hpavictor Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Cateva date despre tuburile folosite in proiectul descris mai sus..... Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 ...Tranzistorul ala e chiar in calea de semnal pe post de repetor pe emiter!...Va grabiti !,(prea mult entuziasm)Domnule sebi_c acel tranzistor repeta in emiter tensiunea zener din baza si cam atit(poate sa faca in emiter),...Aveti dreptate! Scuze!Eu credeam ca se refera la amplificatorul McIntosh (tranz ce ataca finalele). Nu stiu de ce, dar am in cap numai McIntosh!La schema Karpov, e o sursa de curent constant. El rejecteaza JF, adica face un cuplaj maxim intre cei doi catozi!Inca o data imi cer scuze! Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Cateva date despre tuburile folosite in proiectul descris mai sus.....Karpov ne arata acuratetea modelelor in fisierele Excel, pentru simulare!PS: Daca va uitati la pozele cu caracteristici, o sa vedeti niste "x" mici. Pe acolo trec curbele reale. Eu zic ca se putea face un model si mai exact (la poza cu 6P3 pentoda). Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Da, asa e. In catalog ne sunt aratate niste caracteristici medii. (daca pot sa ma exprim asa - si iata ca pot) In realitate caracteristicile difera de la un exemplar la altul. Daca se doreste o acuratete perfecta in proiectare trebuie ridicate caracteristicile fiecarui exemplar in parte. De dragul perfectiunii se poate face asta, dar trebuie tinut cont ca aceste caracteristici se vor modifica odata cu uzura lampii, si uneori, in mod diferit de la o lampa la alta. De asta nu te poti feri numai daca proiectezi o schema care sa fie perturbata minim de modificarea caracteristicilor. In cazul asta nu mai are rost masuratoarea individuala....Suntem in cerc vicios.Pentru lampile care trebuie imperecheate daca le alegem din acelasi lot, putem spera ca prin uzura caracteristicile se vor modifica aproximativ la fel. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 1, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2010 Transformatoarele de iesire au fost date in lucru la un mare maestru de trafo out , caruia i-au iesti din mainile pricepute o gramada de bijuterii de acest fel , apreciate de cunoscatori ....sper din tot sufletul sa iasa conform specificatiilor lui Karpov !Va urez auditii placute si succes in auditii de calitate ! Link spre comentariu
sebi_c Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Sunt nerabdator sa vad constructia! Pe cand? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 Cum am vesti , imediat ofer detalii , primele vor fi foto cu Trafo out dupa ce vor fi gata ! Va rog sa-mi sugerati idei legate de carcasa si finsaj , deoarece sunt in criza de inspiratie si am mai multe concepte , dar nu ma pot hotari , cea mai placuta ochiului pare o carcasa asemanatoare cu sasiul de la MC 275 McIntosh ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 Cateva precizari...... dioda Zenner este de 5,1 V , rezistenta din emitorul tranzistorului buclucas se obtine din trei rezistente in paralel de 5,1 kohmi / 0.25W iar valoarea asigurata de acest generator de curent aste de 2.65 mA , deci de 1.325 mA prin fiecare trioda a defazorului . Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Cum am vesti , imediat ofer detalii , primele vor fi foto cu Trafo out dupa ce vor fi gata ! Va rog sa-mi sugerati idei legate de carcasa si finsaj , deoarece sunt in criza de inspiratie si am mai multe concepte , dar nu ma pot hotari , cea mai placuta ochiului pare o carcasa asemanatoare cu sasiul de la MC 275 McIntosh !Realizarea carcasei depinde 90% de posibilitatile mecanice care le ai. Un design frumos dar care nu ai posibilitatea sa-l realizezi, va duce la o mizerie. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 Primele vesti , dupa atata asteptare , au sosit ! Este gata primul trafo out , a fost masurat si primarul are 92 Henry , corespunzator cu parametrii oferiti de Karpov , iar banda de frecvente este de la 5 Hz la 70KHz , linear.... Desigur ca o sa ma desfintati , ca nu stiu ce e alea , ca i-am masurat parametrii electrici cu centimetru de croitorie , ca l-am linearizat raspunsul amplitudine - frecventa cu rindeaua lui bunicul , dar dupa ceea ce au patit altii , cand si-au prezentat bijuteriile , si au fost devalorizate eforturile si sacrificiile lor , eu ma declar anticipat deplin satisfacut , sunt imun la aproape orice , sunt cicatrizat preventiv , nu o sa sangerez ! Garantat ! Cateva relatii in plus e posibil sa va ofere userul LAZAROIU , cel care a si evaluat performantele transformatorului , desigur ca sunt direct legate de metoda si mijloacele avute la indemana , de experienta sa , Ii voi ramane recunoscator pentru solicitudine , sprijin si indrumare . Va multumesc , MAESTRE ! Link spre comentariu
blue Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Primele vesti , dupa atata asteptare , au sosit ! Este gata primul trafo out , a fost masurat si primarul are 92 Henry , corespunzator cu parametrii oferiti de Karpov , iar banda de frecvente este de la 5 Hz la 70KHz , linear.... Desigur ca o sa ma desfintati , ca nu stiu ce e alea , ca i-am masurat parametrii electrici cu centimetru de croitorie , ca l-am linearizat raspunsul amplitudine - frecventa cu rindeaua lui bunicul , dar dupa ceea ce au patit altii , cand si-au prezentat bijuteriile , si au fost devalorizate eforturile si sacrificiile lor , eu ma declar anticipat deplin satisfacut , sunt imun la aproape orice , sunt cicatrizat preventiv , nu o sa sangerez ! Garantat ! Cateva relatii in plus e posibil sa va ofere userul LAZAROIU , cel care a si evaluat performantele transformatorului , desigur ca sunt direct legate de metoda si mijloacele avute la indemana , de experienta sa , Ii voi ramane recunoscator pentru solicitudine , sprijin si indrumare . Va multumesc , MAESTRE ! Foarte defensiva atititudinea ta, dar eu ma bucur ca ai obtinut sprijinul d-lui Lazaroiu, aceasta inseamna ca transformatorul are un certificat de corectitudine... Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Daca e vorba de traful din documentul de pe prima pagina, mare atentie la conexiunile intre bobine (ca are destule). Sa nu gresesti la vreo fazare ca va merge prost si risti cauti o gramada pina te prinzi de gresala. Eventual cere ajutorul unei persoane care stie si sa verifice daca conexiunile sunt corecte. (in AC sau cu aparat de masurat inductante) E foarte importanta faza asta constructiva, hai sa-ti spun de ce. Presupunem ca gresesti faza unei infasurari. Amplificatorul VA MERGE, dar fie va fi instabil, fie va avea distorsiuni mai mari decit cele estimate, etc...etc. totul cu efecte asupra sunetului. Datorita faptului ca de fapt MERGE, risti sa nu banuiesti o eroare de conexiune si incepi diverse modificari fara a ajunge la vre-un rezultat. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 Multumesc pentru sfat , ma gandeam sa injectez o tensiune alternativa mica si sa fazez pana corespunde raportul de transformare , caci capetele bobinelor sunt vizibile , deci usor de identificat , nu ma grabesc , pana apare sasiul , mai dureaza ! Oricum , trafo sunt deja fazate de cand le-a evaluat performantele userul LAZAROIU , dar sigur voi casca bine ochii , caci cine nu beleste ochii , beleste punga , orice defectare este catastrofica la tensiunea asta....si multumita componentelor de KKT, iesite din manutele alea mici ale marelui poporului chinez ( or exista si de calitate ,dar scump si rar , mai bine din recuperari ale aparatelor produse in URSS , si uite , trafo de retea din Temp6 , TS180/2 isi va trai o a doua viata , audiofila , ca trafo out Hi Fi ) Multumesc ! Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Nu te speria, nu e chiar asa grava situatia cu eventualele greseli chiar si la tensiunea asta. Lampile sunt componente robuste nu se ard asa usor. Trafurile de asemenea. Daca arzi o rezistenta nu-i mare lucru. O explozie de electrolitic alimentat invers poate sa te raneasca. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 O sa masor de 7 ori pana sa lipesc o data , ca sa nu ajung in situatia ucenicului croitor , care-i spunea mesterulul : sefule , de 7 ori am taiat din pantalonii astia si tot scurti raman ! Ca supervizor , cand voi ajunge la partea practica ( si nu numai ) il voi ruga pe DANZUP sa ma asiste ! 4 ochi sunt intotdeauna mai buni decat 2....tot patitu-i priceput ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum