Vizitator Lalipuk Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Ziua buna la toata lumea! Am un receiver Sony STR cu iesiri pe 8 ohmi / 130 W si o pereche de incinte de 4 ohmi. Problema este daca afecteaza grav boxele sau ampliful in conditiile date, cu toate ca ascult la volum cel mult 2/3 din maxim. Chestia e ca vreau sa imi fac niste boxe cu difuri Visaton sau Tonsil si vor fi clar pe 8 ohmi. Am tot studiat diverse variante si inca nu sunt hotarat, dar cu ajutorul vostru voi face si pasul asta... Multumesc si o seara buna!Rares. Link spre comentariu
Vizitator mikeydima Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 am o cunostinta care avea o statie pe 8 ohmi si boxe de 4 si i se ardeau mereu boxele.in cazul tau daca ridici volumul mai sus sau la maxim posibil sa se arda Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 sa zica multumesc ca n-a prajit amplificatorul...sfaturi de posesor de Sony STR DG...1. NU mai pune la el boxe de 4 ohm, ca s-ar putea sa-l jelesti... noroc ca are ceva protectii p-acolo...2. Nu mai compara Visaton si Tonsil, fiecare face parte din alta liga...3. Nu te obosi sa faci boxe cu Visaton, amplificatorul e jenant de slab, iar Visatoanele sunt jenant de scumpe si mult prea bune pentru el... ia-i o pereche de boxe standfloor decente(~1200 ron) si orienteaza-te catre alta combinatie...ca sa intelegi ce vreau sa spun, din calculele mele, la un proiect de care ma ocup acum, standfloor 3 cai, cu difuzoare Beyma, valoarea materialelor strict(fara manopera) este de 650 euro... s-ar putea ca la Visaton sa depasesti cu mult...intrebare: ce STR ai tu cu 130w in 8 ohm? :dsgtre Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 au si visaton chiftelele lor,destul de multe inca,iar seriile entry de la ei nu sunt chiar asa de stralucite precum ar indica pretul.Nu sunt nici mai bune nici mai proaste decat Tonsil sau beyma,dar este marfa 'nemteasca' si pretul ca atare.Totul tine de gusturi in definitivAu seriile de varf in schimb ,unde manopra este cu totul alta,dar si preturile sunt din nou indecente pt ce sunt la origine.Receiverul ala sa ai mare grija cu el cand dai tare ,ca poti sa te alegi cu surprize.Puterea aia o are doar pe hartie,la fel si calitatile acustice.Pt niste boxe de calitate trebuie sa te gandesti si la un amp dedicat Link spre comentariu
Vizitator Lalipuk Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 E vorba de STR-DG520 cu 100 W in mod stereo si putere minima 85W, scuze m-am uitat un rand mai jos... Am inteles sugestiile si cred ca ma reorientez spre alte incinte cu difuri mai ca pentru slabatura asta. Deocamdata le am pe astea si am facut si Revelionul cu ele pana acum fara probleme, dar dupa cum am spus, sunt temporare. Muzica pe care o ascult este la calitate buna, posturi de radio de pe satelit (dela Jazz la Rock si putin dance). Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 receiverul are 5 canale a 85w fiecare(cum nu specifica) si costa cam 8 mil,are ~8kg si consuma din priza ~220w.Concluziile le tragi singur...Cat despre facutul boxelor,nu e chiar asa de usor precum pare,chiar daca sa zicem ca alegi difurile.Bugetul este deasemenea determinant Link spre comentariu
babic2005 Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Parerea mea ar fi daca reusesti sa pui mana pe difuzoare tonsil, sa faci o copie dupa cunoscutele Unitra75W eu am facut unitra 140 cu niste chinezarii si au iesit super, am in casa si unitra originale de 140W si deci am putut cumpara...cat despre putrea amplifului e tare ciudat cel mai bine se vede din cartea tehnica puterea per canal. In general acest tip de amplificatoare nu au mai mult de 30-35Wla 8 ohm parca per canal. Am vazut asta la alte amplifuri sony ale prietnilor. Dar pentru acesti 30-40W cu niste boxe cu dif de 25 cm pe joase, vei fi tare multumit de amplif.Multa bafta, si ne mai auzim, cu proiecte ceva.... Link spre comentariu
Vizitator Lalipuk Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 receiverul asta Sony are 85W iesire. Datele pe care le-am dat sunt direct din cartea tehnica si scrie asa: 85W in mod stereo si 130W in surround. Oricum depinde mult de sursa de la care iei muzica, adica CD/DVD player, receiver satelit (asta se aude bestial, ffind pe cablu optic si calitate muzica la unele posturi radio de 256kbps!!) si pick-up. O sa incerc cu Tonsil, pentru inceput e bine...multumesc la toti ptr. pareri. Link spre comentariu
Vizitator daniel81 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 In manualul receiver-ului "ala" Sony scrie 5x85W, dar nu mentioneaza de care W. La ce putere consuma de la retea, ma indoiesc ca ar scoate mai mult de 35W rms pe canal. Sa-l stapanesti sanatos. Link spre comentariu
Vizitator daniel81 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 receiverul asta Sony are 85W iesire. Datele pe care le-am dat sunt direct din cartea tehnica si scrie asa: 85W in mod stereo si 130W in surround. Oricum depinde mult de sursa de la care iei muzica, adica CD/DVD player, receiver satelit (asta se aude bestial, ffind pe cablu optic si calitate muzica la unele posturi radio de 256kbps!!) si pick-up. O sa incerc cu Tonsil, pentru inceput e bine...multumesc la toti ptr. pareri.Da, depinde mult de sursa, daca asculti de la cd player, scoate mai multi watti decat daca ai asculta cu winamp-ul prin placa de sunet. Intr-adevar, la 256kbps sunetul e "bestial", mai ales ca nu trece tensiune prin cablu, trece lumina, laser frate. Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Da, depinde mult de sursa, daca asculti de la cd player, scoate mai multi watti decat daca ai asculta cu winamp-ul prin placa de sunet.asta chiar nu stiu de unde ai scos-o Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum