S. E distanta mare si specialitati diferite.NICI POVESTE domnule ! acolo unde va_ti uitat trebuia sa fiti mai atent !, se dicuta_compara curbura caracteristicilor celor doua tuburi nu erau considerate asemanatoare-echivalente-etc erau amindoua considerate decit triode asa cum de altfel si sint ! DH si IDH cu familii de caracteristici distincte si curbura diferita a acestora !.Un motiv ar fi caracteristicile mai lineare a triodelor cu incalzire directa(curbura caracteristici mai mica la incalzire directa)...Va rog inca o data si expres !,nu i_mi mai atribuiti ce nu spun !. Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 ... Am vazut undeva o fortare ca e ca 6N13S. Nu se poate face o comparatie 300B-6N13S. E distanta mare si specialitati diferite. NICI POVESTE domnule ! acolo unde va_ti uitat trebuia sa fiti mai atent !, se dicuta_compara curbura caracteristicilor celor doua tuburi nu erau considerate asemanatoare-echivalente-etc erau amindoua considerate decit triode asa cum de altfel si sint ! DH si IDH cu familii de caracteristici distincte si curbura diferita a acestora !. Un motiv ar fi caracteristicile mai lineare a triodelor cu incalzire directa(curbura caracteristici mai mica la incalzire directa)... Va rog inca o data si expres !,nu i_mi mai atribuiti ce nu spun !. Dl. Valderama, nu m-am referit la aspectul enuntat mai sus. In fapt acolo e o alta stiinta, aceea de a construi lampi. Lampile au fost construite, mai intodeauna, de a raspunde unor cerinte, mai mult sau mai putin speciale. Ca noi le gasim utilizari diverse, asta-i alta treaba! Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Unde zici ca s-au predat cursurile alea?Domnule d1234, aici suntem un club de oameni civilizati! Nu se cade sa apari aici si sa insulti un om cu multa experienta in domeniu, asa cum e dl. Lazaroiu. Dl. Lazaroiu este un inginer adevarat, fata de multi ingineri din tara asta care au facut o facultate pentru un "carton"! Daca vrei sa ne demonstrezi ceva, pe langa faptul ca ar trebui sa arati ca te pricepi si ca ai facut ceva notabil, ar trebui sa stii sa te porti. Asta nu te invata nici o facultate. E de acasa!PS. Inca o remarca! Dl. Lazaroiu a facut facultatea cand se mai facea curs de tuburi electronice. Ce baftos! Eu nu am mai apucat asta.Eram doar curios sa vad de unde a scos treaba aia cu efectul Edison si luminitele albastre, n-am dat cu apa fiarta!Oricum, vad ca cineva a sters postul la care ma refeream. Sa-i fie de bine! Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 [quote name="d2134 Eram doar curios sa vad de unde a scos treaba aia cu efectul Edison si luminitele albastre' date=' n-am dat cu apa fiarta! Oricum, vad ca cineva a sters postul la care ma refeream. Sa-i fie de bine![/quote] Pai si chestiunea ai cu bacalaureatul cum suna? Ai insultat un om tocmai din nestiinta ta. Intodeauna, oamenii au cautat explicatii la orice intamplare si asta de-a lungul istoriei s-a materializat prin ai nominaliza din cand in cand. Daca Lazaroiu a comunicat o informatie a facut-o pentru ca stia ca asa este, nu pentru misto. Probabil, dumneata folosesti telefonul mobil, dar nu stii cine a scris ecuatiile undelor electromagnetice. Nici nu trebuie sa-l stii, dar atunci cand afli cine e, trebuie sa constientizezi un sentiment de multumire pentru efortul lui. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 sebi_c, forumul pierde daca te superi pentru mai stiu eu ce... si parasesti discutiile!Supararile si discutiile in contradictoriu se pot evita daca nu "latim" aria de cuprindere a topicului...Daca ti s-a sters o interventie fara sa fii avertizat este un lucru rau... te invit sa-o postez din nou... Eu cred ca este vorba de o eroare la "upload"... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 I_mi cer scuze pt. interventie-a !(offtopic),Cred ca a disparut o interventie de_a domnului LAZAROIU(interventie chiar ontopic) nu stiu de ce ?,am citit astazi ,acum vad ca nu mai figureaza... Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 I_mi cer scuze pt. interventie-a !(offtopic),Cred ca a disparut o interventie de_a domnului LAZAROIU(interventie chiar ontopic) nu stiu de ce ?,am citit astazi ,acum vad ca nu mai figureaza...Imi cer mii de scuze pentru cei care intr-adevar merita sa mai postam si sa mai "polemizam" ,sunt aici oameni de mare valoare;,,,,,,,,,,,,,, si multi alti pe care-i rog sa ma ierte daca nu i-am nominalizat...dar avand in vedere ca sunt un om care am simtul umorului foarte dezvoltat si pot suporta orice interventie intepatoare,insa daca cineva imi reproseaza ca am spus o mare prostie referitoare la si mai ales ca imi cere in bataie de joc sa spun care sunt acele cursuri care pomenesc de acest fenomen,inseamna ca eu nu mai am loc pe un forum unde se discuta despre tuburi electronice.Cineva care nu stie ca T.A.Edison este primul din aceasta lume care a descoperit fenomenul care-i poarta numele,emisia termoionica si ca prima constatare a d-lui a fost absolut nestiintifica vazand cum apar pe sticla niste lumini albastre la aplicarea unui potential electric intre o placa aflata deasupra filamentului (viitorul anod) si filament (viitorul katod),bineinteles totul aflat in vid,inseamna ca nu este un "tubar" fanatic......,imi pare rau,interventia mea a fost stearsa la cererea mea catre un moderator al acestui respectabil forum.P.S inventatorul diodei cu vid este John Fleming(1904)"Efectul Edison............Cercetarile pe aceasta tema au fost preluate si de alti fizicieni, unul dintre ei fiind americanul Thomas Edison, care, in 1879, a realizat prima lampa electrica dotata cu filament de carbon. Inventia sa prezenta, insa, inconvenientul ca se inegrea pe masura ce era folosita. In 1883, atunci cind a incercat sa afle care este sursa acestei probleme, Edison a remarcat ca, in anumite conditii de presiune si voltaj, in interiorul lampii apare o lumina de culoare albastra. El a desprins concluzia ca problema se datoreaza curentului care circula intre cele doua fire de alimentare a filamentului de carbon. Acest fenomen, denumit apoi "efectul Edison", nu a primit o explicatie clara decit la inceputul secolului al XX-lea, gratie lucrarilor lui Thomson si a unuia dintre discipolii sai, Owen Richardson. Primul a demonstrat ca lumina colorata observata in lampa contine aer rarefiat sau un gaz care apare la trecerea electronilor de la catod la anod (electrodul pozitiv). Richardson a aplicat rezultate obtinute de profesorul sau la efectul Edison si a stabilit ca electronii sint emisi de filamentul incandescent. In 1903, el a dezvoltat o teorie pe baza acestui fenomen fizic pina atunci necunoscut, pe care a denumit-o "emisia termoionica a electronilor de catre metale". " Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Lumina albastra ce apare pe sticla in interiorul balonului se datoreaza fenomenului de fluorescenta . Unii electroni nu sunt captati de anod si lovesc sticla care contine o serie de impuritati ca sa le zicem asa . De asta pulseaza lumina albastra in ritmul muzicii . E un indicator al ca vacuumul e foarte bun , de asta apare la tuburile noi si dispare in timp cand tubul incepe sa se uzeze . http://www.webace.com.au/~electron/tubes/blueglo.htm Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Lumina albastra ce apare pe sticla in interiorul balonului se datoreaza fenomenului de fluorescenta . Unii electroni nu sunt captati de anod si lovesc sticla care contine o serie de impuritati ca sa le zicem asa . De asta pulseaza lumina albastra in ritmul muzicii . E un indicator al ca vacuumul e foarte bun , de asta apare la tuburile noi si dispare in timp cand tubul incepe sa se uzeze .http://www.webace.com.au/~electron/tubes/blueglo.htmJust ce spui d-ta,dar eu vorbeam de istorie,istoria electronicii,de pionieri inventatori a tot ceea ce folosim noi acum bineinteles toate modificate si perfectionate printr-o tenologie moderna.Dupa ce Edison isi punea problema de unde este acea lumina albastra,in decursul timpului au aparut multi oameni de stiinta care au explicat acest fenomen prin ecuatii si modele matematice/fizice.Stii ceva?...tare mi-as dori in aceste momente sa-i poti explica lui Edison de unde vine aceasta lumina!!!!..ce zici??? (eu stiu cum se produce acest fenomen!)...sper ca stii de gluma si nu-mi capat inca un dusman din d-ta!Hai sa incheiem aceasta discutie si sa trecem la problema propusa: "De ce tuburi electronice cu incalzire directa in audiofilie?"Cel putin eu voi ramane o bucata de timp spectator. Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 sebi_c, forumul pierde daca te superi pentru mai stiu eu ce... si parasesti discutiile!Supararile si discutiile in contradictoriu se pot evita daca nu "latim" aria de cuprindere a topicului...Daca ti s-a sters o interventie fara sa fii avertizat este un lucru rau... te invit sa-o postez din nou... Eu cred ca este vorba de o eroare la "upload"...Fery, dr om, nu sunt suparat pe nimeni. Era vorba de upload-ul d-lui Lazaroiu, care a disparut la cerere. Era putin suparat de atacul lui d1234. Referitor la chestiune, si eu am avut parte de tratamente asemanatoare, dar m-am facut ca nu aud grosolaniile. Daca as tine cont de astea m-as lasa de electronica, dar nu pot! Asa ca poate vine si mintea romanului de pe urma.Recunosc ca acest forum m-a zgandarit sa ma apuc de treaba si ca in afara de unele mici intepaturi este in regula. As vrea sa posteze toata lumea ce face, chiar daca sunt lucruri mai putin reusite. Intrebarile trebuie puse ca intre prieteni fara atacuri. Altfel, numai montaje reusite si auditii placute in continuare (patent hpaVictor)! Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 I_mi cer scuze pt. interventie-a !(offtopic),Cred ca a disparut o interventie de_a domnului LAZAROIU(interventie chiar ontopic) nu stiu de ce ?,am citit astazi ,acum vad ca nu mai figureaza...Imi cer mii de scuze pentru cei care intr-adevar merita sa mai postam si sa mai "polemizam" ,sunt aici oameni de mare valoare;,,,,,,,,,,,,,, si multi alti pe care-i rog sa ma ierte daca nu i-am nominalizat...dar avand in vedere ca sunt un om care am simtul umorului foarte dezvoltat si pot suporta orice interventie intepatoare,insa daca cineva imi reproseaza ca am spus o mare prostie referitoare la si mai ales ca imi cere in bataie de joc sa spun care sunt acele cursuri care pomenesc de acest fenomen,inseamna ca eu nu mai am loc pe un forum unde se discuta despre tuburi electronice.Cineva care nu stie ca T.A.Edison este primul din aceasta lume care a descoperit fenomenul care-i poarta numele,emisia termoionica si ca prima constatare a d-lui a fost absolut nestiintifica vazand cum apar pe sticla niste lumini albastre la aplicarea unui potential electric intre o placa aflata deasupra filamentului (viitorul anod) si filament (viitorul katod),bineinteles totul aflat in vid,inseamna ca nu este un "tubar" fanatic......,imi pare rau,interventia mea a fost stearsa la cererea mea catre un moderator al acestui respectabil forum.P.S inventatorul diodei cu vid este John Fleming(1904)"Efectul Edison............Cercetarile pe aceasta tema au fost preluate si de alti fizicieni, unul dintre ei fiind americanul Thomas Edison, care, in 1879, a realizat prima lampa electrica dotata cu filament de carbon. Inventia sa prezenta, insa, inconvenientul ca se inegrea pe masura ce era folosita. In 1883, atunci cind a incercat sa afle care este sursa acestei probleme, Edison a remarcat ca, in anumite conditii de presiune si voltaj, in interiorul lampii apare o lumina de culoare albastra. El a desprins concluzia ca problema se datoreaza curentului care circula intre cele doua fire de alimentare a filamentului de carbon. Acest fenomen, denumit apoi "efectul Edison", nu a primit o explicatie clara decit la inceputul secolului al XX-lea, gratie lucrarilor lui Thomson si a unuia dintre discipolii sai, Owen Richardson. Primul a demonstrat ca lumina colorata observata in lampa contine aer rarefiat sau un gaz care apare la trecerea electronilor de la catod la anod (electrodul pozitiv). Richardson a aplicat rezultate obtinute de profesorul sau la efectul Edison si a stabilit ca electronii sint emisi de filamentul incandescent. In 1903, el a dezvoltat o teorie pe baza acestui fenomen fizic pina atunci necunoscut, pe care a denumit-o "emisia termoionica a electronilor de catre metale". "In primul rind, mi-a mai venit inima la loc. Chestia aia cu Edison si luminita albastra nu e din vre-un curs universitar, e dintr-un ziar de provincie: http://www.evenimentul.ro/articol/istoria-electronicii.htmlIn al doilea rind sunt suparat pe moderatorul care a sters postul in cauza. Pe de o parte i-a vaduvit pe userii acestui forum de un post intr-adevar hazliu si pe de alta m-a lasat pe mine cu ochii in soare. Cum mai demonstrez eu acum ca am avut motive sa ma tin cu miinile de burta de ris? Acum eu trec de zavragiu si altii trec de oameni de stiinta. Moderatorul respectiv a alterat logica discutiei, lucru care nu se face! Rusinica! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 ... un post intr-adevar hazliu !...Si care e probema domnule ?,nu ai auzit de "Efectul Edison-Richardson" sau de valva lui Edison ?,cam ce gasesti dumneata amuzant-hazliu ?, ca nu pricep !.Sau ce ai dori ca intr_un ziar de provincie sa fie modificata istoria ! sau ce ?,ziarul ala de provincie cum spui , ce surse de informare are ?!De ce incerci dumneata sa denaturezi o expunere ?!,la ce_ti serveste ?!Te face mai destept ?!,sau ce obtii ?!Ce vrei sa demonstrezi ?!,Ca nu se intelege ?! Spune clar !,daca ai ceva de spus !.Vezi toate posturile unei persoane!,ca sa_ti faci o impresie !(Si in postul cu pricina NU apare nimic ANORMAL sau de luat in ris !,ba din contra...). Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 In al doilea rind sunt suparat pe moderatorul care a sters postul in cauza. Pe de o parte i-a vaduvit pe userii acestui forum de un post intr-adevar hazliu si pe de alta m-a lasat pe mine cu ochii in soare. Cum mai demonstrez eu acum ca am avut motive sa ma tin cu miinile de burta de ris? Acum eu trec de zavragiu si altii trec de oameni de stiinta. Moderatorul respectiv a alterat logica discutiei, lucru care nu se face! Rusinica!Acel post a fost sters la cererea autorului la putin timp dupa postare, nu m-am bagat eu aiurea!Daca mai vad un singur post offtopic, ultimele 2 pagini din acest topic vor disparea cu totul, sa fie clar pt toti!!In loc sa vorbim despre triode.... vorbim despre studiile unora, daca pe cineva deranjeaza ce a zis un coleg poate veni cu niste contraargumente si sa ii arate ca nu e bine, daca incepem sa ne luam toti la misto nu ajungem nicaieri!! Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Mii de scuze daca v-am plictisit! Nu ne-ai plictisit deloc! Vara, dupa examenele de baclaureat se obisnuieste sa se dea publicitatii "perle" din tezele de examen. Niciodata nu am vazut asa de multe adunate dintr-un singur loc. Am spicuit aseara cate ceva din vechile mele cursuri de tuburi si mai ales cam ce se refera la fenomenele din triode. Unde zici ca s-au predat cursurile alea? Uite ca, o sa indraznesc sa fac o ultima postare aici! d1234, ma asteptam sa-ti ceri scuze pentru "perlele" de mai sus. D-ta continui sa google-esti sa gasesti una alta, un obicei cunoscut pentru a acoperi chestiuni aprioric spuse. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum