aTaelectronics Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 E discutabil acest lucru, am avut si HP18W si Lw1503, fiecare cu avantajele/dezavantajele lui - lui 18W ii trebuie minim 150-160 litri ca sa sune cat de cat bine, iar xmax-ul de 2 mm nu prea il ajuta la puteri mari, coboara un pic mai bine decat Lw, dar are un bas asemanator cu difurile de masina, cel putin in incinta facuta de mine (vreo 160 litri acordaj 40 Hz). Iar Lw pentru galagizare nu are nevoie de procesare, numai un highpass la 35 Hz si gata, lowpass la maxim 120 Hz si suna acceptabil. Acuma nu vrea sa amestec merea cu perea deci nu compar un 18" cu un 15, si in categoria de subwoofer de 15" face fata la 100 persoane lejer . Stiu pe 2 persoane sa fi facut chiar si subwoofer bandpass ord 6 si chiar horn tot cu lw1503. Cu toate ca e bluetech (si unii, poate din snobism, sau nu stiu) fac alergie cand aud aceasta marca, chiar e adevarat, sunt si componente de kkt la ei, dar sunt si modele de dif destul de competente la ei, ca d. ex Lw1203, fratele mai mic de la aceasta, care iarasi e un dif ff reusit si folosit de mai multi (zeci) de sonorizatori la diferite evenimente.Si crede-ma, personal mie mi-a placut mult mai mult basul lui Lw decat HP18, poate e subiectiv, dar asta e. diferenta e de 100 lei, la volum aproape dublu, si spl are mai mult lw decat hp, care are de fapt 95.4 si nu 98 cum se specifica in realitate. Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 eu n-am avut LW1503 dar l-am ajutat pe un prieten la un bal, cu doi basi cu HP-18W ai mei, impreuna cu 2 fullrange cu LW1503 + comp50 si inca 2 sateliti de 12" ai lui, si inainte sa inceapa festivitatea, am testat putin instalatia, si pot spune ca LW-ul avea ceva kick, in rest, nu mi s-a parut nimic special, iar de coborat nici nu se punea problema, ca incintele erau acordate pe la 55Hz. pe de alta parte, nu stiu cum suna HP-18W in 160 de litrii, dar in 240 de litrii cat au incintele mele, suna neasteptat de bine (poate is subiectiv aici), si nu se compara deloc cu un subwoofer auto, ca am auzit si dinalea destule.ca o concluzie, si parere strict personala, eu zic ca LW1503 merge bine in incinte full-range, si nu l-as folosi ca sub-bas, iar diferenta de pret intre cele doua difuzoare mentionate mai sus e fix 66 de lei, daca o mai fi HP-ul pe stoc la pretul ala, unde l-am vazut anul trecut in decembrie. Link spre comentariu
geordy Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Dar totusi sa nu deviem de la subiect. Initial, cel care a deschis topicul a cerut parerea despre LW-1503, deci un dif de 15''; nu bagam vorba la difuri de 18''. Ar trebui domnul sergiumihoc93 sa ne clarifice dimensiunile difuzorului care doreste sa il utilizeze. Ca asa putem continua discutia pana la un hp-21W, presupunand ca intrece orice am vorbit pana acuma. Poate sergiumihoc93 este constrans de o maxima a dimensiunilor subwooferului.... Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 pt sonorizari cu putina procesare ar merge si ca 'subwoofer',pt ascultat in casa mai greu.Cutia optima pt el ca fulrange ar fi undeva la 80L @50hz,si pe la 110-120L ,mutandu-se f3 pe la ~50hz.Nu va scoate bas jos si 'adanc' daca asta printre cerinte.E tot un fel de haspe,care e mai rezistent,asta nu stiuNu toti sunt impresionati de 'subwoferele' cu f6 la 45hz,cum ca nu ar fi nevoie ca nu contine muzica energie :rade:Dintre hp15S si LW,de ex,eu as merge pe haspe Link spre comentariu
babic2005 Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Va salut, Sunt de acord cu cele spuse mai sus, nu are rost sa comparam un dif de 15 cu unul 18, si referitor la cutii (volum) sunt de acord iar, cu cele mentionate mai sus... As avea si eu o intrebare (care am mentionat-o mai la inceputul topicului referitor la un bass/woofer cu LW1503), sper sa fiu cat mai la subiect. Am urmatorii sateliti cu HP15S si driver celestion: Sunt foarte multumit de bass-ul pe care il reproduc aceste incinte in caesta configuratie, (pt ce le folosesc eu...petreceri), am de asemenea si 2 basi de 18 cu HP18W de caere sunt de semenea multumit, dar au inconvenientul cu caratul....(cutii foarte mari greu de carat/transportat). As fi interesat de parerea voastra, daca cu LW1503 (cu urmatorul calcul), as obtine basul macar la fel ca cel de pe satelitii cu HP15S, nu am pretentii de mai mult, (am vrut sa mai fac 2 sateliti dar nu are rost sa mai bag banii in "inalte" si cu urmatorul calcul ar iesi si cutiile mai mici), de mentionat, nu sunt interesat de subbas cm ii spuneti voi...ci de basul pe undeva, ca cel de pe sateliti). calculul ar fi urmatorul: De mentionat referitor la acest calcul ca una din dimensunile fetei (care ar fi un patrat), va deveni de 52cm, ceea ce va duce dupa sine marirea volumului cutiei, si deci pe undeva ar putea ajuta la accentuarea basului....exprimarea nu este in tocmai, dar sper sa fiu inteles de catre voi.(ideea ar fi ca unii or sa zica ca e un volum mic in calculul wooferului si eu spun ca marind pana la 52cm una din cotele fetei, mai ajutam ceva p-acolo si as ajunge si la latimea fetei satelitului). Multumesc. Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Dar totusi sa nu deviem de la subiect. Initial, cel care a deschis topicul a cerut parerea despre LW-1503, deci un dif de 15''; nu bagam vorba la difuri de 18''. Ar trebui domnul sergiumihoc93 sa ne clarifice dimensiunile difuzorului care doreste sa il utilizeze. Ca asa putem continua discutia pana la un hp-21W, presupunand ca intrece orice am vorbit pana acuma. Poate sergiumihoc93 este constrans de o maxima a dimensiunilor subwooferului....vreau ceva care sa coste in jur de 250-300 de lei (cat mai ieftin):http://www.telecomenzi.ro/forum/viewtop ... 0d5a49e776iam cerut id, lam intrebat cum se aude si mia spus ca se aude foarte bine (a folosit hp 15w),voi ce ziceti se merita sau as mai putea pune ceva si sa-mi iau ceva mai bun si mai puternic ca hp 18w? Link spre comentariu
babic2005 Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Salutari,Eu sper ca am ramas la subiect, doar ca am vrut sa arat, sau sa fie destul de clar la ce as dori sa utilizez wooferele cu LW1503.Inca odata astept parerile voatre referitor la acel calcul impruna cu LW1503.Multumesc. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 ia winisd-u si incearca sa faci o cutie de ~125-130L volum total(de construit,ala interior).Daca mai bagi si niste ranforsari,si ar cam fi nevoie,macar cate una intre peretii paraleli,mai adaugi vreo 5.Dupa ce bagi diful si porturile vei ramane undeva spre 110L.Daca vrei sa faci porturile asa pe colturi cum e acolo,poti sa pui la simulare 2 porturi dreptunghice,ca si cum ar fi 4 triunghiuri dinalea unite 2 cate 2.Eu as zice sa pui 2 tevi rotunde de ~ 10cm diametru si lungime cat sa-ti iasa un acord la ~50hz.Par f largi in proiectu ala si cred ca ar merge si o suprafara mai mica,ca sa nu le pui f lungi.Plus ca e mai greu de lipit bucatile alea peacolo sa mai arate si bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum