Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru R10195?

djDexterboy

Postări Recomandate

Cine stie ceva despre acest filtru si daca mai pot gasi undeva, de cumparat?Mi-a cazut bobina de la bas, si nu reusesc sa inlocuiesc cu alta. :d Nu se potriveste. :d Aiutame :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djDexterboy

3

• v3l0

1

• Sharky

1

• Dj_Dog

1

Top autori în acest subiect

nu prea le am eu cu electronica dar as vrea sa zic shi eu ceva.intradevar bobina are inductantza dar din cate stiu eu are shi o rezistentzadaca bobina lucreaza in C.A. (cum am inteles de mai sus ca e o bobina de filtru) atunci rezistentza bobinei se numeste impedantza, nu?daca am gresit cu aceasta afirmatie imi cer scuze shi rog a fi corectat!!!

Link spre comentariu
Vizitator balog

Multumesc pentru sustinerea colegilor.-impedanta=inductanta+rezistenta(bobine)-recunosc ca puteam sa zic inductanta intrucit aceasta este ceva mai importanta ca rezistenta desi aceasta(rezistenta) nu trebuie sa depaseasca 10% din impedanta difuzorului.

Link spre comentariu
Vizitator balog

Ai perfecta dreptate.Pai majoritatea filtrelor din comert sunt de putere mica, uneori omu isi mai face si filtre si constata ca rezistenta bobinei depaseste 10% din impedanta difuzorului, din punct de vedere al constructorului de bobine conteaza rezistenta, max0,8ohm pentru difuri de 8ohm si max0,4ohm pentru difuri de 4ohm

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Daca eshti putin maniac, desfa si cealta bobina(de pe filtrul celalalt) pentru ca sigur nu vei bobina una identica si...bobineaza-le tu pe ambele sau cumpara 2 identice. In cazu in care poti face rost de sarma si te pricepi sa calculezi bobine, eu zic ca cel mai bine e sa le faci tu si cu un prieten.Sa intinzi bine sarma si pt fixare iti recomand lac de mobila (de mobila, nu de parchet sau altceva) pe care eu l-am folosit deja la acteva bobine cu mare succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări