Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panou Afisaj cu leduri matricial.

soulraven

Postări Recomandate

salut, ma puteti ajuta cu vre-o schema pentru un panou de afisaj cu leduri, sora unui prieten are nevoie pentru la facultate.din cate am inteles din cerinte are nevoie de o matrice de 72x72 leduri si sa nu foloseasca microcontroler doar numaratoare, multiplexoare si registri de deplasare. eu am cautat pe net dar nu am gasit mare lucru, voi aveti idee?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soulraven

2

• Dr.L

2

• Badman

1

Vizitator tyc

salut, ma puteti ajuta cu vre-o schema pentru un panou de afisaj cu leduri, sora unui prieten are nevoie pentru la facultate.din cate am inteles din cerinte are nevoie de o matrice de 72x72 leduri si sa nu foloseasca microcontroler doar numaratoare, multiplexoare si registri de deplasare. eu am cautat pe net dar nu am gasit mare lucru, voi aveti idee?

am nevoie de o zi ca sa fac o chestie d'asta :41,daca ma viziteaza sora se face(poate) :naughty:,pe vremuri nu demult apuse se facea munca patriotica
Link spre comentariu
Vizitator tyc

nu m-am gandit sa o faceti voi.....stiu ca la un moment dat am gasit scheme de genu asta, ma interseaza numai schema din orice sursa ar proveni ea, dar sa fie schema.

Mai degraba fac schema decat sa caut pe net si dupa ce gasesc sa vad daca macar teoretic merge :16
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator adrian666

salut daca vrei contacteaza-ma pe pm si iti dau eu o idee. vad ca lumea mai mult citeste forumul decat sa vina cu idei.
Link spre comentariu
Vizitator adrian666

poti folosi o schema cu cd4017 si un 555 ca generator de tact pentru 9 leduri si apoi multiplexezi vei avea o matrice de 9x9 leduri suficienta pentru un proiect de electronica de facultate...ceea ce doresti tu este pentru o discoteca......iti dai seama ce insemna 72x72 de leduri72x72= 5184 leduri....daca folosesti leduri de 3,5 mm cele mai ieftine dar si cele mai pretentioase ca si tehnica de lipire in sens ca daca stai cu un pistol de lipit de 100 de wati pe ele prea mult le parlesti...ar fi cam 518,4 roni...nu ti se pare cam mare investitia pentru un proiect de facultate???Daca vrei sa faci o matrice pentru discoteca sa ne spui si noua ca imp[artim mai multi banii....se poate programa un Pic f rapid pentru atatea leduri si scapi si rapid fara atatea registre cd4017 si 555-uri sa nu mai spun tranzistoare si altele
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări