Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura,marire fiabilitate?!

Vizitator

Postări Recomandate

Intre timp am achizitionat un invertor de sudura care foloseste doua mosfeturi K20N60 si la care pe cablaj vad ca e prevazut cu locuri goale unde se mai pot monta tranzistoare.Daca mai montez cate un tranzistor(K20N60),deci doua si doua ar deveni mai fiabil?Dupa cum se vede pe pcb sunt montate si rezistentele din grila doar tranzitorul mai trebuie montat.Aceeasi situatie si cu diodele de iesire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

2

• petre_s

1

• nickrvl

1

• nicolaus

1

Top autori în acest subiect

Da, la asta ma refeream cand am nevoie sa sudez mai mult, sa mai usurez sarcina termica, ca puterea nu poate sa creasca este limitata de sectiunea transformatorului de iesire si electronica.

Link spre comentariu

chestia asta am facut-o la cateva invertoare,si a dat rezultate ....in afara de igbt-uri si diode iesire mai poti schimba si electroliticii de pe filtraj(pun pariu ca sunt 2 de 470uF...).poti pune 2 de 680uF..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Intre timp am achizitionat un invertor de sudura care foloseste doua mosfeturi K20N60 si la care pe cablaj vad ca e prevazut cu locuri goale unde se mai pot monta tranzistoare.Daca mai montez cate un tranzistor(K20N60),deci doua si doua ar deveni mai fiabil?Dupa cum se vede pe pcb sunt montate si rezistentele din grila doar tranzitorul mai trebuie montat.Aceeasi situatie si cu diodele de iesire.

desigur, more is better, dar, daca faci asta trebuie sa fii atent sa nu se intample ceva anormal in circuitul de atacare sau in reteaua de snubber.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

In final am montat doua module IGBT IXGH32N60C, cate unul pe fiecare brat in locul celor originale si fara sa mai fac alte modificari.Merge foarte bine in varianta asta.IXGH32N60C 600V 60A 200W TO247AD.PS.invertorul este SOLTER.

Link spre comentariu

eu as mai baga in plus si diode pe iesire(multe aparate au probleme cu diodele pe iesire....se pun in scurtcircuit)

Exact, si de asemenea eu a-si pune protectie termica pe radiator diode, in cazul in care nu are, pentru ca sint destule care nu au.
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Dupa folosire zilnica aproape non-stop invertorul a cedat.De data asta pe langa faptul ca igbt-urile s-au decapsulat au mai "zburat"de pe pcb si componente smd .Asa ca au trebuit inlocuite cu componente echivalente clasice si totodata am folosit igbt-uri mai puternice.In atasamente se vede amplasarea pieselor cat si schema cu partea unde s-a intervenit.Ce este curios ca pana acum nu s-au defectat deloc diodele de pe iesire.

Link spre comentariu

Dupa folosire zilnica aproape non-stop invertorul a cedat.De data asta pe langa faptul ca igbt-urile s-au decapsulat au mai "zburat"de pe pcb si componente smd .Asa ca au trebuit inlocuite cu componente echivalente clasice si totodata am folosit igbt-uri mai puternice.In atasamente se vede amplasarea pieselor cat si schema cu partea unde s-a intervenit.Ce este curios ca pana acum nu s-au defectat deloc diodele de pe iesire.

Cer scuze,am postat o schema gresita in atasament,dar postez din nou schema corecta a partii de comanda.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cer scuze,am postat o schema gresita in atasament,dar postez din nou schema corecta a partii de comanda.
de cati amperi este invertorul?,am si eu o placa de solter de 220 amperi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări