Mikrosha Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Am de proiectat un oscilator cu punte Wien, iar pentru asta folosesc un amplificator cu reactie negativa. Pentru stabilizarea oscilatiilor vreau sa folosesc in reactia negativa un tranzistor JFET care isi modifica rezistenta odata cu cresterea amplitudinii de la iesire. Problema este ca nu stiu cum sa deduc rezistenta drena-sursa a JFET-ului in regiunea liniara de functionare din datasheet. Exemplul de schema ar fi: Aveti idee cum se poate afla Rds in regiunea liniara? Link spre comentariu
Craciun Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Salut , Vezi in fisierul atasat ai descris cum se proiecteaza si un exemplu. Succes Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Multumesc mult, exact ce cautam! Link spre comentariu
Craciun Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Cu placere. Dupa acel articol am proiectat si eu un generator audio cu JFET si functioneaza foarte bine de ani de zile. Succes Link spre comentariu
Craciun Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Mikrosha, Daca il faci si practic, sau doar pe simulator sa ne impartasesti opiniile. Poate foloseste si altcuiva experienta ta cu acest proiect. Noroc. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Ah, nu, era doar un proiect la facultate...Pur teoretic! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum