Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxa auto

sergiu mihoc

Postări Recomandate

salut..am o boxa auto si vreau s-o folosesc in casa.avand in vedere ca are un difuzor de 120watt max (pe dif. nu scrie nimic,120 watt max scrie pe cutie) si un tweeter pe care nu scrie nimic (presupun ca sunt amandoua de 4 ohm avand in vedere ca is auto), ma gandeam sa le leg in serie pe amandoua ca sa obtin o inpedanta de 8 ohm....ce parere aveti???

am gasit o poza pe google asemanatoare, numai ca boxa mea are un dif si un tweeter in loc de 2 ca in poza:

http://images.okazii.ro/auctions/2009/1 ... 00_700.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariobe

15

• sergiu mihoc

15

• Jimmy

3

• papyreloaded

1

Top autori în acest subiect

nu poti sa legi un tweeter in serie cu un woofer, doar daca vrei sa-l prajesti pe primul. cu atat mai mult, daca tweeterul e piezo, wooferul nu prea se va mai auzi. iti trebuie macar un filtru simplu ca sa separi gamele de frecvente reproduse de difuzoare, si apoi, poate sa fie boxa de 4 ohmi, ca daca nu exagerezi cu volumul, amplificatorul nu crapa.

Link spre comentariu

nu poti sa legi un tweeter in serie cu un woofer, doar daca vrei sa-l prajesti pe primul. cu atat mai mult, daca tweeterul e piezo, wooferul nu prea se va mai auzi. iti trebuie macar un filtru simplu ca sa separi gamele de frecvente reproduse de difuzoare, si apoi, poate sa fie boxa de 4 ohmi, ca daca nu exagerezi cu volumul, amplificatorul nu crapa.

ai dreptate leam legat in serie sa vad cam cum se aude si wooferu nu se auzea deloc...se auzea numai tweeterul.ca sa le pun la un amplific.de 8 ohm ce e de facut?
Link spre comentariu

atunci e simplu,am atasat mai jos cum se conecteaza un piezo la difuzorul tau de bas ,asta facut in regim de amator adica fara prea multe pretentii,daca intrebi un audiofil i-ti va recomanda filtre pt fiecare difuzor calculate dupa .........bla,bla,blanu stiu ce dif de bas ai dar daca nu scoate medii de loc atunci va fi un pic cam naspa pt ca fara medii muzica chiar nu suna bineramane totusi problema adaptarii de impendanta care e foarte importanta ;daca folosesti diful ala la un amplif care cere dif de 8ohm te poti trezi ca arzi ampliful sau diful daca esti mai norocos,era ceva rezistor bobinat pe mivarom,nu mai stiu cine mi-a recomandat solutia cu rezistorul pe vremea aceea dar mai caut si revin cu linkul

Link spre comentariu

pai difuzor auto de 120w si pe medii cam greu de presupus,pana la urma la ce folosesti boxa pe care vrei sa o faci?auditie mono?e pacat daca detii un amplif stereo sa te rezumi la asa ceva

Link spre comentariu

pai difuzor auto de 120w si pe medii cam greu de presupus,pana la urma la ce folosesti boxa pe care vrei sa o faci?auditie mono?e pacat daca detii un amplif stereo sa te rezumi la asa ceva

deocamdata boxa o tin degeaba, fiind de 4 ohm nu vreau sa risc sa-mi ard amplificatorul. pana la urma cretca imi cumpar un hp 15w,dar nu stiu ce sa fac cu asta auto.
Link spre comentariu

pai ce fel de amplif ai?daca e stereo nu vad cum ai pune pe fiecare canal cate o incinta diferita,eu personal am o obsesie pt a avea canale egale in putere,,sensibilitate,ton etc

e un mixer cu amplificator incorporat, nu stiu cate iesiri are ptr ca trebuie sa mil trimita cineva din alta tara, are in jur de 200 de watt.
Link spre comentariu

dupa cate i-mi imaginez eu scula aceea pare sa fie ceva profesional eu zic sa nu te incurci cu difuzorasul acela si gandeste sa-ti faci o pereche de incinte serioase daca nu vrei sa cumperi chiar,nu poti sa pui o poza a difului aici sa ne facem o parere ,ce diametru are etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări