Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Procesor audio!

Cilibiu

Postări Recomandate

Am gasit si eu mai demult un procesor audio prin forumurile acestea de electronica, nu stiu daca lam luat de pe forumul acesta sau daca pe altul!Mam apucat mai demult de el si lam cam dat uitari, prea ocupat ca sa ma mai ocup de el, am toate piesele necesare,PCB-ul lam facut eu deoarecein pdf nu prea am inteles care e treaba cu anumite piese care aveau cam multe pisioruse, cum ar fi ceva tranzistori cu 4 picioare si inca cateva!Am si compatibilul pentru SAA1251 am si SAA1250 pentru telecomanda!Acum vreau sa ma reapuc de el deoarece tot vroiam sa fac un preu cu TDA1524A si am zis sa vad daca il pot face cu telecomanda, si miam adus aminte de acest procesor audio, doar ce vreau sa schimb la el este in acea sectiune unde se conecteaza TDA1524A in pdf ma refer, este in sti DUBLLE-POLE sau ceva de genu, eu il modific cum este in datasheetul TDA-ului, atat in rest vreau sa fie la fel, problema este ca la acest TDA1524 a in acest pdf am vazut ca are 2 picioruse notate cu aceasi numar al piciorusului, dar dupa datasheetul lui miam dat seama cam unde vine si care e greseala.Intrebarea mea este>>> merita sa fac unu procesor dinacesta? pot adapta o telecomanda pilot sau universalala la el? ca sa nu mai fie necesar sa fac eu telecomanda?Ce sfaturi miati da in legatura cu acest montaj?La mai facut cineva?Detali in pdf atasat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sigisman

9

• albasete

7

• bolyboly

5

• Cilibiu

2

Top autori în acest subiect

• 10 luni mai târziu...

NICICIODATA SA NU SPUI NU,NICIODATA NU ESTE PREA TIRZIU,chiar daca este realizat acest prioect de cind a aparut revista conex ma refer la numerele 5,6,9 anul 2001 de cind am realizat acest proiect,este drept nu este realizat profesional este facut de mina chiar daca a fost mult de lucru ma refer la proiectarea cablajului realizat numai din marker (EDING 180s) functioneaza foarte bine singura problema este acel integrat TDA1524 care am vazut discutii legat si pe alte forumuri si pro si contra,uni sint multumiti de el alti nu ,fiecare are dreptul la opinie,am constatat cu stupoare ca se aude ma incet decit trebuie am sa dau dreptate unora care au zis ca nu poate mai mult de atit acest CI 1524 pacat de acest proiect realizat de d-nu VICTOR DAVID sint sigur a pus mult suflet ptr. acest proiect. Am ajuns la o concluzie inlocuind acest circuit integrat1524 cu altu dar trebuie sa lucreze in tensiune (se folosesc potentiometre simple),singurul care indeplineste aceste conditii ma refer in tensiune fiind cunoscut atit pe piata TCA5500,acceptabil si la pret,singura problema ar fi la acest integrat daca ar fi sa il inlocuim pe TDA1524 in diagrama si configuratia lui la pinul5 care trebuie unit cu linia de la potentiometre restul ar merge chiar si la tensiuni ar fi ok alimentarea fiind intre 8v-18v,cei drept nu am incercat acest ARTIFICIU nu sint sigur daca si merge merita incercat nu avem nimic de pierdut sper sa avem si rezultate primadata trebuie analizata aceasta problema cu mare grija si dupa aceea pusa in aplicatie

Link spre comentariu

Ci SAA 1251 are echivalent ca: SAA1253 eu folosesc exact ca in schema 1251 iar ca preamplificator folosesc TEA1009 ,exista posibilitatea de a recupera aceste doua CI din televizoare ex:SABBA ;Preamplificatorul l-am recuperat de la un televizor SABBA ,iar CI SAA1251 l- am achizitionat cu ceva :vreme mai demult de la CONEX intre timp am facut rost de la niste prieteni ,recuperate din telvizoare.

Am sa atasez imagini cu procesorul meu ,am specificat si in celalt post nu este lucrat PROFESIONAL am facut pozele cu un telefon mobil NOKIA 2700,are o camera de 2 mg pixeli.Telecomanda(emitatoru) este ptr goldstar(BLUE TECH 1576),am realizat si telecomanda cu Ci SAA1250 dar am ajuns la concluzia este mai bine una standard nu poti sa faci carcasa si butoanele (nr 9 revista Conex 2001 pag 10,11)

http://www.speedyshare.com/files/253765 ... _AUDIO.rar

Link spre comentariu

Ci SAA 1251 are echivalent ca: SAA1253 eu folosesc exact ca in schema 1251 iar ca preamplificator folosesc TEA1009 ,exista [...]

In primul rand va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Intrebasem de echivalent deoarece cunosc o schema aparuta in revista Tehnium nr.1/1997 "Statie de amplificare cu control digital total" schema propusa de domnul Catalin Stancu.Schema are un CI MMN806 produs de Microelectronica care bineinteles nu se mai gaseste. Aceasta schema a fost realizata de 2 prieteni si este functionala cu exceptia ca la partea de preamplificare au folosit CI TDA 1524.Multumesc, Marius N.
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

In 2002 am facut schema cu MMN806 si TDA 1554 si nu functioneaza bine, nu are prag de minim/maxim, sare la maxim, adica dau volum minim si sare la maxim si invers, dau la maxim si daca continui sa tin apasat butonul se duce la minim, o ia de la capat si asta la tot controlul - inalte, joase, balans. O sugestie ceva ? Multumesc.

Link spre comentariu

In 2002 am facut schema cu MMN806 si TDA 1554 si nu functioneaza bine, nu are prag de minim/maxim, sare la maxim, adica dau volum minim si sare la maxim si invers, dau la maxim si daca continui sa tin apasat butonul se duce la minim, o ia de la capat si asta la tot controlul - inalte, joase, balans. O sugestie ceva ? Multumesc.

Cu ce CI faceti controlul volumului? TDA1524?
Link spre comentariu

Da, cu TDA 1524. TDA 1554 este etajul final. Dar MMN-ul 806 nu-mi da reglajele cum trebuie. A mai facut un prieten - fratello- acest montaj si nu a dat rezultatele scontate, asa cum era in prezentarea schemei. Am montajul si acum, numai ca TDA1524 este utilizat cu potentiometri, fara comanda digitala. Vreau sa mai incerc, dar cu LM 1036, am inteles ca este net superior fata de TDA 1524. Totusi nu vreau sa abandonez MMN-ul, chiar daca 9 ani a stat pe tusa.

Link spre comentariu

Ati reglat cu ajutorul unui frecventmetru 62,5 KHz la pinul 2 al CI MMN806?Daca da, dati mai multe detalii cu ce problema ar fi. In schema din tehnium in loc de tensiunea de +10V pentru cele 4 controale (Volu, Anal2, Anal3, Anal4) se leaga tensiunea de referinta de la pinul 17 al CI TDA1524. Ati pus acea tensiune acolo sau ati alimentat cu +10V?O zi buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări