costyy86 Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Deesi sunt incepator vreau sa imi fac si eu o sursa SMPS care a fost facuta pe acest forum si a functionat, dar cum nu am cablaj ,sunt nevoiat sa il fac eu cu, cateva modificari, pentru ca vreau sa imi scoata +/-70v pentru doua module AV400,dar am ceva nelamuriri in legatura cu schema, 1. in cercul cel rosu sunt doua fire iesite din traf , si anume PRI-1 si PRI-2, unde vin ele legate? 2.Am intrebat aici pe forum daca pot scoate 70v si mi sa spus ca merge sa rebobinez traful de ferita cu 2-4 spire in plus la secundar si sa leg inca o dioda zenner de 18-20v in serie, dar am vazut in acelasi topic,spunand altcineva ca nu merge chiad daca legi inca un zenner in serie din cauza acelui TL431. Am, atasat si o poza cu o parte sin schema sa vedeti despre ce este vorba. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Nu vad cercul rosu..Poti face sursa aceasta si pt +-70.Poate gasesti cablajul la cineva care are in plus o bucata sau la cei ce au proiectat ca sa nu te mai chinui.. Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Pr 1 si pr2 era inca o tensiune, ceva, nu ai nevoie de acea infasurare, si da daca pui inca un zenner nu o sa modifici tensiunea trebuie sa modifici rezistentele de pe TL431. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Deesi sunt incepator vreau sa imi fac si eu o sursa SMPS care a fost facuta pe acest forum si a functionat, dar cum nu am cablaj ,sunt nevoiat sa il fac eu cu, cateva modificari, pentru ca vreau sa imi scoata +/-70v pentru doua module AV400,dar am ceva nelamuriri in legatura cu schema, 1. in cercul cel rosu sunt doua fire iesite din traf , si anume PRI-1 si PRI-2, unde vin ele legate? 2.Am intrebat aici pe forum daca pot scoate 70v si mi sa spus ca merge sa rebobinez traful de ferita cu 2-4 spire in plus la secundar si sa leg inca o dioda zenner de 18-20v in serie, dar am vazut in acelasi topic,spunand altcineva ca nu merge chiad daca legi inca un zenner in serie din cauza acelui TL431. Am, atasat si o poza cu o parte sin schema sa vedeti despre ce este vorba. Oameni buni, va rog puneti titluri mai de " Doamne-ajuta ". La urmatorul titlu anapoda, inchid topicul. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 26, 2010 Administratori Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 asta trebuie mutat la surse, nu are ce cauta aici Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Vezi ca l-am mutat aici:viewforum.php?f=41 Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Multumesc si scuze ca nu am postat unde trebuie. Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2010 Am tot citit pe forum sdespre surse de alimentare, si am vazut ca functioneaza la Hz diferiti, am si eu o intrebare, tomai mi-am achizitionat un nou multimetru pentru ca cel vechi s-a defectat.Acesta masoara si temperatura, si Hz, desi pare o intrebare banala, cum se masoara Hz de exemplu la reteaua electrica? Dau multimetru pe Hz, si bag fisele in priza ca si cand masor volti? sau trebuie legat in serie cu un consumator? Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Acesta masoara si temperatura, si Hz, desi pare o intrebare banala, cum se masoara Hz de exemplu la reteaua electrica?Daca e DT9208A nu incerca sa bagi sondele in priza, se pare ca rezista numai pana la 250V instantaneu, si la priza ai 230x1,41=320V, deci se va defecta.Se masoara frecventa in secundarul unui traf de 9V( de exemplu) simplu! Link spre comentariu
costyy86 Postat Februarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2010 Da exact deacela este, atunci nu risc , mersi de raspins si atentionare, temperatura in schimb cred ca o masoara destul de bine, am reglat statia de lipit cu el Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum