Vizitator Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Intre timp am achizitionat un invertor de sudura care foloseste doua mosfeturi K20N60 si la care pe cablaj vad ca e prevazut cu locuri goale unde se mai pot monta tranzistoare.Daca mai montez cate un tranzistor(K20N60),deci doua si doua ar deveni mai fiabil?Dupa cum se vede pe pcb sunt montate si rezistentele din grila doar tranzitorul mai trebuie montat.Aceeasi situatie si cu diodele de iesire. Link spre comentariu
nicolaus Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Cred ca ar deveni ,,mai puternic'', deci, indirect,mai fiabil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Da, la asta ma refeream cand am nevoie sa sudez mai mult, sa mai usurez sarcina termica, ca puterea nu poate sa creasca este limitata de sectiunea transformatorului de iesire si electronica. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 chestia asta am facut-o la cateva invertoare,si a dat rezultate ....in afara de igbt-uri si diode iesire mai poti schimba si electroliticii de pe filtraj(pun pariu ca sunt 2 de 470uF...).poti pune 2 de 680uF.. Link spre comentariu
petre_s Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Intre timp am achizitionat un invertor de sudura care foloseste doua mosfeturi K20N60 si la care pe cablaj vad ca e prevazut cu locuri goale unde se mai pot monta tranzistoare.Daca mai montez cate un tranzistor(K20N60),deci doua si doua ar deveni mai fiabil?Dupa cum se vede pe pcb sunt montate si rezistentele din grila doar tranzitorul mai trebuie montat.Aceeasi situatie si cu diodele de iesire.desigur, more is better, dar, daca faci asta trebuie sa fii atent sa nu se intample ceva anormal in circuitul de atacare sau in reteaua de snubber. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 In final am montat doua module IGBT IXGH32N60C, cate unul pe fiecare brat in locul celor originale si fara sa mai fac alte modificari.Merge foarte bine in varianta asta.IXGH32N60C 600V 60A 200W TO247AD.PS.invertorul este SOLTER. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 eu as mai baga in plus si diode pe iesire(multe aparate au probleme cu diodele pe iesire....se pun in scurtcircuit) Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 eu as mai baga in plus si diode pe iesire(multe aparate au probleme cu diodele pe iesire....se pun in scurtcircuit)Exact, si de asemenea eu a-si pune protectie termica pe radiator diode, in cazul in care nu are, pentru ca sint destule care nu au. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Dupa folosire zilnica aproape non-stop invertorul a cedat.De data asta pe langa faptul ca igbt-urile s-au decapsulat au mai "zburat"de pe pcb si componente smd .Asa ca au trebuit inlocuite cu componente echivalente clasice si totodata am folosit igbt-uri mai puternice.In atasamente se vede amplasarea pieselor cat si schema cu partea unde s-a intervenit.Ce este curios ca pana acum nu s-au defectat deloc diodele de pe iesire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Dupa folosire zilnica aproape non-stop invertorul a cedat.De data asta pe langa faptul ca igbt-urile s-au decapsulat au mai "zburat"de pe pcb si componente smd .Asa ca au trebuit inlocuite cu componente echivalente clasice si totodata am folosit igbt-uri mai puternice.In atasamente se vede amplasarea pieselor cat si schema cu partea unde s-a intervenit.Ce este curios ca pana acum nu s-au defectat deloc diodele de pe iesire.Cer scuze,am postat o schema gresita in atasament,dar postez din nou schema corecta a partii de comanda. Link spre comentariu
omidebulas Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Dupa folosire zilnica aproape non-stop invertorul a cedat.De data asta pe langa faptul ca igbt-urile s-au decapsulat au mai "zburat"de pe pcb si componente smd .Asa ca au trebuit inlocuite cu componente echivalente clasice si totodata am folosit igbt-uri mai puternice.In atasamente se vede amplasarea pieselor cat si schema cu partea unde s-a intervenit.Ce este curios ca pana acum nu s-au defectat deloc diodele de pe iesire.Cer scuze,am postat o schema gresita in atasament,dar postez din nou schema corecta a partii de comanda.de cati amperi este invertorul?,am si eu o placa de solter de 220 amperi Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Era (de fapt este)pana la 120A la maxim, iar minim 5A cu reglaj continuu din potentiometru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum