CBI Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 sergiu,chestia aia care a umplut acest topic de discutii este un boombox ordinar care nu are ce cauta in casa unuia care vrea sa asculte muzica.Au fost intr-un timp si prin kaufland ceva asemanator si sunt niste panarame dtpdvTinand cont ca ai doar una si mai face si fente,poti sa o pui linistit la gunoi sa nu se mai chinuie si altii cu ea si sa dai pace sufletului tau ca nu ai ce sa scoti din ea.NU este o incinta de ascultat muzica si nici nu se poate faceAsta e sfatul meu pt tine Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 ca sa-l lamuresc pe mariobe, tweeterele piezo n-au neaparat nevoie de filtru. din punct de vedere electric, pot fi modelate ca un condensator, cu capacitate destul de mica. asta inseamna ca au totusi o 'impedanta' dar care variaza cu frecventa semnalulul, si asta se cheama reactanta (capacitiva in cazul nostru). expresia reactantei este:Xc=1/(2*pi*f*C) unde f e frecventa si C e capacitatea. dupa cum vezi, cu cat frecventa e mai mica, reactanta e mai mare si prin piezo trece un curent foarte foarte mic, si piezo-ul nu canta. cu cat creste frecventa, scade reactanta si creste curentul prin piezo, si piezoul incepe sa cante (sau, ma rog, sa urle). Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Va felicit pentru activitatea desfasurata aici domnule mariobe, ajutati multa lume. Inserierea rezistentei cu wooferul e intr-adevar un sfat demn de tinut mintema repet: acela e un sfat pe care l-am primit si eu in sectiunea amplificatoare la topicul reconditionare amplif- manual,acolo nu a sarit nimeni in sus sa contrazica pe sfetnicviewtopic.php?f=5&t=52369&start=15 Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 ca sa-l lamuresc pe mariobe, tweeterele piezo n-au neaparat nevoie de filtru. din punct de vedere electric, pot fi modelate ca un condensator, cu capacitate destul de mica. asta inseamna ca au totusi o 'impedanta' dar care variaza cu frecventa semnalulul, si asta se cheama reactanta (capacitiva in cazul nostru). expresia reactantei este:Xc=1/(2*pi*f*C) unde f e frecventa si C e capacitatea. dupa cum vezi, cu cat frecventa e mai mica, reactanta e mai mare si prin piezo trece un curent foarte foarte mic, si piezo-ul nu canta. cu cat creste frecventa, scade reactanta si creste curentul prin piezo, si piezoul incepe sa cante (sau, ma rog, sa urle).multumesc mult,pt informatii,chiar aveam nevoie de ele CBI - bine punctat,si eu am incercat sa spun asta in mai multe feluri,tu ai fost mai direct Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Ianuarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 sergiu,chestia aia care a umplut acest topic de discutii este un boombox ordinar care nu are ce cauta in casa unuia care vrea sa asculte muzica.Au fost intr-un timp si prin kaufland ceva asemanator si sunt niste panarame dtpdvTinand cont ca ai doar una si mai face si fente,poti sa o pui linistit la gunoi sa nu se mai chinuie si altii cu ea si sa dai pace sufletului tau ca nu ai ce sa scoti din ea.NU este o incinta de ascultat muzica si nici nu se poate faceAsta e sfatul meu pt tineai dreptate,nu e buna de nimic.acest subiect se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum