Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot incerca sa centrez acasa un difuzor de Meloman?

paul14

Postări Recomandate

Problema e cam asa: copil oficat de 6 ani ca a luat bataie la sah pune mana pe un obiect rotund, si incepe sa loveasca difuzorul incercand sa nimereasca conul. Reuseste sa faca praf conul de carton, si pe deasupra mai descentreaza si difuzorul. La volum mic totul este ok, dar cand dau mai tare si basul si volum incepe sa se auda ceva urat, ca un frecat si zbarnait, iar daca pun urechea langa difuzor si apasa usor pe membrana se aude cum freaca inauntru.Cum as putea sa remediez problema acasa? La mine in oras nu cunosc sa fie atelier de reparat difuzoare.Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

5

• miron1947

3

• hip_hop7575

2

• mariobe

1

Top autori în acest subiect

eu zic ca ar trebui mustrate raspunsurile astea tip misto,eu sunt din oradea ,fregvent apar anunturi pe net cu:repar,rebobinez,schimb margini de cauciuc,sigur tipul stie si sa centreze diful tau,banuiesc ca ai si tu in oras un astfel de mester

Link spre comentariu

nu e raspuns la misto, i'am zis ce sa faca sa nu se mai intample :nas: difuzorul tau trebuie rebobinat, in cel mai sigur caz bobina a fost deformata si nu prea ai ce sa'i faci daca nu te pricepi. daca e un difuzor no-name cumpara altu, pentru ca daca se rebobineaza, nu se va mai auzi la fel

Link spre comentariu

Cum as putea sa remediez problema acasa?

Daca tot nu mai are conul si aveti acces la intrefier, puteti sa introduceti intre bobina si piesa polara centrala, o bucata circulara de film sau cel putin trei straifuri la 120 de grade, umeziti membrana(in zona centrala) si asteptati sa se usuce, daca nu rezolvati asa, trebuie mers la un atelier de specialitate.
Link spre comentariu

Nu are rost sa ma complic in oras, aici nu gasesc nici macar rezistente banale, dar apoi atelier de reparat difuzoare.@Zal: melomanurile nu sunt cumva de 80W? Eu asa stiu... :nas: Cred ca cel mai probabil o sa incerc metoda d-lui miron.Conul este tot acolo, dar pot sa-l dezlipesc foarte usor cu acetona si apoi sa-l lipesc la loc cu grija cu prenadez. Partea cu filmul foto am mai auzit-o la cineva, dar cand ziceti straifuri va referiti la 2-3 bucati de film puse una peste alta la 120 grade? Membrana pot s-o umezesc tot cu acetona? In felul acesta s-ar usca mai repede, sau mai bine pun apa pentru ca se evapora mai greu si in felul asta se centreaza difuzorul mai bine?Cu ocazia asta o sa ridigizez si conul si sa incerc sa-l aduc cat de cat la forma initiala.

Link spre comentariu

2-3 bucati de film puse una peste alta la 120 grade?

Nu, fiecare separata pentru a centra bobina(distanta egala in 3 puncte).

Membrana pot s-o umezesc tot cu acetona?

Nu, trebuie sa se moaie membrana si sa se usuce centrata.
Link spre comentariu

O sa fac ceva de genul de asta si vad ce iasa.Desfac conul, vad in care parte freaca, pun filmul, umzesc bine membrana in jur, apoi centrez iar la final iau uscatorul si usuc repede membrana in pozitia buna. E bine asa?

Link spre comentariu

vad in care parte freaca, pun filmul

Filmul il puneti in cele trei puncte, nu trebuie sa vedeti unde freaca,daca puneti film in cele trei puncte(la 120 de grade) va fi egal departat de piesea polara deci nu va freca dupa uscare.
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

M`m apucat in sfarsit de recentrat difuzorul. Am facut cum a zis domnul miron. Am bagat o bucata de film intre piesa polara si bobina. Pana sa umezesc membrana cu apa amfacut un mic test ai am observat ca nu mai zbarnaie aproape deloc daca las filmul acolo. In caz ca zbarnaitul persista dupa ce se usca membrana, pot sa las acolo bucata de film?Am facut rost si de un con original, dar e cam mototolit. I-as aplica un strat de lac pe spate, dar imi e ca se ingreuneaza si modific parametrii difuzorului.

Link spre comentariu

Vecinii sunt total dezamagiti. :ras: Am reusit ieri sa repar dracia. Pe langa faptul ca am inmuiat membrana cu filmu pus intre bobina si piesa polara, am mai gasit si spiderul dezlipit pe 97-98% din suprafata. Cu rabdare si atentie a iesit destul de bine. Nu mai freaca si nici nu mai zbarnaie. Singura chestie ar fi ca dupa ce s-a uscat membrana, cartonul a capatat o culoare putin mai inchisa.Multumesc de sfaturi !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări