Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD = TFT ?

alexutu

Postări Recomandate

am o nelamurire legat de monitoarele lcd sau tft .care e diferenta? sunt 2 tehnologii de monitoare aparte sau sunt ceva care se imbina? din cate am gasit LCD=lichid cristal display si TFT=thin film technology,dupa cunostintele mele sunt 3 tehnologii legate de diplayuri de ultima generatie: LCD, PLASMA, LED.VA ROG SA MA LAMURITI DESPRE TFT .rog doar cei care stiu exact despre acestea , nu vreau sa fiu bagat in ceata mai mult decat sunt. multumesc.si care credeti ca ar fi mai buna ca tenhologie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danb1974

1

• alexutu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din cîte ?tiu eu, LCD semnific? mai multe tehnici de realizare a display-urilor cu cristale lichide, din care una este TFT. Sper s? nu confund cu altceva, dar parc? TFT-ul este cumva legat ?i de faptul c? tehnologia permite ?i realizarea local? a unor elemente active de circuit (tranzistoare) cu rol de control direct. S-ar putea s? gre?esc.

Link spre comentariu

led in mod normal inseamna un panou lcd cu iluminare led (in loc de neon), fie pe circumferinta cu sistem de dispersie fie din spate pe toata suprafata, caz in care se pot folosi led-uri multicolore care sa "ajute" in cazul zonelor cu o tenta domintantaExceptie panourile care chiar sint cu led-uri, folosite afara sau in spatii mariplasma intr-adevar e alta tehnologie, ceva de gen mini beculete cu gaz, colorate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări