Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema spectrum!

Cilibiu

Postări Recomandate

Am facut si eu spectru de la sectiunea diy,totul OK alimentare OK, dar problema este ca si cu si fara sunet , ledurile se "misca aiurea" si se vad cam slab, adik foarte slab, am inlocuit toate CI-urile inafar de LM358, acest Ci e singurul care nu am avut dublura! la fel face, scot Ci-urile lm324 ambele, primul cd4051, scot CD4060, si tot asa face, ramanand in 3 Ci adik lm3916 +cd4051 si lm358, daca scot lm se stinge sau uneori se apinde randuri de sus in jos si invers dar la luminozitate buna, adik se apride calumea, cand bag lm358 totul o ia razna, si asta fara sunet, daca bag sunet aceasi chestie fara nicio diferenta!Cu ce pot inlocui LM358? merge tl072? lam pus dar tot asa face, sa fie lm358 bulit? sau ce idei miati da?Am verificat circuitul imprimat de la cap la coada, totul OK, tranzistori totul OK, am inlocuit si lm3916 cu unu 3915, cd4051 leam inlocuit pe ambele, la fel si cd4060 si lm324 ambele, tot la fel face, stabilizatorul e bun, am folosit valori exacte ale componentelor!Ma dispera, stau de la 3 dimineata si tot nu am gasit ce are, am uitat sa zic ca toate CI ianfar de lm3916 sunt puse pe socluri, sa fie asta problema? :sparge: :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• Cilibiu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări