Vizitator balog Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Imi pare rau dar confunzi treburile. Explicatia corecta e cea de sus. Nu mai stiu exact cum se numeste acel 'indice', nu are legatura cu temperatura culori, astfel ca exista neoane si 830, 840, 850.Cauta pe siteul de la philips un manual care sa explice treburile -probabil nu ai tradus corect din manual.tot ce ai spus mai sus este total ERONAT Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Nepoate, eu nu tin neaparat sa te conving. Vezi sa nu ai lipite paginile manualului de unde citesti. Ca eu... bag mana in foc pana unde vrei tu pentru cele spuse de mine :wink: Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Mai pina la urma iti ia mina foc daca iti caut manualul de unde am citit si iti citez din el. Manualul e pdf(de pe net-siteul philips).Color Rendering Index (CRI)The CRI is the ability of a light source to produce natural colorsin objects. CRI is measured on a scale from 0–100 where 100 isbest.The higher the CRI the more natural people and objectswill appear when lighted. Incandescent and Halogen bulbs as wellas natural daylight have a 100 CRI.Color TemperatureDescribes the appearance, atmosphere, ambiance, or moodcreated by the light. It is usually desirable to maintain aconsistent color temperature throughout a space.The Color Temperature is measured in Kelvins (K). Standard lightsources range from 2700K (incandescent) to 6500K (daylight).Sper ca acum te ai lamurit, totusi nu ai scapat cu mina intreaga. Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Am spus eu altceva? :evil: Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Pai citeste ce ai spus poate ai inteles corect dar te-ai exprimat anapoda si incurcat de se intelege opusul. Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Uite ce ai scris tu nu seamana deloc cu explicatia de mai sus. Wrong!Se numeste indicele de redare a culorilor (Ra). Cel mai "rece" e de regula cu 60 in coada (adica are 6000K) si cel mai cald e de obicei cu 27 si are 2700K. Asa ca exemplu fortat, cerul senin are 8000-10000K. IOn ce-l priveste pe Ra=90, nu te teme de el, cu cat e mai bun, cu atat vei fi mai satisfacut. Cel mai adesea e folosit in industria textila.Daca de aici se intelege exact ce am scris eu mai sus inseamna ca pot sa ajung la spitalu de nebuni. Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Amice, pentru ca esti confuz iti dau o sugestie: in cadrul Universitatii de Constructii din Bucuresti exista o Facultate de Instalatii, pe Bd-ul Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, cod 73232 Tel: +40-21-252 46 20 Fax: +40-21-252 68 80 (http://instalatii.utcb.ro). Acolo exista o catedra de Luminotehnica. Bati la usa, ca asa e frumos, si intrebi daca te poate lumina cineva. Vor fi destui. Acolo vei invata notiuni de baza ale luminotehnicii, incluzand indicele de redare al culorilor Ra, temperatura de culoare (+bonus teoria corpului negru), constructia surselor de lumina cu incandescenta, cu ciclu regenerativ de halogen, cu fluorescenta (tot acolo vei invata ca nu au strop de neon cele la care faci tu referire), cu descarcari in gaze la inalta si joasa presiune (vapori de sodiu, de mercur, de halogenuri metalice)etc. Succes! Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Multumesc dar nu stau in Bucuresti si oricum nu e nevoie de deplasare -se gaseste tot ce vrei pe NET.Am studiat problema iluminarii dintoate punctele de vedere-tipuri, caracteristici... Link spre comentariu
junior Postat Iulie 15, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2005 Mi se pare mie sau s-a deviat de la subiect cam mult ! Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Iulie 15, 2005 Partajează Postat Iulie 15, 2005 Da, junior, am deviat si imi par rau. Am uitat de unde am plecat incercand sa iluminez intunericul. Cum intunericul nu se lasa iluminat ma dau batut.Sa revenim: ai incercat sa realizezi balastul de la pagina indicata de mine? Poti lua un bec economic chinezesc ca e mai ieftin sa il casapesti si sa iti il imbunatatesti schimband traful si tranzistorii. Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 Degeaba schimbi componentele electronice ca cel mai des se defecteaza becu(neonu) propriuzis.De ce sa dai bani pe becuri chinezesti care te tin foarte putin cind poti lua cu ceva bani in plus becuri mai rezistente.Philips produce spre exemplu becuri economice compuse din doua componente separate-becul(neonul)-partea electronica. In acest mod este necesara doar schimbarea becului(neonului) care se arde si foarte rar a partii electronice. Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 Degeaba schimbi componentele electronice ca cel mai des se defecteaza becu(neonu) propriuzis.De ce sa dai bani pe becuri chinezesti care te tin foarte putin cind poti lua cu ceva bani in plus becuri mai rezistente.Philips produce spre exemplu becuri economice compuse din doua componente separate-becul(neonul)-partea electronica. In acest mod este necesara doar schimbarea becului(neonului) care se arde si foarte rar a partii electronice. :shock: Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 Poate ne spui si noua ce ai gasit asa uimitor si comic in ce am spus, poate rid si eu. :lol: Link spre comentariu
junior Postat Iulie 17, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2005 Am gasit un bec economic de 22W (China).Avea niste tranzistoare mici , de forma unor BC-uri mai voluminoase .Le-am inlocuit cu PH13003 si am inlocuit si doua condensatoare defecte de pe placa cu pricina.Becul economic a functionat cam 3h ,tranzistoarele erau caldute si totusi unul din tranzistori s-a stricat iar.De ce?Si apropo , balastul original are 350 spire.Am incercat cu balast(L4 ) de 80spire si tranzistorii s-au ars instantaneu.Am sa mai incerc . Link spre comentariu
BLK Postat Ianuarie 14, 2006 Partajează Postat Ianuarie 14, 2006 Ceva nou pe aici? Am gasit ceva pdf-uri de la International Rectifier, a facut cineva un balast electronic? O schema mai simpla pentru neoane de 30-40W? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum