Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptionare SMS cu Ericsson 628

bobtech

Postări Recomandate

vreau sa conectez un microcontroler la un tel mobil Ericsson GA628 si sa trimit/primesc SMS, sa apelez un numar si sa identific un numar care ma apeleaza.am gasit documentatie pentru apelarea unui numar, trimiterea unui SMS la un numar, dar nu si pentru identificarea apelantului sau citirea unui mesaj receptionat. ma poate ajuta cineva cu documentatie in acest sens ?nu vreau sa folosesc alt telefon, pt pe asta-l am, dar intr-un final, daca nu se poate, voi folosi un telefon mai serios

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobtech

3

• cristianp

1

Vizitator florin_o

Salut !Identificarea apelantului in momentul apelului nu stiu sigur daca se poate face( din cate imi amintesc - nu ).Modelul tau de telefon nu stiu daca suporta comenzile pentru citirea si transmiterea unui mesaj.Poti afla comenzile interpretate foarte simplu cu ajutorul comenzii AT *.*.Vezi daca in lista returnata se gaseste AT+CMGL.In cazul asta il poti folosi la ce vrei tu.Pentru decodare si codarea SMS-urilo cauta cate ceva despre PDU.Nu stiuin ce faza esti tu cu proiectul asta , eu am facut asa ceva , daca mai te pot ajuta cu ceva tinem legatura.Sa auzim de bine.

Link spre comentariu

nu-mi merge comanda AT *.* cu sau fara spatiu sau alte combinatii, imi da ERROR. la fel si pt AT+CMGL.

sunt la inceput cu proiectul asta. am gasit pe net documentatie despre cum poti trimite SMS cu Ericssion 628, dar nu folosind comenzi AT, ci prin folosirea comenzii AT+BINARY si apoi urmeaza un protocol prin care se trimit date intr-un anumit format.

dar pentru receptionare SMS n-am gasit nimic.

pt apelare merge cu ATDxxxx; dar pentru identificarea apelantului iar n-am gasit nimic.

telefonu' nu e batut in cuie, dar pe asta-l aveam la indemana.

daca poti sa ma ajuti cu proiecte similare la care ai lucrat si documentatie, astept bucuros mail [email protected]

sunt online mai tot timpul pe YM cu id-ul raduigret

mersi

Link spre comentariu
Vizitator florin_o

Scuze , comanda este AT * ( m-am uitat pe specificatie ).Incearca AT+CMGL=1 ( asigurate ca ai cel putin un mesaj citit in telefon ).Daca iti da eroare trebuie sa schimbi telefonul.

Link spre comentariu

Scuze , comanda este AT * ( m-am uitat pe specificatie ).Incearca AT+CMGL=1 ( asigurate ca ai cel putin un mesaj citit in telefon ).Daca iti da eroare trebuie sa schimbi telefonul.

nici AT* nu merge. schimb telefonul. o sa cumpar un nokia 3310/3410 5110/6110. poti sa-mi dai ceva documentatie despre ele ? ai folosit vreunul din astea la proiectele tale ? sunt compatibile la setul de comenzi AT sau trebuie sa scriu soft pt fiecare in parte ?
Link spre comentariu
Vizitator florin_o

AT * ar trebuii sa mearga daca iti merge ATD xxx ; Comenzile trebuiesc terminate in \r\n.Eu am folosit un Ericsson 1018 s .Am specificatiile si de la Nokia si sunt compatibile.O sa-ti trimit pe email cate ceva zilele astea.

Link spre comentariu

nici AT* nu merge. schimb telefonul. o sa cumpar un nokia 3310/3410 5110/6110. poti sa-mi dai ceva documentatie despre ele ? ai folosit vreunul din astea la proiectele tale ? sunt compatibile la setul de comenzi AT sau trebuie sa scriu soft pt fiecare in parte ?
Nokia 6110/5110 nu e compatibil cu setul de comenzi AT. Cu 3310/3410 nu am lucrat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări