Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti

raizenkohakus

Postări Recomandate

Incearca cu un op-amp (amplificator operational) daca nu vrei putere mare. In general op-amp-urile se alimenteaza intre 5 si pana crapa... in cd-rom-urile mai vechi gasesti asemenea op-amp-uri, insa beleaua e ca sunt smd. daca mai esti interesat, baga un pm.succes

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• raizenkohakus

21

• Th3_uN1Qu3

6

• __farad__

6

• ratza

5

Top autori în acest subiect

Posted Image

am gasit schema asta am comandat piesele, intrebarea e, cum alimentez ,partea asta imi scapa? + la Pin'ul 2 al TDA2822m si - la pinul 4? si, schema e cumva completa sau mai am nevoie si de un filtru, de o impamantare?

Link spre comentariu

nici pana acum nu mi'a sosit comanda si intre timp am incercat sa montez si un potentiometru in schita, Posted Image l-am montat bine? e un potentiometru mono, intrebarea a 2-a ar fi, din schema asta ar rezulta un amplificator pentru 2 boxe micute, amplificator care poate fi montat intre boxe si telefon?

Link spre comentariu

poate sunt eu prost , am foit si rasfoit datasheetu de N ori, pur si simplu nu are potentiometru pentru versiunea asta de amplificator :cry: asa ca am pus de la mine, m-am uitat pe alte scheme si asa am vazut montat Potentiometru, inainte de jack'ul iesire. si titlul schemei ar fi: Amplificator tipic playerelor portabile. vroiam doar sa stiu parerea celor care au mai facut amplificatoare... daca e bun sau nu n-as vrea sa am cine stie ce greseala in schema sa bag de exemplu 9V in N95 si sa ii zic 'pa pa' :ras: .

Link spre comentariu

ai nevoie de un potentiometru stereo, pt ca amplifu' e tot stereo. e de preferat sa pui un potentiometru micut (ca doar faci o miniatura, nu?). felul in care atasezi potentiometrul la jack, respectv intrarile de semnal in amplificator este prezentat in schema de mai jos. pentru ceilalti pini ai poteniometrului folosesti acelasi truc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am construit amplificatorul si cand il conectez, nu scoate nimic .

schema: Posted Image

am pus rezistentele de 10k Ohm de 3W (nu era specificat)

posibila cauza: am conectat toate capetele asemenea pinului 4 al TDA2822M intre ele.

circuitele nu par sa faca masa intre ele.

Link spre comentariu

posibila cauza: am conectat toate capetele asemenea pinului 4 al TDA2822M intre ele.

daca nu faceai asta garantat nu mergea, sau foarte prost

am pus rezistentele de 10k Ohm de 3W (nu era specificat)

acolo nu vad nici o rezistenta de 3W, pt ca acelea au corpul lung de minim 2 cmsi vezi ca acolo ai rezistenta de 1K, nu de 10k1k=maro-negru-rosu10k=maro-negru-portocaliu
Link spre comentariu

gata l'am terminat dar se aude destul de incet... difuzoarele telefonului se aud cam de 5-10 ori mai tare decat 2 boxe de 4cm Inaltime atasate la amplificator ... probabil trebuie sa incerc cu o sursa mai mare de 9v, sau alt amplificator

Link spre comentariu
grozav sunt de 32Ohm pe 2W... una le comand si alta imi trimit,

n-am inteles nimic din fraza asta

gata l'am terminat dar se aude destul de incet... difuzoarele telefonului se aud cam de 5-10 ori mai tare decat 2 boxe de 4cm Inaltime atasate la amplificator ... probabil trebuie sa incerc cu o sursa mai mare de 9v, sau alt amplificator

asta pt ca este nevoie de-un adaptor de impedanta, telefonul are difuzoarele pe 4 sau 2 ohm banuiesc, si iesirile de casti sunt in 8,16 sau 32 ohm

si intrarea amplificatorului e de cativa kohmi

In general op-amp-urile se alimenteaza intre 5 si pana crapa...

gresit, exista datasheeturi(foi de catalog) unde sunt specificati parametrii unei componente electronice

Link spre comentariu

ma refeream ca am dat comanda de rezistente de 10K Ohm/ 3W si am primit de 32Ohm/3W (daca sunt pe 3w si alea).cum pot fabrica un adaptor de impedanda? nu am gasit multe chestii utile pe google.

Link spre comentariu

am construit amplificatorul si cand il conectez, nu scoate nimic .

schema: Posted Image

E normal să nu scoată nimic dacă ai acelaşi semnal pe ambele intrări şi dacă ai conectat căştile între ieşiri. Simbolul căştilor e desenat cel puţin ciudat, una din ieşiri se duce la o cască, cealaltă ieşire la ceallaltă cască. Firele rămase libere se leagă la masă, adică pinul 4.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări