Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programarea microcontrolerelor

Hubrus

Postări Recomandate

Salutare,Am cateva nelamuriri referitoare la microcontrolere:1. Microcontrolere sunt cu nemiluita...deci de unde stiu eu ce fel de jucarie (programator) sa folosesc pentru programarea lui?2. Ce program si ce limbaj de programare se foloseste pentru programarea acestora?Va multumesc!Cu stima,Vlad

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• volhov

1

• ratza

1

• Hubrus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vrei o lista cu toate tipurile de microcontrollere si progamatoarele ce se pot folosi pentru ele ?Se poate , insa nu vad la ce ti-ar folosi. Nimeni nu lucreaza cu toate familiile/tipurile de microcontrollere.Asa ca:1. Te hotarasti cu ce tip ai vrea sa lucrezi in functie de aplicatiile pe care le ai in minte.2. Descarci de pe net datele de catalog ale acestuia.3. Inveti limbajul ASM pentru acel microcontroller sau inveti un limbaj de nivel inalt si cumperi un compilatorpotrivit cu acesta.4. Revii cu o intrebare legata de programator, "mai la obiect" (asta daca pana la momentul acela nu stii deja raspunsul), sau Google nu te ajuta.Dar daca ai trecut de faza 3, mai mult ca sigur ca nu vei mai avea nevoie de ajutor. :da Succes!

Link spre comentariu

În cazul meu, folosesc ce ?tiu mai bine ?i ce e mai ieftin. Adic?:1. Atmel, pentru c? sînt ieftine ?i ofer? gratuit ?i SDK-urile necesare pentru compilare, degug, flash.2. C, pentru c? e foarte flexibil. Pentru opera?ii critice ca timp cel mai bun e assembler, numai c? e greu de înv??at ?i de urm?rit. În cazul programelor complexe devine un chin scrisul în assembler.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări