Vizitator mikeydima Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 am niste boxe de 8 ohmi si o statie de 4 ohmi.pot sa fac o modificare la boxe sa le fac de 4 ohmi?se aude mai tare cu 4 am probat alte boxe Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 da, poti folosi un transformator... sunt ceva pierderi in el, dar cred ca ai sa castigi ceva... am sa-i las pe cei mai priceputi sa dezvolte... Link spre comentariu
yo9gcc Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Poti schimba difuzoarele cu altele de 4 ohmi dar asta este mai greu, sau poti lega 2 boxe de 8 ohmi in paralel. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 nu are rost sa incerci nimic pt ca impedanta boxelor nu pune probeleme ampului.Singura chestie e ca va suna putin mai incet ,oarecum nesemnificativ daca vrei sa dai sa sune tare. Cu cele de 4 ohmi se poate auzi putin de tot mai tare,dar doar daca sunt aceleasi boxe si difera doar impedanta.In rest conteaza mai mult sensibilitatea boxelor,poate si de aceea cele de 4 ohmi sunau mai tare.In aceasta maniera poti de ex sa ai boxe pe 8 ohmi care sa sune cu mult mai tare ca unele de 4 ohmi Daca vrei sa sune mai tare pt boxele actuale poti schimba ampul cu unul care are putere mai multa pe sarcina de 8 ophmi,in cazul in care boxele iti sunt pe plac Orice alta varianta nu aduce nimic imbunatatiri Varianta cu traful nu este nici ea buna pt ca o parte din putere se va pierde in zadar,deoarece traful nu poate transforma semanalul electric in sem. acustic,iar incalecarea mai multor boxe,pe acelasi semnal vor face o amestecatura de sunete Cert este ca boxele actuale nu ai cum sa le faci pe 4 ohmi decat daca le 'strici',si cea mai la indemana ar fi ori un amp de putere mai mare,ori varianta in care mai faci rost de inca o pereche identica de boxe cu cele actuale si la legi calare in paralel(nu vor suna la fel de ok ca doar o pereche dar este mai bine decat 4 diferite). Varianta raducala scimbarea boxelor actuale cu unele mai mari,mai sensibile Poate poti indica si despre ce boxe si amp este vorba sa se dea sfaturi la la obiect si nu generalitati Link spre comentariu
Vizitator mikeydima Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 pai boxele sunt ceva mai vechi tento 10 ac-401,8 ohmi,frec 63-18000hz cam atat scrie pe ele.au o calitate chiar buna a sunetului Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 boxele alea am citit pe net ca sunt boxele de la mag-ul kashtan,si au cam 10w,deci in cazul in care ampul cu care le folosesti are mai putin de 15-20w pe 8 ohmi il poti schimba cu altceva.Cred ca boxele de 4 ohmi care au sunat mai tare pe ampul tau era boxe mai serioase(si cu sensibilitate mai mare).Daca vrei sa suna mai tare trebuie alte boxe ,si poate si alt amp,nu poti face minuni cu astea,sunt totusi de jucarie dupa standardele actuale Link spre comentariu
Vizitator mikeydima Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 intr-adevar statia nu are mai mult de 25w si e ceva mai veche si asta poate mi s-a parut mie ca se aud mai tare pe 4 ohmi.recomanda-mi te rog unele de pe standardele actuale Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 mai multe detalii,poate mai ajuta si colegii,s-ar putea ca standardele mele sa fie prea ridicate pt bugetul dedicat pt asa ceva(apropo,cat esti dispus sa investesti).Recomandari si clasificari sunt la tot pasul.Dar cred ca pt ampul ala nu are rost sa investesti in ceva la 'zi' pt ca o sa fie un dezechilibru de calitate intre sursa-amplilficare si incinte Link spre comentariu
Vizitator mikeydima Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 pai tocmai asta e ca nu vreau sa investesc aiurea si sa ajung la acelas rezultat.nu se merita sa cumperi un ampif nou din magazin.as vrea ceva facut astfel incat sa nu fie nici prea scump dar nici ieftin.undeva la vreo 500 lei(vb de amplif).ce e pe piata acum nu ma impresioneaza:D Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Tento 10 are difuzoare de 4 ohmi, trebuie sa schimbi doar filtrele.Sau poti inlocui tweeterele(slabute rau ca randament) cu tweetere piezo(nu foarte fidele, dar mult mai sensibile), incintele fiind panou-infinit, nu vei strica coloratura sunetului. Nu te atinge de difuzoare, sunt bune, sasiul turnat in dural si membrana sunt sufletul boxelor astea. Link spre comentariu
Vizitator mikeydima Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 am vazut ca dif sunt foarte solide si nu an de gand sa umblu la ele.la filtrul acela ma gandeam si eu.bobina aceea are o infasurare destul de groasa.se poate daca iau un alt filtru de la alta boxa ceva mai mica dar care are 4 ohmi respectiv 25w? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum