mishu_g Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Am inceput realizarea LC-metrului de aici http://avrprojects.info/avr-projects/capacitance-and-inductance-meter-using-atmega8/ iar la compilarea programului imi apare urmatoarea eroare : http://i46.tinypic.com/2n6utlv.jpg Stie cineva care este cauza ? Va multumesc Mihai Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Ai cumva varianta free de bascom ? Link spre comentariu
mishu_g Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 nu, este o versiune ... care a suferit un crack !M-am gandit si eu ca ar putea fi de acolo dat fiind ca nu este singurul program la care face aceasta figura.Daca doresti, iti pot trimite versiunea pe care o am pentru un testMihai Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 nu, este o versiune ... care a suferit un crack !M-am gandit si eu ca ar putea fi de acolo dat fiind ca nu este singurul program la care face aceasta figura.Daca doresti, iti pot trimite versiunea pe care o am pentru un testMihaiEu am compilat programul acum ( ala de pe site ) si nu-mi da nici o eroare !Merge perfect . Link spre comentariu
mishu_g Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Am descarcat ultima versiune demo de Bascom si am incercat sa compilez programul !Merge !Se pare ca de la varianta cu crack i se trage !Merci danzup Link spre comentariu
vasile eugen Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 si cu ultima versiune de bascom merge bine? Am incercat si eu dar tot asa imi da si mie eroarea,am incercat inca un cod de la un volt-metru cu auto scalare si acela imi dadea eroare.Tot dupa acest sait http://avrprojects.info/avr-projects/digital-voltmeter/. Link spre comentariu
mishu_g Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 si cu ultima versiune de bascom merge bine? Am incercat si eu dar tot asa imi da si mie eroarea,am incercat inca un cod de la un volt-metru cu auto scalare si acela imi dadea eroare.Tot dupa acest sait http://avrprojects.info/avr-projects/digital-voltmeter/.Mie nu mi-a mai dat eroare, pare sa functioneze okMaine daca am ceva timp pun pe o placa de test voltmetrul si scriu atmelul sa vad ca iese ! Mihai Link spre comentariu
vasile eugen Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 salut Dar LC-metrul este functionabil,l-ai terminat ?Vreau si eu sa-mi fac.Mi-am luat inca doua atmega 8 unul pentru acel voltmertu si al doilea am sa-l folosesc pentru acest Lc-metru daca este functioanabil. Link spre comentariu
mishu_g Postat Ianuarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 salut Dar LC-metrul este functionabil,l-ai terminat ?Vreau si eu sa-mi fac.Mi-am luat inca doua atmega 8 unul pentru acel voltmertu si al doilea am sa-l folosesc pentru acest Lc-metru daca este functioanabil.Dat fiind ca voltmetrul poate fi realizat usor pe un cablaj de test, voi face mai intai testul pe acesta.Intentionez sa testez atat varianta compilata de mine cat si cea "livrata" pe site (adica .hex).Daca este ok voi testa si lc-metrul !Postez rezultatele !Mihai Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Salutare la proiectul acesta http://avrprojects.info/files/media/atm ... -meter.jpg valoarea rezistentei R21 nu este specificata,ca valoare sa testez pot pune intre 470 ohmi si 1k? Iar la C14 ma gindeat intre 100-220nF.Daca la facut cineva nu da niste detali exacte? Am proiectat cablajul iar saptamina aceasta vreau sa fac testul. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 nu a realizat nimeni acest proiect? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 am realizat montajul acestui LC-metru dar nu am o valoare exacta,pe ramura adc0 trebuie acea rezistenta si acel condesator? Link spre comentariu
yo6pir Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Salut Eugen, Nu stiu valoarea acelor piese din schema indicata, dar am studiat-o si eu inainte si-mi place si mie. Merita incercata! Acele piese sunt pe intrarea de masurare a condensatoarelor electrolitice si ma gandesc ca schema neavand o calibrare pe partea de electrolitice numai pe partea de cond. fixe, atunci poti sa incerci la punerea in functiune sa pui un condensator electrolitic de proba cu valoare cunoscuta si sa modifici acea valoare a rezistentei R21 pana aparatul indica valoarea corecta. Poti incepe cu 1k. Condensatorul C14 poate fi unul cu valoarea 0,1uF deoarece are rolul de decuplare a intrarii adc0. M-ar interesa si pe mine cablajul pe care l-ai facut deoarece doresc sa-l incerc si eu. Daca poti sa-l postezi aici, daca nu, un email la [email protected] . Apropo! Daca l-ai facut deja este functional pe partea de LC meter capacitati fixe? Merge bine? Toate bune, Ovidiu. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 in sfirsit .l-am pus in functiune partial,am testat condesaturi in gama 100nF-10.000uF.Aceste masuratori sunt facute doar la o gama din domeniile aparatului.Urmeaza sa pun niste poze cu el in functiune.Acea rezistenta si condesator nu le -am pus.Este un semireglabil de acolo se calibreaza.In loc de c8050 am pus c9014.La pinul 5 de la Lm 393 am ajustal la 2V. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 pun niste poze cu el in teste , mai ramine de finalizat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum