sebi_c Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Ma inebuneste Lazaroiu cand vad 92H pe jumatate de primar! Sunt de-a dreptul exasperat ca eu am un miez similar si nu vad inductanta corespunzatoare si la asta. Pe o suta de spire am masurat 35mH amarati. Traful e precis de temp ca l-am distrus cu mana mea. As miza pe inductanta obtinuta de Lazaroiu, dar am oarece retinere.Victore, nu pune dom'le, leduri sau alte acareturi luminoase, ca suna a chici. Totul trebuie pus cu gust si folos. E bine sa pui vumetre (dB-metre) cu ac si lumina, astea-mi plac! In rest vad ca ai toate premisele sa ne arati ceva tare. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Multumesc tuturor pentru sfaturi , interes si bunavointa ! Am cateva precizari pt userul VIOBIO : am citit pe net , ca merita a fi folosite in conexiune ultralinear doar trafo out care au banda de frecvente redate peste 70KHz , altfel nu suna bine....iar trafo lui Karpov satisface aceasta conditie , dar am o nelamurire : 6P3S poate fi inlocuita cu 6P3SE la tensiunea asta anodica , din motive simple , din astea pot face rost , au viata lunga si nu te lasa balta , calitate militara , si e clar ca trebuie sortate doua perechi din acelasi lot de fabricatie , dar nu au caracteristici identice 6P3C si 6P3SE , are cineva experienta in acest sens ? Si o ultima precizare Karpov este ucrainian , dar scrie in rusa , si nu prea este bine vazut de amatorii de limba rusa pe acest motiv , dar tot ceea ce a creat el este perfect , iar ce vedem noi pe forumurile rusesti cu autori incepatori , entuziasti fara pic de carte , te umfla rasul ! Pai colegii nostri de forum sunt super profesori , si aici pot vorbi cu mandrie de VTP , VALDERAMA , DEPANATORUL , BLUE , MISA , SEBI-C , LAZAROIU care de la mare distanta se pi.a pe fraierii aia , doar ca ai nostri sunt mult mai modesti si mai limitati material....sa ma scuze cei pe care nu ii am mentionat sau se simt jigniti , si ceea ce am scris reprezina doar punctul de vedere al meu . Pacat ca nu avem si noi acces la materialele de calitate la care au amatorii rusi , gratie unei industrii de tuburi si componente candva competitive....pentru 6P3C SI 6P3C-E ,in cataloage se gasesc aceleasi caracteristici,cred ca se va reveni la o mai veche controversa si discutie fara final,care a mai fost tocata marunt pe forumeu am probat si 6P3C si 6P3C-E ,in acelas montaj,tot un drac ,sunt la fel,acelas sunet ,putere identica ,singura diferenta este ca 6P3C-E are 5000 ore de functionare,este varianta militara 6P3C E are o constructie mai solida,balonul un pic mai mare in diametru,anodul are alta constructie si marime,nu are gulerul de bachelita(sau ce o fi)6P3C-E se apropie mai mult de 6L6 americaneu vorbesc din experienta mea ,daca apar alte teorii nu pot fi convins cu nimicun plus sunt posesorul unui lot de aproximativ 1800buc/6P3C-E ,fabricate in 1975/76daca sunt din acelas lot de fabricatie nici nu mai trebuie sa imi bat capul cu imperecheatul ,am probat 10 buc pe catometru si au Ia intre 75..79 mA, 4 mA este frectie ,ca diferentaasta da calitate ,sa nu mai conteste lumea tuburile rusestieu prefer sa lucrez cu tuburi rusesti fabricate sub 1980 ,decit sa arunc banii pe tot felul de rapandule care se fabrica acumlegat de ultraliniareu am probat citeva finale cu UL,mi se pare ca este sunetul imbicsit,nu e vioi,inaltele mai atenuate,si se pierde si destula putereeu vorbesc de cele intimplate miepoate altii sunt multumiti sau le place acel sunet ,mie nutu pune traful cum vrei,in plus poti face si probe fara UL,cu G2 la +Ua Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2010 Sper ca toata lumea a inteles ca faza cu ledurile e o gluma reusita ( ca si cea cu uleiul audiofil de sarpe , sic ! ) , priviti cu atentie un soclu octal si veti descoperi ca in gaurica soclului intra doar cheita culotului , chiar si asa prin bachelita nu se propaga lumina ! ! ! Ce ma nedumereste la Karpov , este ca scrie 6H1 iar in poza se vede 6H8 , stiu ca pot fi inlocuite , dar cum e mai bine ? Iar ca VUmetru va avea foarte probabil EM800 NOS Telefunken multumita unui prieten darnic la suflet... Ii raman dator! Cum intru in posesia trafo out , se pare ca vor fi probate auditiv ( pe montaje compatibile , existente deja ) de catre userii VIOBIO si DANZUP , si vom mai vedea dupa....Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
vaska2222 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Sper ca toata lumea a inteles ca faza cu ledurile e o gluma reusita ( ca si cea cu uleiul audiofil de sarpe , sic ! ) , priviti cu atentie un soclu octal si veti descoperi ca in gaurica soclului intra doar cheita culotului , chiar si asa prin bachelita nu se propaga lumina ! ! ! Ce ma nedumereste la Karpov , este ca scrie 6H1 iar in poza se vede 6H8 , stiu ca pot fi inlocuite , dar cum e mai bine ? Iar ca VUmetru va avea foarte probabil EM800 NOS Telefunken multumita unui prieten darnic la suflet... Ii raman dator! Cum intru in posesia trafo out , se pare ca vor fi probate auditiv ( pe montaje compatibile , existente deja ) de catre userii VIOBIO si DANZUP , si vom mai vedea dupa....Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !felicitari pentru Lazaroiu , lucrare ingrijit executata se vede mina de meserias sper ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor!personal as fi dorit si citeva detalii tehnice in legatura cu modul de bobinare, sirma , izolatii !astept proba auditiva sper sa-l satisfaca si pe pretentiosul user Hpa victor! Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 felicitari pentru Lazaroiu , lucrare ingrijit executata se vede mina de meserias sper ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor!personal as fi dorit si citeva detalii tehnice in legatura cu modul de bobinare, sirma , izolatii !astept proba auditiva sper sa-l satisfaca si pe pretentiosul user Hpa victor!Nu sunt detalii speciale,am respectat exact ce a spus proiectantul (Karpov) in articolul respectiv si se pare ca totul era facut corect.Izolatia intre straturi este cu hartie de 0,05mm,intre primare si secundare si cele de catod izolatia este facuta cu banda autoadeziva de hartie de 0,12mm,in rest totul trebuie respectat ca in desen in special fazarile bobinelor.Atentie mare atunci cand se recupereaza miezurile de la trafurile ,trebuie tinut cont cum au fost desfacute,unele au pe ele niste semne cu vopsea,altele nu.Daca vor fi montate gresit,inductanta transformatorului scade incredibil de mult (!!!). Cam astea ar fi micile "secrete" in ceea ce priveste aceste tipuri de transformatoare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 Revin , cu voia Dvoastra , la problema enuntata la inceputul subiectului , prin care solicitam cunoscatorilor sa dimensioneze un alt trafo out , cu tole E + I mai pamantesti , deoarece sunt multi amatori ce stau nehotarati in a alege o schema ce foloseste un miez exotic , aproape imposibil de procurat in ROMANIA , si isi risipesc eforturile aiurea , nu intr-un mod constructiv , pentru ca nu au o alternativa la acel trafo out , amplificatorul in sine fiind relativ ieftin , folosind componente ce se pot procura inca acesibil chiar de pe forumul nostru ! Performantele il recomanda printre schemele favorite , castigatoare la categoria pret , simplitate , costuri mici in exploatare , sunet de calitate , dar trafo out il compromite , trebuie gasita si oferita o alternativa acceptabila si constructorilor din ROMANIA ! Va multumesc anticipat pentru solutiile tehnice pe care o sa le supunem atentiei colegilor de forum.... Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
danzup Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Au ajuns trafurile despre care se vorbeste aici si la mine .Le-am montat pe monoblocurile mele sa vad ce si cum .Montajul de test a fost doar pentoda : adica nu am conectat prizele de ultraliniar si nici infasurarile de catod .(asa cum imi place mie ! ultraliniar nu-mi place nici mie cum suna !)Am testat doar cu 2 finale scotand celelate lampi care sunt in paralel .Rezultatul :- foarte foarte liniare - basi care scutura canapeaua- soundstage diferit fata de trafurile mele E +I- totusi nu are stralucirea unui SE - pianul , cinelul , clopotelul si maturica redate realist- reda perfect , neutru tot ce am pus pe el - zic eu ca diferenta fata de trafurile mele este undeva la 10% nu in bine sau in rau ci suna altcumva , daca cu trafurile mele suna ca un amplificator foarte puternic cu lampi , am observat ca in cazul acestor trafuri C + C suna in genul unui amplificator cu 2N3055 cu condesator de bootstrap de acum 30 de ani .Sursa :CD player Technics SL PG 500A tunat total Boxe : Triangle Antal EXInterconect : Argint made by TvicolMuzica : Nightwish "Bless the child " , Queen "Greatest Hits II" ,Eric Clapton "Unplugged" , Diana Krall " The very best of" Link spre comentariu
danzup Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Revin : am cablat inapoi trafurile mele originale si am reconectat si tuburile celelalte in paralel inapoi .Diferenta in sunet cred ca este de circa 5% si nu 10% , deci destul de mica si subtila .In schimb basii pe E +I nu sunt atat de ampli (percutanti si adinci ) ca la trafurila pe C +C .Suna asemanator dar diferit trafurile .... aici e chestie de gust personal .Eu pentru ca sunt obisnuit cu sunetul original al monoblocurilor mele parca tot ale mele suna mai bine ... dar sunt puternic subiectiv !!!! Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Revin : am cablat inapoi trafurile mele originale si am reconectat si tuburile celelalte in paralel inapoi .Diferenta in sunet cred ca este de circa 5% si nu 10% , deci destul de mica si subtila .In schimb basii pe E +I nu sunt atat de ampli (percutanti si adinci ) ca la trafurila pe C +C .Suna asemanator dar diferit trafurile .... aici e chestie de gust personal .Eu pentru ca sunt obisnuit cu sunetul original al monoblocurilor mele parca tot ale mele suna mai bine ... dar sunt puternic subiectiv !!!!Sunt multumit ca transformatoarele va satisfac cat de cat cerintele tehnice,dar ca sa aveti convingerea ca sunt intr-adevar ceva deosebit cred ca ar trebui sa faceti EXACT schema pentru care au fost proiectate si atunci va veti lamuri de ce Karpov nu a mintit in articolul sau mai ales in privinta performantelor. Din experienta pe care o am ,va rog sa-mi dati voie sa precizez faptul ca amplificatoarele cu tuburi sunt extrem de sensibile (in sensul bun al cuvantului) in ceea ce priveste "personalizarea" transformatorului de iesire si nu numai,vb aici si de condensatoarele ce compun un amplificator ce se pretinde de calitate,cu timpul va veti convinge de cele spuse de mine. In general amplificatoarele cu tuburi functioneaza din "prima",asta de multe ori va da o mare satisfactie,dar de aici pana la performantele audiofile este o cale extrem de lunga,numai cei perseverenti si ambitiosi vor ajunge la realizari spectaculoase.P.S cred ca nici transformatoarele d-tale nu merg atat de bine in schema Karpov,nu?!...asta ca sa fie comparatia echitabila,altfel iar comparam mere cu pere (!!!!)...nu o spun cu rautate ci doar ca o sugestie.Comparatia trebuie facuta intre doua proiecte absolut diferite ca arhitectura,dar aceleasi clase de functionare si eventual aceleasi puteri,parerea mea!! Link spre comentariu
danzup Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Revin : am cablat inapoi trafurile mele originale si am reconectat si tuburile celelalte in paralel inapoi . Diferenta in sunet cred ca este de circa 5% si nu 10% , deci destul de mica si subtila . In schimb basii pe E +I nu sunt atat de ampli (percutanti si adinci ) ca la trafurila pe C +C . Suna asemanator dar diferit trafurile .... aici e chestie de gust personal . Eu pentru ca sunt obisnuit cu sunetul original al monoblocurilor mele parca tot ale mele suna mai bine ... dar sunt puternic subiectiv !!!! Sunt multumit ca transformatoarele va satisfac cat de cat cerintele tehnice,dar ca sa aveti convingerea ca sunt intr-adevar ceva deosebit cred ca ar trebui sa faceti EXACT schema pentru care au fost proiectate si atunci va veti lamuri de ce Karpov nu a mintit in articolul sau mai ales in privinta performantelor. Din experienta pe care o am ,va rog sa-mi dati voie sa precizez faptul ca amplificatoarele cu tuburi sunt extrem de sensibile (in sensul bun al cuvantului) in ceea ce priveste "personalizarea" transformatorului de iesire si nu numai,vb aici si de condensatoarele ce compun un amplificator ce se pretinde de calitate,cu timpul va veti convinge de cele spuse de mine. In general amplificatoarele cu tuburi functioneaza din "prima",asta de multe ori va da o mare satisfactie,dar de aici pana la performantele audiofile este o cale extrem de lunga,numai cei perseverenti si ambitiosi vor ajunge la realizari spectaculoase. P.S cred ca nici transformatoarele d-tale nu merg atat de bine in schema Karpov,nu?!...asta ca sa fie comparatia echitabila,altfel iar comparam mere cu pere (!!!!)...nu o spun cu rautate ci doar ca o sugestie.Comparatia trebuie facuta intre doua proiecte absolut diferite ca arhitectura,dar aceleasi clase de functionare si eventual aceleasi puteri,parerea mea!! Sigur ca aveti dreptate !Ale mele au 18 centimetri patrati , dar nu au infasurarea de reactie catod . Acum fac exact schema lui carpov pe un sasiu provizoriu ca sa le pot compara A/B. Cat priveste condensatoarele : eu cred ca am teste si condensatori de toate tipurile incepand cu PIO rusesti pana la Clarity cap si M-audio trecand prin condensatoare MKP romanesti , americane , germane si japoneze originale . Chiar am fost acuzat pe elforum ca eu sunt prea audiophil in testele mele . Daca e un lucru pe care l-am invatat este ca fiecare piesa si chiar tipul aliajului de lipit au sunet diferit !!! Asta pentru cine are incinte si urechi de auzit . In rest ce sa zic : transformatoarele sunt perfecte si urmeaza sa va deranjez ca sa-mi fac si eu un rand de trafuri la dumneavoastra. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Corect este tot ce ati spus.In ceea ce priveste transformatoarele nu este niciun deranj,pentru mine este o problema doar timpul (ca de altfel pentru toti!). Ca o recomandare pentru aceste transformatoare; exista si am mai spus asta,la unele televizoare aduse in Roamania la mana a-2-a,unele transformatoare C-core (asemanatoare cu astea) dar de o calitate mult mai buna (TV Grundig,Philips.....) S-ar putea ca prin atelierele de depanare TV sa mai existe asa ceva.In rest cred ca oricine le poate realiza,deoarece Karpov pune acolo toate datele necesare. Astept rezultatele pentru schema Karpov.P.S trafurile de Temp sunt de 3 feluri,asa ca vedeti ce achizitionati,macar sa aveti doua la fel. Link spre comentariu
suat Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 o traducere provizorie pentru cei ce nu stiu o boaba de rusa se gaseste aici: http://www.fileshare.ro/12896565442.9 Link spre comentariu
iulidan2 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Am problema cu acest fisier; a mai intampinat cineva dificultati ?Limba rusa e o mare problema. Link spre comentariu
suat Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 acum merge? http://rapidshare.com/files/435223679/pp-6p3sromana.pdf e de la host. vroiam sa pun document word.. dar am salvat cu exact copy si are vreo 40 mb. iar daca faceam plain text... trebuia sa redesenez tabeluri..etc. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Merge, multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum