Mircea Bartic Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 este la fel de potrivit pentru aplicatii in casa ca si orice alt difuzor profesionalam precizat asta pentru ca am observat ca majoritatea se asteapta la un group delay excesiv pentru a creea senzatia de extensie, cheste care nu se poate obtine in veci cu un difuzor profesional intr-o aplicatie standard deoarece ele sunt proiectate din start pentru a evita acest lucru.Nu este vorba despre HP-15W , este vorba despre orice alt difuzor , indiferent de producator sau pret., nu conteaza ca vorbim de HP-15W , de C15lf sau de FL15pentru cei ce doresc group delay am postat pe forumul nostru in proiect izobaric cu HP-15W, care asigura extensie + group delay pentru aplicatii domestice. Link spre comentariu
radue Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Mircea vezi-ti de mess si fa-ti afacerile acolo.Una e group delay ( cu care vrajesti copii mici ca un subwoofer coboara pana la 18 Hz cu F3 ) si alta e extensia in subbas; nu le confund si nici nu le-am confundat.Ca sa incheiem taota chestia asta cu hp-15w:Ca si "sub"woofer e mai bun decat unul din sistemele home theatre pt casa daca-l pui in BP4 si nu vrei subbas...daca vrei si subbas ( ala deja e sub 45 Hz de cat e capabil bp4-le ) deja-ti cauti alte difuzoare care sa te satisfaca.Acuma, in domeniul pro poate merge ca si woofer dar asta in maxim 4-5 m, ca daca te departezi de el nu mai simti nimic si nici nu mai auzi niciun bas/subbas din el...testat si in casa si afara.Am avut HP-15W si PHT408...am fost multimit de ele, la cat am dat pe ele si la ce au patit alea saracile chiar ca si-au meritat banii, iar calitativ au excl=elat cu adevarat in comparatie cu celelalte chinezii care le aveam pe atunci.In traducere directa: daca vrei sa faci pasul de la chinezarii la un sunet ok iei hp-15w. Daca vrei subbas atunci cauti altceva.PS: Le-am avut in cutie de 120L acordata la 45 hz ca sa iasa un raspuns simulat cat mai normal, si in casa subbasul era mumu...kickul era destul de pronuntat, dar cu ce te ajuta kickul daca vrei subbas ?( kickul se simtea ca lungimea maxima de camera era de 7 m, dar cand le-am dus intr-o salla de peste 7x15 m in centru erau degeaba. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 copile, ai grija cum mi te adresezi ca nu cred ca ne tragem de sireturi!nu ma intereseaza ce teste spui tu ca ai facut , ai masuratori cu echipamente profesionale de masura in conditii controlate?asa si eu pun orice subwoofer intr-o camera si ma plang ca nu am bas in centru din cauza anularilor camerei.nu are nici o vina subul , de vina sunt undele stationare. Link spre comentariu
radue Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 nu ma intereseaza ce teste spui tu ca ai facut , ai masuratori cu echipamente profesionale de masura in conditii controlate?Tu aveai masuratori facute exact in mediul descris mai sus cand ai facut afirmatiile tale de acum 3-4 ani ? In rest...ce pot sa-ti spun ? Doar ca daca tu nu ai avea niciun profit din ceea ce spui n-ai mai spune nimic... Din partea mea sa vinzi toate hashpeurile de pe planeta, nu-mi schimba viata cu nimic. Ai grija pe cine faci copil, nu e locul si nici momentul. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Sharky este rau intentionat deoarece are ceva de impartit cu mine si cu firma Paudio in general.HP-15W merge in aplicatii de bass in incinte de 120 de litri acordate la 40-45 de HzHP-15S merge in aplicatii de bass in aceleasi incinte dar cu mentiunea ca nu va cobora chiar atat de bine, insa la acei bani, performantele sunt mai mult decat bune.nu este chiar o solutie OK pt casa, insa pentru sonorizari, energia este exact in zona in care trebuie in muzica din zilele noastre.Corect! Asa e, daca e sa combat ce scrii inseamna ca am ceva cu tine sau is rau intentionat fara de paudio.Daca stai sa recitesti postul meu o sa vezi ca ajungi la aceleasi concluzii legate de hp.Culmea, daca e sa cauti posturi vechi ale lui DNA o sa vezi ca si dansul a scris ca hp15-le nu prea e el subwoofer de felul lui.Si daca e pana acolo eu cred ca ti-ar convenii mai mult sa ii vinzi omului un subwoofer am18 decat cu hp15, nu ?Care e problema daca il indrum catre alt difuzor, tot de la paudio? Sau acum o sa zici ca am ceva cu hashpeul?Legat de masuratori de precizie, nu uita ca bp4-le, care cam are GD, fata de un reflex, l-ai specificat cu un f3 de 35Hz. Sau poate ma insel, nu era f3 ci f10, dar ideea este ca la frecventa respectiva doua specimene al acestui proiect pufaiau in loc sa vibreze. Cum pot sa cred ca ar fi vorba de unde stationare in acest caz? M-am jucat recent impreuna cu alti membrii ai infamei gasti de la Cluj si am ramas placut surprinsi de cum merge un wn18 intr-o cutie de 100L. Poi mai degraba i-as recomanda sa isi faca unu dinala daca vrea ceva compact sau sa il puna in 140L in locul unui hp15.ASta in caz ca are malaiu, altfel hp is the way, dar cred ca isi da si cumparatorul seama de asta. ;)CBI a pus punctul pe i.Poate ar fi cazul sa facem o distinctie intre subwoofer si bas, care sa delimiteze clar si in mintea novicilor ca subwoofer e ala care face ca si cutremurul din Chile, iar basul e ala care te loveste in piept de te rupe. Hp15 tine mai mult de a doua categorie si cu unele artificii poate pasi modest si in prima. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 sharky, nici nu ma mai obosesc sa citesc aberatiile gastii de la Cj asa ca sa fiti sanatosi Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Te rog asa sa faci!Pana una alta editeaza-ti semnatura. Ma vad nevoit sa iti reamintesc ca acest forum are un regulament, iar Vasile nu mi-a dat de inteles ca te-ai incadra la exceptii. Link spre comentariu
adircf Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Iar cu hp-u si 35 de hz in bp4. hai mah..... Nu e nimeni rau intentionat cu "gasca de cluj". Unii oameni rup tacerea cu unele bullshit-urile. Punct.Suntem civilizati, putem bea, conversa si sa glumim cand nu suntem pe forum, dupa cum ai vazut.Dar cand cineva iti arata clar prin masuratori si date concrete ca ai gresit il banezi si stergi posturile, mi se pare de prost gust si cazuri sunt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum