raizenkohakus Postat Februarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2010 dupa ce am incercat sa inlocuiesc firele de intrare/iesire (sa maresc puterea de amplificare) aveam fire de casti de 2 lei, acum i'am pus niste fire mai groase, amplifica mult mai bine, se aude mult mai tare dar...si paraitul se aude foarte tare. ce pot sa fac sa scap de parait si sa pastrez catusi de cat nivelul ridicat al sunetului (acum pe 10-20% se aude cum se auzea inainte sa schimb firele pe 100%)? Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Din ce alimentezi? N-ar trebui să pîrîie minic. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Februarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2010 baterie de 9V. poate fi vorba de interferenta electromagnetica? paraitul se amplifica in apropierea unei surse de calculator spre exemplu, dar si in camp deschis, paraitul tot devine exagerant,la 100% sunetul deja nu se mai poate asculta clar, cel mult 50%. Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 pana la urma i-ai pus potentiometru pe intrare? Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Februarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2010 nu i'am mai pus potentiometru, n'avea rost, am deja unul digital la handsfree... Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 pune totusi un potentiometru clasic. o sa fii surprins de rezultat. din telefon dai volumul aproape de maxim, si reglajul il faci din potentiometrul care inca nu l-ai pus. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Sa'ti vand un pont cu partea de alimentare: Ai o sursa de 5v in telefon, pe conector (pin 4, vezi aici), si poti sa scapi cu ocazia asta de baterie. Daca ai handsfree original Nokia poti sa tragi din telecomanda de pe handsfree, acolo e folosita acea tensiune. TDA2822 sta destul de prost la capitolul interferente, totusi vezi daca ai masa facuta bine, de obicei de asta caraie. Si sustin sfatul cu potentiometru pe intrare. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Februarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2010 o sa incerc sa ii pun un potentiometru. mda... masa la mine e facuta ca naiba, in loc sa ii fac traseu am turnat fludor la gramada..o sa incerc sa ii scad cantitatea sa subtiez traseul. poate fi si din cauza ca la intrare nu am conectat masa firului la masa si la iesire am conectat masa firului la masa? (nu am jack si pe intrare, nu stiu sigur daca am vreunul sa pun) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Nu e din traseu, ai zis'o singur, e din intrare. Fa'i masa ca lumea la firul de semnal. Tu cum tragi din telefon? Pt ca daca tragi direct (nu din acel handsfree cu telecomanda care accepta jack de 3.5mm) e un pic mai complicata treaba. Iesirea de casti de la telefoanele Nokia NU are masa, are + si - pentru fiecare casca, adica 4 fire. Un fel de punte daca vrei s'o iei asa. M'am dat si eu cu capul de pereti din cauza asta acum cateva saptamani si am ajuns la concluzia ca pe 3 fire nu poti s'o duci fara un operational ceva.Iti trebuie 2 etaje de amplificare independente. Eu as cauta 2 integrate mai mici, sau as pune 2x TDA2822 in punte, la capitolul asta mai ai un avantaj ca poti scadea tensiunea de alimentare (merge fara probleme din acei 5v), si scapi de toti condensatorii aia mari. Lucrat cu putina atentie o sa incapa montajul in acelasi spatiu in care incape unul singur in montaj stereo. Ce trebuie sa ai grija e ca in punte are gain'ul foarte mare si e si mai predispus la interferente. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Februarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2010 pai intrarea nu o mai am conectata la handsfree'ul stereo, am un jack de 3.5mm care iese din "IN"-ul schemei si intra in telefon dar nu i'am legat si masa ca nu vazusem in schema, sa caut un fir mai bun si ma apuc sa inlocuiesc intrarea. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Am uitat ca N95 are jack de 3.5mm, poti sa stai linistit. Bine ca s'au trezit si astia in final, cu telefoanele cu pop-port e de groaza partea audio. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Eu am legat L- cu R- la hadsfree-ul de la N70 şi n-a avut nici pe dracu'. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Eu am legat L- cu R- la hadsfree-ul de la N70 şi n-a avut nici pe dracu'.La mine la N93i daca fac asta se intrerupe stanga. Partea interesanta e ca doar cu L+ si R+ (adica fara masa, fara al 3'lea fir la baza mufei!) legate la casti se aud ambele casti, un pic mai incet ca pe handsfree'ul original si bineinteles mono. Nu am putut sa inteleg neam cum face treaba asta, din moment ce in fiecare casca intra UN SINGUR FIR. Daca pun ambele, L- si R- la masa castilor se aude doar dreapta, ca sa se auda amandoua la un volum cat de cat decent trebuie sa leg R- cu GND (pe cablul de la handsfree nu pe casti), si tot mono se aude. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Februarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2010 gata. am terminat, am legat masa si acum se aude impecabil si foarte tare. am vreo sansa sa montez inca o boxa si sa am sunet stereo? daca montez boxele in serie pe fire, iese tot mono si...se aude la fel de tare (adica de la 50-60% in sus paraie, dar cel mai probabil este din calitatea difuzorului care are cam 20 de ani, un difuzor normal si un tweeter probabil)revenind, pot sa redau stereo cu acest amplificator daca montez inca o boxa? ma gandeam sa mai trag inca 2 fire de iesire dar cred ca tot in serie ar veni, deci nu ar fi stereo... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Pai TDA2822 e amplificator stereo. Daca ai facut schema de stereo si intrarea e facuta cum trebuie, pui o boxa pe canal L, una pe canal R, si ai stereo. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum