Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru VFD -putin ajutor

Putz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Putz

6

• yo9hnf

4

• zal

2

• srdjan

2

Top autori în acest subiect

Uitati-va in primul rand la filament. Unde merg firele de la filament.Cautati datasheetul integratului si vedeti la ce tensiune se alimenteaza . Este posibil ca tensiunea lui de alimentare sa fie si anodica tubului.Eu i-am gasit unuia conexiunile intr-un final....18v anodica si 2-3V filament.

Link spre comentariu

nu m-am uitat in datasheet sa vad ce vine dar daca te pui pe experimentat incearca prima data cu 1.5V la filament... trebuie doar un pic sa devina incadescent pe intuneric... ar fi pacat sa-l arzi... chiar arata bine

Link spre comentariu
Vizitator enastase

intervin si eu :-)

multumita bunavointzei fluffy37 am capatat si eu un astfel de afisaj (inca o data merci!)

am tot citit despre el (aproape nimic n-am gasit) dar pana la urma i-am dat oarecum de cap. am reusit sa-l aprind.

acum mai departe n-am reusit sa-l fac sa si miste... pana acum cand, iar, multzumita lui ZAL am reusit sa vad si eu schema de unde provenea.

eu l-am alimentat printr-un 7812 si un 7806 cu cateva diode sa reduc pana pe la 2.5 - 3V

abandonasem pe moment proiectul dar acum o sa revin! lumina de la VFD este incomparabil mai frumoasa decat a LED-urilor!

Link spre comentariu

Am inseriat 4 diode pe martea de 5 v de la o sursa de pc si am vreo 2 V cu vu-metrul legat....in loc de + -18 alimentez cu + - 13v ....dar nu da nici cel mai mic semn de lumina.... :cry:P.S. : am renuntzat la 2 diode si acum apar 3 linii de-a lungul tubului...portocalii

Link spre comentariu

e filamentul...bine ca inca apar... dar nu le mai fa sa apara ca arzi filamentul si se pa-pa VFD. pe intuneric trebuie sa se vada f putin incandescenta lor. proneste cum s-a mai spus de pe la vreo 1.5V si mareste pana la maxim 4.5-5V desi dupa mine e cam mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări