hip_hop7575 Postat Ianuarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 ce am luat eu, erau argintii, cred ca aveau in jur de 3 cm lungime. le'am facut pregaurire, stai linistit, cu burghiu de 4 mm.voi cum faceti gaura pentru difuzor? neavand fierastrau electric ( decat din ala manual, am febra musculara si un ghimpe in omoplatu drept la cat am dat la el) am dat gauri pe sablon, pe toata lungimea sablonului, unde am putut am unit gaurile cu o surubelnita si apoi am dat cu ciocanul si a sarit placa Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 o sa-ti zic tie pentru viitor si celorlalti care nu le cunosc...se pot folosi astea, impreuna cu adezivul de lemn, evident... nu uita de chitul de lemn, sa repari gaurile inainte de finisaj...la montajul difuzoarelor poti folosi piulita cu gheare si surub metric... sunt multe tehnologii, ar fi interesant de deschis un topic cu materiale de utilizat la incintele acustice... Link spre comentariu
hip_hop7575 Postat Ianuarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 l'am terminat acu vreo 2 ore. am lasat siliconul sa se usuce si acum l'am bagat la test. se aude destul de acceptabil. tub am gasit de 55 mm, din ala sanitar, cu o mica proeminenta la capat. l'am lasat de ~20 cm, sa am de unde taia. ce nu'mi place e ca filtrul pe care l'am facut nu taie exact ce vreau eu, se aude si putina voce, cred ca taie in jur la 300hz.@nomikos eu am folosit numai holzsuruburi si la prindere difuzor si la tot. tin alea excelent. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Eu cred ca se fixeaza mai bine si mult mai repde si usor prin holzsuruburi decat prin metoda prezentata de @nomikos pt ca holzsurubul intra mult mai fortat in pal daca nu e data deja o gaura. Eu nu am dat gaura decat pe placa de pal pe care ramane capul holzsurubului si nu s-a crapat palul. Si am folosit holzsuruburi negre de rigips, aveam la indemana. Si am folosit pal negru, melaminat banuiesc ca i se zice (deja finisat, nu in forma "bruta"), si adeziv de constructii care din ce am auzit se intareste foarte bine. Si am folosit metoda asta la 2 boxe fullrange de 15" si nu au aparut probleme dupa multe ore de cantat la 350 de w.Cele prezentate de @nomikos sunt mai pretabile la mobila care se asambleaza/desasambleaza. Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 pentru constructia propriu-zisa din placi aglomerate, parerile sunt impartite. pentru montaj cu eurosuruburi trebuie neaparat pregaurire, dar pentru TN-uri merge si fara. oricum, trebuie neaparat si un strat de adeziv la imbinari. pentru prinderea difuzorului, cea mai buna solutie sunt piulitele T, prezentate de nomikos, mai ales pentru difuzoare mari, ca unele de 6.5" - 8" le-am prins tot cu holtzsuruburi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Eu cred ca se fixeaza mai bine si mult mai repde si usor prin holzsuruburi decat prin metoda prezentata de @nomikos pt ca holzsurubul intra mult mai fortat in pal daca nu e data deja o gaura. Eu nu am dat gaura decat pe placa de pal pe care ramane capul holzsurubului si nu s-a crapat palul. Si am folosit holzsuruburi negre de rigips, aveam la indemana. Si am folosit pal negru, melaminat banuiesc ca i se zice (deja finisat, nu in forma "bruta"), si adeziv de constructii care din ce am auzit se intareste foarte bine. Si am folosit metoda asta la 2 boxe fullrange de 15" si nu au aparut probleme dupa multe ore de cantat la 350 de w.Cele prezentate de @nomikos sunt mai pretabile la mobila care se asambleaza/desasambleaza.eurosurubul nu se preteaza la dezasamblare, e o impresie gresita... desi unii sunt liberi s-o faca... este cea mai buna solutie pentru placi aglomerate si o testez prin comparatie cu orice similar, la orice ora...poate minifixul de la haffele sau demontabilii de la blum. eurosurubul lung intra 50 milimetri in pal si daca-i dau gaura de 4/7 in loc de 5/7, agata atat de bine, incat ma urc eu cu picioarele la 2 suruburi si nu ies...acum treaba voastra, fiecare foloseste ce vrea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum