Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire subwoofer

hip_hop7575

Postări Recomandate

avand un difuzor dibeisi de demult in debara, si cum am dat peste un dulap din pal, destul de intact, m'am gandit sa'i fac o cutie. am bagat parametrii in WinISD, si mi'a iesit o cutie de 21 litri in BR. nu este cam putin?parametrii sunt:Qts:0.297Qms:2.3Qes:0.34SPL:91 Vas: 55 Fo ... care cred ca e Fs :35Md:25Bl:7.4Sd: 219CMS:827.95pentru @20 litri, ar trebui sa fac un cub cu latura de 27 cm. e asa sau am uitat de tot fizica ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hip_hop7575

7

• Jimmy

4

• CBI

4

• paul14

1

Top autori în acest subiect

cutia de 21 L este ok pt un raspuns cat mai liniar ,dar cu un f3 la ~52hz nu se prea poate numi subwfr ... Eu as zice sa incerci ceva pe la 35L @45hz,unde gd-ul inca este bun si vei avea si ceva joase.Poti incerca si un acord la 40hz daca vrei mai mult subbas.Teava de minim 66mm diametru,lungimea vezi in winisdAdaugand 2-3 ranforsari si ce mai ocupa portul si spatele difului,poti sa construiesti un 40L cu totul(interior!)daca tot ai folosit winisd,poti stabili tot acolo si dim cutiei,bagi si grosimea materilului si vezi dim. pe exterior>ar fi bine sa nu faci chiar cub,si mai mult din motive estetice.Sd 219cmp,deci 8"

Link spre comentariu

da, difuzorul e de 8". in WinISD am pus 40 hz cu 35 litri si mi'a iesit portul de 8 cm diametru si 22 cm lungime .nu cred ca am cum sa'i dau alta forma la dulapul ala, pentru ca eu tai din el un corp, si e un cub cu latura de 33 cm. estetic nu prea ma intereseaza, pentru ca oricum nu cred ca ma va tine prea mult difuzorul astaunde ar trebui sa stea portul pt a se auzi mai bine? in fata sau pe lateral cum au sistemele astea 5.1?

Link spre comentariu

poti pune portul unde vrei,eu as zice sa-l pui pe peretele opus celui cu diful ca sa-l apropii de coltz,acuma daca bubuie ii poti pune pe peretii portului niste burete de 5-7mm gen ala din cutiile de componente pcTubul ajunge de 66 mm diametru(este stas,si trebuie lung de 130),nu trebuie de 80.Forma in winisd ti-o alegi dand 2 laturi(cele ale fetei) si a treia o scoate el.40L se pot face ceva de genul 30 x 40 x 45 cm de ex.Iti alegi una din laturi pe care montezi diful.Ar mai fi si chestia aia cu lasatul a 5-7cm de la intrarea in port pana la peretele de langa el,ca sa nu-l obturezi si sa pufaieOricum, ti-ai dat seama ca diful nu este extraordinar,deci nu are rost sa insisti prea mult.Pt un bas de calitate iti trebuie in primul rand un dif bun.In ciuda parametrilor,care nu se stie cat de reali sunt,e posibil sa sune ca ceapa,dar asta ramane sa vezi

Link spre comentariu

am construit azi incinta, dar mai am de pus peretele din fata. masurat la exterior, imi ies 36 litri, la interior imi ies cam 28, fara difuzor, tub si ranforsari. urmeaza sa pun peretele din fata, difuzorul, portul, filtrul si sa'l testez. pun niste poze dupa ce termin si un filmulet eventual.mai rau e ca momentan nu prea am cu ce sa dau in el, pana imi fac amplificatorul, mai trece vreo saptamanaintre placi am pus Moment, iar cand s'a terminat momentu' am bagat silicon transparent, din ala la 7 lei. sper sa tina, oricum mai bag un rand de silicon la imbinari pe inauntru, macar sa fac o treaba crestineasca :da

Link spre comentariu

daca ai bagat silicon dala sanitar ai facut o mare greseala pt ca ala nu lipeste,ci doar este bun pt etansare,dar nu la lipit placi de incinte unde sunt vibratii.Puteai sa fol bizon montage kit ca la cutia aia sigur iti ajungea un tubSper ca ai bagat macar suruburi sa strangi placile calumea unde ai pus silicon,altfel uita-te in timp ca acolo se va crapa si va rasufla.Sunt patit ,deci nu vreau doar sa te speriu

Link spre comentariu

am pus, holzsuruburi ( cred ca asta e denumirea corecta) cate 3 pe latura, chiar si unde am pus moment. in fiecare colt am pus cate un cub cu latura de 2-3 cm, cum a iesit la taiat, ca ranforsare, prin care am trecut alte 3 holzsuruburi ( fiecare perete). chiar, sunt de ajuns 3 holzsuruburi pe latura?

deci nu vreau doar sa te sperii

aa.. deci asta e intentia ta nu ? :nebun:
Link spre comentariu

La o cutie facuta ca lumea si lipita ca lumea, suruburile se pun doar ca sa tina lipiciul pana se usuca. Dupa aia lipiciul face toata treaba. Daca lipiciul nu tine, oricate suruburi ai avea tot o sa zbarnaie.

Link spre comentariu

de la vibratii suruburile se slabesc in timp,gaurile se largesc,mai ales in PAL,si placile se deplaseaza daca nu stau lipite.Siliconul nu lipeste si este si dens,lasand cateva zecimi de mm distanta intre placi.Sunt putine 3 holtzsuruburi pe latura,dar ti-am zis,era mai bine daca foloseai lipici de la inceput.Decat sa o desfaci ai putea face rost de niste stinghii si sa le prinzi in zonele unde ai dat cu silicon,dar le lipesti cu aracet de tamplarie,bizon si le strangi cu suruburi pana se usuca lipciul.Este un subwoofer asta,presiunea in peretii incintei este mare(desi incinta este deschisa ,br)

Link spre comentariu

baga-i si tu eurosurub macar(ia-ti burghiu 5/7, ca ai nevoie de pregaurire)... nu mai bagati negrese d-alea de gipscarton... sau galbejite d-alea din piata...vezi ca palul se despica daca nu-i faci pregaurire... si se duce toata socoteala...boxele astea comerciale se lipesc si atat... acum ce adeziv folosesc, nu stiu cu precizie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări