Vizitator dablue Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Buna seara, Am o problema cu citirea starii a 2 butoane. Montajul l-am realizat punand PB0 si PB1 la +5V printr cate-o rezistenta de 10k si la masa prin cate un buton. PB2,3,4 sunt legate tot la masa prin niste leduri si folosite ca iesire (functioneaza perfect) Problema apare cand incerc sa citesc PINB: unsigned char i;while(true) { i = PINB; if(i&1==1) { PORTB = 1<<PB2; } if(i&3==3) { PORTB = PORTB || 1<<PB3; }}Codul acesta ar trebui sa aprinda unul sau celalalt led, sau ambele, in functie de care butoane sunt apasate. Doar ca nu merge Trebuie sa mai setez ceva? am incercat si sa setez ca input B0 si B1, cu DDRB = DDRB | 1 < Programarea se face cu success pentru ca pot sa aprind si sa sting ledurile care vreau.. Link spre comentariu
JQ Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 incerca acest cod mai explicit:#includeint main(void) {DDRB= 0b11111100;PORTB=0b00000011;for(;;){if((PINB &(1< Link spre comentariu
Vizitator dablue Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Merci, functioneaza.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum