Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

egalizor grafic pe 10 canale

Vizitator cyp

Postări Recomandate

Am decis sa construiesc acest egalizor grafic pe 10 canale , publicat in revista TEHNIUM NR. 2/1988 , si anume :

http://i48.tinypic.com/i4lj81.jpg

http://i45.tinypic.com/2iwacr5.jpg

si montajul realizat

http://i48.tinypic.com/a182e.jpg care inca nu a fost testat, cand o sa-l testez o sa spun cum se comporta.

acesta este redresarea si filtrajul folosit de mine ( cu 7815 si 7915 )

http://i50.tinypic.com/173ead.jpg

Eu am folosit ca operationale tl084

Astept sfaturi sau critici vis-a-vis de schema propusa! Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

3

• ratza

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Am facut si eu egalizatorul asta, am folosit CI-uri UA741 si LM324n, dar sincer ori nu prea mia reusit ori suna prost, adik reglajele din semireglabili doar accentueaza o frecventa in +/- N db, dar pe fundal se aude incet toate frecventele, sincer nu mia placut deloc cum suna, acum am facut unu cu LA3607 in 7 benzi!Acum problema la acest eq care lam facut nu am avut condesatori de valori fixe, si am pus cat mai apropiate, urmeaza sa vad saptamana asta care vine cum suna, daca nu sunt obligat sa fac exact valorile cerute in datasheet!Si mai era o problema, pe fundat se auzea un fasait groaznic, am folosit fire ecranate si stabilizare ff buna, deci ori erau de la CI-urile care leam folosit ori suna prost!Incearca si vezi cum e treaba, sa ma anunti si pe mine cum a iesit, ca sa stiu daca lam facut bine sau am gresit eu ceva!Oricum multa bafta!

Link spre comentariu

am folosit CI-uri UA741 si LM324n, pe fundal se aude incet toate frecventele, acum am facut unu cu LA3607 in 7 benzi

:nas: Si la asta cu LA3607, nu se mai aud pe fundal, toate frecventele ?
Link spre comentariu

Sincer nu stiu pentru ca inca nu lam probat, dar am mai auzit eq-uri, si vreau sa zic ca frecventa de amplificare in db sau cutoff erau in banda mai larga, adik la eq asta mi sa parut ca la frecventa de 2khz dai +db, si iti mareste asa 1,8khz-2db,2khz-5db; 2,2khz-2db, altele au aceste "unghi" sa ii zic asa, adik alte eq>> 1,1khz-2db; 2khz-5db; 3,1khz-2db, asta am zis ca exemplu ca sa intelegeti la ce ma refer, aceste setari se face din modificarea codesatorilor si rezistente, am un program de calcul de asa ceva, si de acolo stiu, dar celelelate frecvente erau prea apropiate de frecventa cu db cel mai mare!Nu stiu daca am fost inteles dar sa sper, am zis cu cuvintele mele nu stil stintific! :jytuiyu La alte eq acest lucru e mai destins, adik da o senzatie placuta cand modifici db la anumite frecvente!Acum astept sa vad de ce e in stare LA3607!NU lam probat si nu stiu ce ii poate capul, si am uitat sa zic ca la multe eq se aude pe fundat toate frecventele dar nu ca la acest eq care mi sa parut ca se aude un difuzor de acela de la ciasuri de mana dar bagat in apa! :nebunrau: Acum ma gandesc ca poate nu am facut eu ceva bine dar nam de unde sa stiu pana nu face si altul sa vedem daca iese la fel, acum depinde de placul fiecaruia!

Link spre comentariu
Vizitator cyp

Nu stiu ce ai folosit tu acolo ca potentiometri , (,,semireglabili ,,in varianta ta) dar vezi ca acea corectie pe fiecare banda se face liniar....si vis-a-vis de M324 sau A741 icon_toilet .Dupa ce o sa-l testez o sa spun daca ai dreptate sau nu in ceea ce priveste sunetul si celelalte aspecte descrise de tine..... eu folosesc tl084(cat de cat acceptabil).Cu stima MARIUS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări