Bird Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 am un senzor de temperatura de tip DS1820 montat afara , si vin cu fire la pic sa citesc datele ...ma cam incomodeaza , pot sa fac si altfel ? Cum / cu ce ? Multumesc ! Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 duci microcontrolerul afara (bine izolat de intemperii) si transmiti datele la un alt MCU printr-un modul RF. ramane mica mare problema a alimentarii, mai ales daca doresti sa realizezi un dispozitiv autonom.automat costurile cresc si ai mai mult de scris (verificat,depanat) la cod. Link spre comentariu
Bird Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 duci microcontrolerul afara (bine izolat de intemperii) si transmiti datele la un alt MCU printr-un modul RF. ramane mica mare problema a alimentarii, mai ales daca doresti sa realizezi un dispozitiv autonom.automat costurile cresc si ai mai mult de scris (verificat,depanat) la cod. Sa recapitulez........execut un montaj complet pentru "citirea " lui DS1020 cu sau fara display cu un MCU cat mai mic si ieftin la care mai pun un Tx , iar la montajul din casa adaug un Rx cu programul aferent de decodificare ...DA !? Daca ma hotarasc sa fac lucrul acesta , cum se adapteaza / pun aceste accesorii ? Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 normal ca afara nu mai pui LCD si pui un modul RF TX gen Aurel si in casa un RX pe o intrare de la MCU si un LCD (sau ce vrei)daca nu ai cunostinte de programare poti suna un prieten care sa fie dispus sa te ajute,altfe nu poti "pune accesorii"dupa intrebare pusa mai bine le lasi asa sau cumperi o statie meteo wireless (nu chiar ieftina) Link spre comentariu
Vizitator johnut Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 salut! am si eu aceiasi problema ...proiectul meu de licenta consta intr-o comunicatie radio intre doua microcontrolere 16f628a. In partea de transmitator bineinteles un senzor digital DS 1820 un PIC si un modul RF Aurel conectat pe Tx-ul PIC-ului iar in partea de receptie modul RF Aurel conectat pe Rx-ul PIC-ului si un LCD 1x16....modulele sunt deja realizate. Am plecat de la schema atasata modificand-o in cele doua module app. transceiverele sunt pe 3.3V. Intrebarea mea este daca pot folosi programul initial doar inserand in el o functie de tipul transmit/receive data si daca da cum?... Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 scuze de interventie, am si eu o problemapentru statia meteo din conex club 7-8 /2004, are cineva softul?revista franceza nu il mai ofera, mersi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum