Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxa auto

sergiu mihoc

Postări Recomandate

sergiu,chestia aia care a umplut acest topic de discutii este un boombox ordinar care nu are ce cauta in casa unuia care vrea sa asculte muzica.Au fost intr-un timp si prin kaufland ceva asemanator si sunt niste panarame dtpdvTinand cont ca ai doar una si mai face si fente,poti sa o pui linistit la gunoi sa nu se mai chinuie si altii cu ea si sa dai pace sufletului tau ca nu ai ce sa scoti din ea.NU este o incinta de ascultat muzica si nici nu se poate faceAsta e sfatul meu pt tine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariobe

15

• sergiu mihoc

15

• Jimmy

3

• papyreloaded

1

Top autori în acest subiect

ca sa-l lamuresc pe mariobe, tweeterele piezo n-au neaparat nevoie de filtru. din punct de vedere electric, pot fi modelate ca un condensator, cu capacitate destul de mica. asta inseamna ca au totusi o 'impedanta' dar care variaza cu frecventa semnalulul, si asta se cheama reactanta (capacitiva in cazul nostru). expresia reactantei este:Xc=1/(2*pi*f*C) unde f e frecventa si C e capacitatea. dupa cum vezi, cu cat frecventa e mai mica, reactanta e mai mare si prin piezo trece un curent foarte foarte mic, si piezo-ul nu canta. cu cat creste frecventa, scade reactanta si creste curentul prin piezo, si piezoul incepe sa cante (sau, ma rog, sa urle).

Link spre comentariu

:aplauze Va felicit pentru activitatea desfasurata aici domnule mariobe, ajutati multa lume. Inserierea rezistentei cu wooferul e intr-adevar un sfat demn de tinut minte

ma repet: acela e un sfat pe care l-am primit si eu in sectiunea amplificatoare la topicul reconditionare amplif- manual,acolo nu a sarit nimeni in sus sa contrazica pe sfetnicviewtopic.php?f=5&t=52369&start=15
Link spre comentariu

ca sa-l lamuresc pe mariobe, tweeterele piezo n-au neaparat nevoie de filtru. din punct de vedere electric, pot fi modelate ca un condensator, cu capacitate destul de mica. asta inseamna ca au totusi o 'impedanta' dar care variaza cu frecventa semnalulul, si asta se cheama reactanta (capacitiva in cazul nostru). expresia reactantei este:Xc=1/(2*pi*f*C) unde f e frecventa si C e capacitatea. dupa cum vezi, cu cat frecventa e mai mica, reactanta e mai mare si prin piezo trece un curent foarte foarte mic, si piezo-ul nu canta. cu cat creste frecventa, scade reactanta si creste curentul prin piezo, si piezoul incepe sa cante (sau, ma rog, sa urle).

multumesc mult,pt informatii,chiar aveam nevoie de ele CBI - bine punctat,si eu am incercat sa spun asta in mai multe feluri,tu ai fost mai direct
Link spre comentariu

sergiu,chestia aia care a umplut acest topic de discutii este un boombox ordinar care nu are ce cauta in casa unuia care vrea sa asculte muzica.Au fost intr-un timp si prin kaufland ceva asemanator si sunt niste panarame dtpdvTinand cont ca ai doar una si mai face si fente,poti sa o pui linistit la gunoi sa nu se mai chinuie si altii cu ea si sa dai pace sufletului tau ca nu ai ce sa scoti din ea.NU este o incinta de ascultat muzica si nici nu se poate faceAsta e sfatul meu pt tine

ai dreptate,nu e buna de nimic.acest subiect se poate inchide.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări