Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau sa alimentez un neon la 24 de v

Postări Recomandate

Posibil sa scapati si de prosti dar de puscarie nu va scapa nimeni! Asa sunt normele, trebuiesc respectate.Adik la ce te referi cu puscaria? ca ai 220V in beci? sau subsol?Am panou cu 6 sigurante mai mult pentru aspect!Am 3 becuri si fiecare are cate o siguranta pe post de intrerupator!Am 2 ventilatoare, unul care baga aer curat de afara iar altul care scoate aerul urat mirositor din beci!- o siguranta!Am 1 suguranta drept general! dupa aceasta siguranta mai pleaca intrun beci deoarece mai am un beci! am 2 in total!Iar inca o sigurante pentru priza, ca nu as vrea sa dau o gaura sis a sara generalul sis a raman cu bormasina deasupra capului si in bezna! :101 Am alarma pe beci! sirena cu senzor optic usa sunt in beci puse iar restul ansamlului este in casa intro unitate micuta de caserie! Cand se deschide usa, SIRENA, poate sa inchida usa ca tot suna, ma anunta si in casa si vizual si auditiv, am alarma pe ambele beciuri, beciul din poze are zid gros de 28cm si usa de 15cm grosime, pe dinafara captusit cu tabla! usa! iar zidul acoperit cu o foile mai grosoala neagra! iala nu este una normala ci cu cheie mai subtire si cu 3 canale pe o parte si 4 pe cealalta! cheile normale nu intra in iala, doar daca ai o iala la fel ca aia dar nu o sa se potriveasca la dinti, iar daca sar potrivi eu imediat imi dau seama (alarma) sirena este de 105db (parca atat scria pe cutie) stiu ca trecea de 100db! 7 tonuri!Alarme merge non stop! Deci am un pic de securitate!Sau spar o gramada de beciuri in subsolul scari mele, dar al mele nu! si daca era sa le sparga tot stiam, si nu cred ca mai statea pe ganduri ca ce sa faca! deoarece alarma o aud din casa de la mine, ma refer la sirena!No si asa mai departe! :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Posibil sa scapati si de prosti dar de puscarie nu va scapa nimeni! Asa sunt normele, trebuiesc respectate.

Eu stiam ca e contraventie, doar daca moare careva pe acolo (chiar hotul :da ) ar putea sa fie caz penal, dar sa fie asta cauza mortii. La puscarie cred ca ar ajunge proiectantul si executantul, mai putin beneficiarul - dar, cum scrie "la lege" - necunoasterea legii nu te exonereaza de raspundere (in cazul nerespectarii) :nas: Ideea cu corpurile de iluminat, prize, intreruptoare cu grad mare de protectie (etanse la apa) este din cauza prezentei conductelor care se (mai) pot fi fisura, iar o suvita de apa nu le face bine. Idem pentru pod, cu diferenta ca in pod nu ai conducte, dar pot apare infiltratii.
Link spre comentariu

am realizat montajul cu acel trafo montat invers ,am folosit un tarfo 220v la12_0_12 v,la care am folosit doar capetele de 12 v obtinand 24 de v ptr secundar(noul primar) , tarfo debita 5 amperi cel putin asa zice pe el ,folosesc 2 neoane de 18 w si a mers incontinuu 10 ore fara sa se incalzeasca.va multumesc la totii ,ptr ajutorul acordat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări