Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

frigider INDESIT TA 47, intr-o camera neicalzita


Vizitator speranta

Postări Recomandate

Vizitator speranta

Buna si La multi ani !, am o problema cu frigiderului INDESIT TA 47,cumparat in iunie 2009 si chiar aici pe forum am gasit mesaje in care si alte persoane care se plingeau de faptul ca li se dezgheata frigiderul la temperaturi scazute,daca stau la casa. Eu l-am cumparat parintilor, care sunt batrani si f. bolnavi si locuiesc la tara .Modelul asta TA 47 e mare si de aceia l-am pus intr-o camera neincalzita (acolo unde de 20 ani de zile a stat alt frigider) si pe 30 ianuarie s-au trezit cu congelatorul dezghetat, si carnea din el flescaita.

Pana acum a functionat cat au fost gerurile alea mari, acum cand afara sunt temperaturi de +, nu mai vrea sa functioneze. De ce nu s-a dezghetat de cand a venit iarna si frigul.

Dupa ce l-am mai sucit,invartit, miscat,rugat,plins...... a mai pornit si a mai mers in acelesi condiitii pina pe 11 ianuarie, cand iar s-a oprit, tot asa cand e mai cald afara 10 grade si implicit si in camera, sa fie termostatul de vina, sa nu mai porneasca compresorul ?

Voi ce ma sfatuiti sa fac, va rog tare mult sa-mi spuneti ce solutii ar mai fi.

 

Tipa de la service(MICADAM) era f.intrigata, ca daca vin aia de la service si constata ca mediul in care sta nu e incalzit permanent(peste 16 grade), isi pierde garantia.

Ne este si foarte greu ca suntem la 60 de km de parinti,in alt judet .

Imi vine sa-l duc inapoi,oare se poate? inteleg ca nu porneste asa de des cand temperatura e de 11-12 grade in camera ,dar sa se imputa carnea in congelator.....

Oare nu i se poate pune un altfel de termostat cu care sa functioneze ; mai ales ca inante de a-l cumpara Indesitul asta, a functionat,, n ani" alt frigider in aceleasi conditii climaterice, fara probleme. ASTEPT UN SFAT DE LA VOI si va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • icet

    4

  • iulidan2

    2

  • blazeu

    2

  • florinellll

    2

Top autori în acest subiect

Vizitator speranta

Ce marca era al tau, ca poate scap de asta si sa nu dau peste altul. INDESIT ta 47, este un frigider mare. Parintii mei de 83 de ani, fac foc iarna intr-o singura camera, unde nu mai incape si acest frigider(pe care l-am luat special) ca sa le incapa mincarea gatita pe care le-o duc si sa reziste pana merg iar.

Link spre comentariu

Nu conteaza modelul sau marca de frigider.In cartea de utilizare scrie ca nu functioneaza daca in camera unde e amplasat sunt mai putin de 16 sau 18 grade(in functie de model/firma).Asa sunt ele fabricate si nu ai ce sa le ceri.De aceea e recomandabil sa fie cam 20 grade in camera unde e asezat frigiderul.

Link spre comentariu
Vizitator speranta

Degeaba spui ca nu conteaza marca, ca nu mai unele marci fac porcaria asta. Si nu mi se pare corect, plec de acasa si vine cineva sa faca focul pentru frigider. De unde ai mai scos cu 20 de grade in casa, eu stau la 18-19, fac foc special pt frigider? Manualul de utilizare a unui frigider nu ti se pune la dispozitie in magazin, ci dupa ce-l cumperi. De ce nu scrie pe placuta de prezentare in magazin si lucru asta.Nu stiu cred ca o sa ma adresez OPC-lui, daca nu gasesc o rezolvare.

Link spre comentariu

Ba marca nu conteaza ci doar sistemul prin care se face racirea.Adica daca e fara gheata sau cu dezghetare automata.Primele nu au probleme cu temperatura dar cele din urma da.Daca scrie in cartea de instructiuni ca aparatul nu functioneaza sub o anumita temperatura degeaba faci reclamatie la OPC.Primele cazuri de care m-am lovit eu si ei(OPC) au fost acum 13-14 ani si acum stiu si ei care e treaba.Singura sansa de care te poti lega e daca nu e specificat in instructiuni chestia cu temperatura.ps.la aparatele cu dezghetare automata sunt unele modele care au o rezistenta atasata in compartimentul frigider special pentru situatii de genul asta.deci au un mic intrerupator langa butonul de termostat dar nu cred ca in cazul de fata exista asa ceva.....

Link spre comentariu

Pentru a scapa de dezghetare, ii scoti rezistenta de incalzire din circuit. Alta varianta de dezghetare , in afara de asteptare nu este. Si vorbind de garantie, e simplu, daca esti atent (a) nu se vede ca a fost desfacut vreodata. Problema e ca , in cazul in care nu ai ceva experienta , nu o sa stii care e rezistenta. Nu e o solutie foarte buna, dar e una mai buna decat un frigider nou.Oricum, si asta e o prostie, daca scade sub o anumita temperatura, poate crapa vaporizatorul, si iesi mai rau. Incearca la un specialist in frigidere.PS: am lucrat cu instalatii de frig mari, nu cu frigidere.

Link spre comentariu

Orice frigider (congelator) functioneaza pe baza unei pompe de caldura (cunoscuta sub denumirea de "agregat"; compresorul e doar o parte a agregatului) Chestia e ca pentru o buna functionare, compresorul are nevoie de ungere; chiar daca el se incalzeste la functionarea normala, in pauzele de functionare - care vor fi cu atat mai lungi cu cat ambianta e mai rece - compresorul se va raci si el; la temperaturi scazute, vascozitatea lubrifiantului creste si compromite ungerea, accelerand uzura pana la eventuala defectare a compresorului - tot din motiv de economie; se considera ca 99% din frigidere se utilizeaza in locuinte incalzite, deci utilizarea unui ulei corespunzator unor temperaturi scazute e o cheltuiala inutila)In cazul dv., eu cred ca oprirea racirii s-a produs in perioada rece, dar dezghetarea ati observat-o abia cand incalzirea ambianta a ajuns sa topeasca si interiorul. E o reala problema functionarea aparaturii atunci cand lipsesc "conditiile " asteptate si persoanele capabile sa urmareasca buna functionare - si eventual sa ia masurile necesare.Toate cele bune!PS Frigiderul vechi, mai rudimentar, nu avea protectie la temperatura joasa si functiona si asa. (Cazul meu, am la tzara un Zil vechi care zornaie pe un hol incalzit doar de pierderile de caldura din bucatarie).

Link spre comentariu

Eu am mutat frigiderul intr-o camera incalzita si s-a rezolvat problema.

Nu are importanta unde sunt facute,majoritatea au fabricile acum prin fostele tari comuniste.Ideea e ca aparatele astea cu dezghetare automata au "problema" asta cu frigul datorita temperaturilor de lucru a termostatului si alta solutie nu exista decat pozitionarea intr-o incapere cu minim 16*C.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Problema similara cu un frigider Arctic cumparat pentru o locuinta de la tara, acum vreun an. Nu stiu ce model este; are 2 m inaltime.Frigiderul a fost amplasat intr-o incapere neincalzita. In urma unor geruri, temperatura in camera a scazut probabil sub 5 grade Celsius. Intr-o dimineata s-a constatat ca nu mai functioneaza.A fost apelat service-ul. A venit un nene, a deschis usa, a apasat pe peretele din spate a frigiderului, a vazut o umflatura si a spus ca frigiderul a fost tinut in camera cu temperaturi scazute. Scurt: se mai poate repara ? Da. Prin inlocuire.Frigiderul era in garantie si ar fi trebuit sa fie pierduta garantia in acest caz.Dar, cu vorba buna si cu :cadou l-a rezolvat pe garantie.Nu stiu ce se intampla cu produsele electrocasnice din ziua de azi: frigiderul Arctic pe care il am la servici e din 1980, nu are corodata tabla decat pe niste suprafete mici, unde l-am zgariat din neatentie. De mai multe ori, iarna, a fost uitat geamul deschis: dimineata gaseam apa inghetata in sticle iar frigiderul nu a avut nimic.M-am gandit de mai multe ori sa il arunc si sa-l inlocuiesc cu unul nou, dar dupa ce am vazut cum sunt astea noi, nici nu ma mai gandesc. Poate dupa ce se va defecta iremediabil...Ma uit la frigiderul Arctic din bucataria mea. Are 4 ani si vopseaua din partea inferioara a usilora este umflata de cata rugina e sub vopsea-in unele parti, vopseaua se desprinde in bucati mari. Ca sa nu mai amintesc si de masina de spalat la ce tabla ruginita e sub vopsea. Sunt sub orice critica.Oare vesticii se confrunta cu aceleasi probleme ca si noi, ori ei au produse de calitate mai ridicata ?

Link spre comentariu

Cu Arctic sunt si eu in aceeasi situatie, frigiderul bunicilor are aproape 40 de ani, si in afara ca face o gramada de gheata, merge de zbarnaie.

 

Cel pe care il am aici are usa principala strambata pe verticala, din laterala arata exact asa: / desi nu a avut cine stie ce greutati pe usa. Noroc ca legile fizicii dicteaza caldurii sa se ridice, si deci nu intra aer cald in frigider, dar pt un aparat care are mai putin de 5 ani eu zic ca nu e deloc ok. Ca sa nu mai zic ca s'a defectat termostatul anul trecut si a trebuit schimbat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mai oameni (ne?)buni: nu ati aflat (inca) ca aparatura electrocasnica a trecut de la "bunuri de folosinta indelungata" la "bunuri de consum"??? Acum 40 de ani, frigiderul era considerat scump si facut in ideea de a fi oarecum durabil (atunci cand nu era facut cu materiale de kkt), dar azi totul e gandit sa se defecteze la expirarea garantiei, eventual cat mai catastrofic: va fi mai ieftin de inlocuit cu unul nou decat de reparat cel vechi...Partea rea a ieftinirii electronicii, care o permis cresterea "inteligentei" aparaturii (vezi senzorii de temperatura cu care s-a pornit discutia aici), e ca permite prin programare, masurarea timpului de functionare si "defectarea programata". Poate ca sunt eu paranoic, insa ideea a aparut odata cu microcalculatorul de control a functiilor. E foarte greu de detectat insa daca se intampla sa avem mai multe echipamente de acelasi fel, utilizate foarte inegal care insa se defecteaza aproape in acelasi timp, putem sa ne gandim la asa ceva...Situatia descrisa nefiind prea frecventa, defectarea e considerata "normala"...Uite ca si noi avem jungla noastra, cu capcanele si muscaturile ei veninoase!Toate cele bune!

Link spre comentariu

O posibila solutie ar fi ca frigiderul sa fie "imbracat" in polistiren expandat(din acela ca la termoizolatii) cu spatiu de cativa cm intre polistiren si tabla.Asa caldura de la radiatorul frigiderului va creste temperatura din spatiul interior.Cand se incalzeste se scoate polistirenul.Alta solutie ar fi sa se gaseasca senzorul buclucas si langa el sa fie montata o rezistenta de incalzire.Daca stii unde e senzorul poti gasi si solutii de "incalzire".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări