Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator Sherwood RX-2030R

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iahim999

9

• naebv

6

• zal

1

Top autori în acest subiect

O metoda empirica de a determina tensiunile infasurarilor: cititi la ce tensiune sunt condensatorii de filtraj apoi calculati conform exemplului: 1. C=4700uf la 63Vcc; 2. 60 la suta din 63Vcc =37,8 alegem 37Vcc.; 3. 37/1,41=26,24 alegem 26Vca.;Infasurarea o alegeti de 25-26Vca maxim.Obs. 1.Pentru alimentare simetrica (cu doi cond. de filtraj) veti avea o infasurare de 2X(in exemplu de mai sus o infasurare de 50-52V cu priza mediana). 2.Condensatorii sa fie cei originali sau valoarea tensiunii inscriptionata pe ei sa corespunda cu cea originala. 3.Metoda o veti aplica numai dupa o prealabila documentare in privinta finalilor (tensiuni maxime din datasheet).

Link spre comentariu

Vezi mai bine c? s-o fi întrerupt siguran?a termic? din trafo. De obicei se poate ?unta ?i folose?ti în continuare juc?ria.

Am cautat siguranta termica,dar nu are,ori nu gasesc eu,iar condensatorii au tensiunea de lucru 50VAm incercat cu un transformator cu iesirea de 2x27v si merge etajul final,dar cel original mai avea inca o iesire cu priza mediana si nu stiu de cat poate sa fie :cry:
Link spre comentariu

Posibila si aceasta varianta, pentru a fi sigur ca nu este intrerupt circuitul primar, masurati cati ohmi aveti pe cablul de alimentare retea, cu butonul de power on activat.

Am dat transformatorul jos de pe amplificator si l-am masurat.I-am taiat si mufa si tot nu vrea,am crezut ca nu face contact in mufa :jytuiyu
Link spre comentariu

Traful era prins pe placa de cablaj imprimat sau cati pini sunt in zona infasurarii primare?

Primarul are numai 2 fireSecundarul are 6 2x y volti si 2x z voltix=? z=? aici e problema :jytuiyu
Link spre comentariu

Daca sunt doua borne in zona infasurarii primare iar masurand rezistenta nu va da nimic intre ele, clar sunt doua variante:1.Siguranta termica intrerupta, daca exista (deci trebuie desfacuta izolatia, etc)...2.Infasurare primara intrerupta (deci alt traf sau rebobinat cel existent).

Link spre comentariu

Daca sunt doua borne in zona infasurarii primare iar masurand rezistenta nu va da nimic intre ele, clar sunt doua variante:1.Siguranta termica intrerupta, daca exista (deci trebuie desfacuta izolatia, etc)...2.Infasurare primara intrerupta (deci alt traf sau rebobinat cel existent).

Acum m-au uitat intr-un sistem genius ce il am desfacut(pt piese)Are infasurare de 2x27V si condensatorii sunt pe 50VMai este o problemaCondensatorii din statie imi par umflati(partea de sus),voi masura tensiunea cu traf-ul cel nou,numai sa aflu ce tensiune mai era pe pt afisaj si restul amplificatorului
Link spre comentariu

Nu e prea mult, ei rezista la 38-40Vcc sub 50Vcc.

Multumesc mult de ajutor si sper sa gasesc si tensiune cealalta care merge la afisaj si restul(asa cred) oricum un lucru il stiu ca are priza mediana :dans:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări