Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor de temperatura

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

M-am documentat un pic si am constatat ca ar fi LM75 dar are o capsula MINI SOIC adica este un SMD. Eu nu vroiam un SMD pentru ca imi este prea incomod ci vroiam ceva de genul DS1820, dar fratele lui mai ieftin. Asa ca va cer ajutorul in stabilirea unui ADC ieftin care sa il folosesc cu LM35 care mi s-a recomandat mai sus.

Link spre comentariu

M-am documentat un pic si am constatat ca ar fi LM75 dar are o capsula MINI SOIC adica este un SMD. Eu nu vroiam un SMD pentru ca imi este prea incomod ci vroiam ceva de genul DS1820, dar fratele lui mai ieftin. Asa ca va cer ajutorul in stabilirea unui ADC ieftin care sa il folosesc cu LM35 care mi s-a recomandat mai sus.

LM75 are 0.65 intre pini, nu e deloc imposibil de lipit. Daca tot te sperie incearca sa folosesti un PIC cu ADC integrat. Sau sa comanzi un DS1820 ca sample. Eu am primit de la Maxim o groaza de chestii.
Link spre comentariu

LM75 are 0.65 intre pini, nu e deloc imposibil de lipit. Daca tot te sperie incearca sa folosesti un PIC cu ADC integrat. Sau sa comanzi un DS1820 ca sample. Eu am primit de la Maxim o groaza de chestii.

Sa zicem ca deocamdata las SMD-urile deoparte deoarece nu am sculele necesare si anul acesta am de invatat pentru facultate, asa ca nu imi este necesar sa imi achizitionez "fiarele". Sample-urile le comand la ECAS? (http://www.ecas.ro) Si cam in cat timp imi vin? Ca ar fi indicat pana la 1 octombrie sa imi termin acest proiect si inca unul(un voltmetru).
Link spre comentariu

Sa zicem ca deocamdata las SMD-urile deoparte deoarece nu am sculele necesare si anul acesta am de invatat pentru facultate, asa ca nu imi este necesar sa imi achizitionez "fiarele". Sample-urile le comand la ECAS? (http://www.ecas.ro) Si cam in cat timp imi vin? Ca ar fi indicat pana la 1 octombrie sa imi termin acest proiect si inca unul(un voltmetru).

Nu-ti trebuie scule asa speciale ca sa lipesti un SMD, mie mi-a reusit figura cu o statie de lipit cu temperatura reglabila, sigur se poate face si cu un simplu letcon. Dar daca nu vrei ... :) Sample-urile incearca sa le comanzi direct de pe http://www.maxim-ic.com, te duci la produs si are un link de samples. In cat timp iti vin ... nu stiu. Intr-o luna (maxim) eu am primit ce am comandat. Dar nu ai nici un fel de garantii.Edit: dar de ce nu incerci DS1620? Pare mai simplu de obtinut si poate chiar de folosit.
Link spre comentariu

Nu mai merge. Cica ECAS-ul este reprezentantul Maxim in Romania. Va trebui sa comand la ei. Alte idei de a citi cu un PIC temperaturi? Si low-Cost?

SH*T!!!!!! Aoleo, ce mi-a picat moralu ... nici astia nu mai trimit samples decat prin distribuitor?! Asta m-a durut. Rau :( Nu mai pup eu samples de la maxim :(Ideile raman aceleasi: DS1620 (astia chiar il vazusem de cumparat prin Romania, si inca ieftin) sau ADC din PIC.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări