Vizitator DeusEx1 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Salut baieti,Nou pe forum si nepriceput, am un subwoofer activ si scot in el un canal de casetofon de 15 W (intrare) acu nu stiu ii trebuie ceva filtre, trebuie sa ii pun vreo protectie ceva el cam zbarnaie la utilizare... Ce parere aveti?Adica vreau sa zic de fapt este ok sau nu ca am dat semnal de pe canaul boxei (oricum alta optiune nu aveam) ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 sa inteleg ca ai un subwoofer activ si-i dai in intrare semnal din canalul unui casetofon? in principiu ii depasesti nivelul de intrare maxim la intrarea subwooferului, care-i undeva la 0.75v si d-aia face ca toti dracii... vezi poate-o pui de-o prajeala tu-i dai cam 7.5-8v, daca casul ala chiar are 15w... trebuie sa-i pui divizorul de tensiune din poza... 2 rezistente de 0.25 w de 50 bani... mai exista varianta sa ai intrare de nivel inalt la subwoofer(hi input) si atunci sa bagi in aia... desi ma indoiesc... ce subwoofer e? rectificare, R1=1M? Link spre comentariu
Vizitator DeusEx1 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 este un subwoofer auto nu cred ca se poate pune problema decat cum ai sugerat tu. Multumesc frumos. Vezi tu acum incep toate problemele mele Pe cablul de boxa da fix 8V m-am gandit io ca e ceva in neregula dar cum nu sunt de specialitate...las-o ba ca merge asa. Ma enerveaza ca baraie de-l ia dracii.Acum vine intrebarea maxima fii atent. Piesele ma gandesc ca le iau din Tei, dar cum o fac?totodata nu se poate face cu un potentiometru? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 ai grija ca trebuie sa faci asta de 2 ori, la fiecare boxa... ca sa preiei semnalul audio complet... ai 2 intrari L si R in amplif?merge si cu potentiometru, ia unul mai zdravan de 1,1M?-1,5M?... monteaza-l corespunzator, du-i cursorul catre masa(-) si incepi sa-l intorci pana in momentul in care nu distorsioneaza subul, dar se aude suficient de tare... eu as masura apoi valorile intre cursor si capete si i-as pune tot rezistente la valorile rezultate... cred ca e mai "fiabil"... le lipesti cu grija pe fir, conform schemei, cat mai aproape de amplificator, pui peste ele un varnis termocontractil si gata... Link spre comentariu
Vizitator DeusEx1 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Trebuie sa ma uit sa vad cum e ca montajul nu e facut de mine ci de un "service autorizat" si "priceput" revin maine cu detalii multumesc frumos. Link spre comentariu
Vizitator DeusEx1 Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Gata m-am uitat problema este in felul urmator are Hi input, semnal de pe 2 boxe intra in el, are si RCA pentru UZ simplu cu preamplificator.Conexiunea era pe Hi input initial.Specificatiile: * Active bassreflex Subwooferbox * Diameter 200 mm * Ultra stable housing completely made from die cast aluminium * Max. Power 240 Watts * RMS Power 120 Watts * Frequency response 20 - 120 Hz * Low pass filter 40 ? 120 Hz * Gain adjustment 0,3 - 8 V * Phase: 0 to 180 degress * 2 cinch/RCA inputs, 2 x High Level * Dimensions (WxHxD in mm) 340 x 16/169 x 225 mm * Remote signal not needed due to automatic power on/off circuit. Automatically senses a music signal so even works with units without CAN bus data. 60 sec. without music and the subwoofer will shut down again * Cables, intallation kit and manual includedAsadar avand Hi input logic si normal conexiunea direct din boxe n-ar fi o problema, nu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 nu, in hi input nu... atunci "zbarnaiala" are alte cauze, calitatea constructiei, etc...da mai multe detalii despre subwoofer... Link spre comentariu
Vizitator DeusEx1 Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 In primul rand multumesc pentru ajutor . Subwooferul este un Blaupunkt THB 210A cu urmatoarele conexiuni (doc) valorile masurate pe fiecare dintre canalele de boxe nu depasesc 6 V acu nu stiu daca se insumeaza, darvolumul de intrare din subwoofer n-a atins maximul niciodata. O ciudatenie insa curentul pe alimentare masurat pe fiecare intrare in parte da o valoare de 31.2 V???!?!??Probat pe RCA-uri functioneaza insa pe hi input nu mai pleaca, are automatic on/off la semnal difuzoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 cata incredere ai in nivelul de calificare al celui care ti l-a montat pe masina? Link spre comentariu
Vizitator DeusEx1 Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Deci masuraorile facute de mine ieri:Alimentare: 14.4 VBoxa 1 : 0.3 ~8 VBoxa 2 : 0.3 ~8 VIncap sa am incredere doar in ce fac eu :)Valorile de mai sus (semnal) intra in Hi input. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 teoretic suna bine... hi-input-ul e conceput sa ia semnale direct din difuzoare... Link spre comentariu
Vizitator DeusEx1 Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Pai si practic montajul exact asa e facut. Care ar putea fi problema? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 ai umblat pe la reglaje? in special pe la Phase, mai ales daca-l tii in portbagaj... sa nu se anuleze cu difuzoarele de spate... acum depinde ce intelegi prin "zbarnaie" si ce asteptari ai de la el... nu-ti imagina ca-i vreo scula care ar trebui sa se auda de la 4 cvartale distanta... vezi cum il alimentezi, cablu gros(cablu MYF 6mm-10mm^2 sectiune) de la +baterie, cu siguranta ~20A imediat langa baterie, minusul il vei lua de pe caroserie de undeva din portbagaj foarte aproape de amplificator. eu as pune in paralel un(sau mai multe) condensatoar, cam 1 Farad in total... discutia se poate intinde la nesfarsit si pe nevazutele si neauzitele e cam greu... sunt multe de luat in seama... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum