Putz Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Salutare. Am un vu-metru cu tub si nu imi dau seama pe unde se alimenteaza si nici cu cat.Poate l-ati mai vazut pe undeva ....e dintrun amplificator AKAI dar nu mai stiu modelul...are doar 2 IC-uri HA12019 ...Ma poate ajuta cineva? http://i45.tinypic.com/20to5s5.jpg ......fatza http://i50.tinypic.com/281ae8o.jpg .....traseele http://i50.tinypic.com/296g6rs.jpg ........spatele Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Uitati-va in primul rand la filament. Unde merg firele de la filament.Cautati datasheetul integratului si vedeti la ce tensiune se alimenteaza . Este posibil ca tensiunea lui de alimentare sa fie si anodica tubului.Eu i-am gasit unuia conexiunile intr-un final....18v anodica si 2-3V filament. Link spre comentariu
Putz Postat Ianuarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Am cautat PDF la integrat dar nu am gasit nimic .....si nu-mi prea dau seama unde vine filamentu' Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 aiciVerificati trasele care pleaca de la pinul 2 al integratului. Acolo se alimenteaza cu 18V. Masa este pe 16.Inca o chestie....arata superb ! :cry: Link spre comentariu
srdjan Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 nu m-am uitat in datasheet sa vad ce vine dar daca te pui pe experimentat incearca prima data cu 1.5V la filament... trebuie doar un pic sa devina incadescent pe intuneric... ar fi pacat sa-l arzi... chiar arata bine Link spre comentariu
Putz Postat Ianuarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Problema e ca nu am de unde sa-l alimentez cu 1,5 ....pana fac rost nu am cum sa-l testez...pacat ca e ciobit cablaju' :cry: Link spre comentariu
Putz Postat Ianuarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Cu legarea s-a rezolvat datorita userului yo9hnf caruia ii multumesc foarte mult pt. interesul acordat....mai urmeaza sa-l testez...Ms tuturor Link spre comentariu
hip_hop7575 Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 iei o baterie AA, are in jur la 1.5v Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 iei o baterie AA, are in jur la 1.5vCorect ! La asta nu m=am gandit.Tensiunea anodica de 18V se duce parca in vre-o 4 pini ai tubului. O fi avand 4 "sectoare"? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 E ptr ''scrisul'' care st? aprins permanent. Uite mai jos schema, cu preurile ptr vu-metru ?i alimentarea. Link spre comentariu
Vizitator enastase Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 intervin si eu :-) multumita bunavointzei fluffy37 am capatat si eu un astfel de afisaj (inca o data merci!) am tot citit despre el (aproape nimic n-am gasit) dar pana la urma i-am dat oarecum de cap. am reusit sa-l aprind. acum mai departe n-am reusit sa-l fac sa si miste... pana acum cand, iar, multzumita lui ZAL am reusit sa vad si eu schema de unde provenea. eu l-am alimentat printr-un 7812 si un 7806 cu cateva diode sa reduc pana pe la 2.5 - 3V abandonasem pe moment proiectul dar acum o sa revin! lumina de la VFD este incomparabil mai frumoasa decat a LED-urilor! Link spre comentariu
Putz Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Am inseriat 4 diode pe martea de 5 v de la o sursa de pc si am vreo 2 V cu vu-metrul legat....in loc de + -18 alimentez cu + - 13v ....dar nu da nici cel mai mic semn de lumina.... :cry:P.S. : am renuntzat la 2 diode si acum apar 3 linii de-a lungul tubului...portocalii Link spre comentariu
srdjan Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 e filamentul...bine ca inca apar... dar nu le mai fa sa apara ca arzi filamentul si se pa-pa VFD. pe intuneric trebuie sa se vada f putin incandescenta lor. proneste cum s-a mai spus de pe la vreo 1.5V si mareste pana la maxim 4.5-5V desi dupa mine e cam mult Link spre comentariu
Putz Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Cu filamentu' s-a rezolvat....dar nu se aprind acele cifre care in mod normal ar trebui sa stea aprinse... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 E tensiunea anodica mica gogule ! Plus de asta, la tensiunea de 13V nu stii daca lucreaza integratele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum