Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa in comutatie

Postări Recomandate

Tre sa construiesc o sursa in comutatie cu urmatoarele caracteristici :Intrare : 35-75 V CCiserire: +24 @ 1A +/- 12 @1Atrebuie sa aiba si protectie ; adica daca curentu de iesire creste peste 1A (reglabil) sursa sa decupleze tensiunile de iesire;Eu ma gandeam sa fac ceva cu Tl 497 ; la faza cu protectia inca nu am o idee. Sursa trebuie sa aiba un randament cat mai bun, de asta vreau in comutatie ! Initial ma gandeam la un step down cu tl 497 pana la 24 V si din astia sa fac +/- 12 cu ... sa zicem 7812 respectiv 7912 !Astept pareri si idee mai bune (mai ales la protectie ) !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator zc

nu stiu daca am inteles bine:-1 iesire +24V/1A-1 iesire +12V/1A-1 iesire -12V/1Atoate cu masa comuna.in cazul asta nu vad cum faci din iesirea de 24V -->+/-12V cu 7812 si 7912.eu as face o sursa coboritoare cu traf cu 3 secundare. pe fiecare secundar cite o sursa stabilizata(liniara).

Link spre comentariu

secundar cu 3 infasurari , banuiesc ca potzi incerca schema smps 12/+-30v discutata pe larg in alt post.... cu adaptarea tensiunilor pe primar... stabilizare tip reactie negativa pe infasurarea de 24V (celelalte oricum sunt diviziuni ale celei de 24 adika se poate calcula ushor nr. de spire) nu recomand circuite liniare ptr. stabilizarea tensiunii in secundar mai ales cand se doreste lucrul cu un randament cat mai ridicat....protectie e mai greu la sursele cu traf coborator dar banuiesc ca se poate concepe shi o schema de genu asta

Link spre comentariu
Vizitator zc

e adevarat ca sursele liniare nu ofera randament dar in cazul de fata trebuie stabilizate 3 tensiuni si nu vad cum poti face asta fara cel putin doua surse liniare. una din tensiuni o poti stabiliza din sursa in comutatie dar numai intr-o plaja a curentului de iesire(trebuie sa ai un consum minim) altfel risti sa-ti scada mult tensiunea pe celelalte infasurari.

Link spre comentariu
Vizitator zc

pai nu pui direct 7812 si 7912 in 70V. 7812 si 7912 sint puse in secundarele trafului unei surse in comutatie(dupa redresare evident) care scoate si tensunea de 24V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări