crisprodigy Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Am si eu o curiozitate : vreau sa reincarc un acumulator cu 2 fire de la un incarcator de telefon. Acumulatorul are 3 contacte,eu am 2 fire + si -.Am incercat punerea cablurilor + la + si - la -,dar nu a functionat.Cum ar trebui sa le leg? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Normal ca nu merge. Nu ai circuitul de incarcare. Adica acel circuit care furnizeaza tensiuna si curentul necasare pentru a incarca bateria si care se ocupa si de monitorizat. Bateriile cu litiu sunt foarte periculoase. Fata de alte tipuri de acumulatori riscul de explozie este mult mai mare, motiv pentru care incarcarea se face cu niste circuite specializate care monitorizeaza in acelas timp si temperatura bateriei. Majoritatea bateriilor chiar includ in ele un circuit de protectie, circuit care e posibil sa comunice cu camera/telefonul/etc prin acel pin in plus. Astfel se previne o incarcare necorespunzatoare. Daca ceva nu merge bine cu incarcarea la bateriile cu litiu, asa ceva se poate intampla http://www.youtube.com/results?search_q ... lithiun+ba Link spre comentariu
crisprodigy Postat Ianuarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Multumesc.Voi cauta un alimentator special pentru el si voi incerca asa.Sper sa nu ii fi ars deja (acumulatorului) circuitul de protectie/incarcare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum