Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum fac un woofer sa scoata numai medii?

dragon82

Postări Recomandate

eu am pus asa pt ca diful meu e mic in watzi fata de diful de bas ,eu zic ca poti incerca prin tatonare,ideea de filtru pe medii trebuie inteleasa(la nivelul nostru)bobina inseriata cu diful taie din inalte iar cea din paralel taie din bascondesatorul mai taie din putere

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

10

• __farad__

6

• mariobe

5

• CBI

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Aha,pe intelesul tuturor,trebuie 2 bobine una in serie cu difuzorul si una in paralel cu difuzorul iar condensatorul tot in serie dupa bobina.Daca inteleg eu trebuie sa inteleaga si tovarasul meu. :da

Link spre comentariu

Total haotica explicatia.Daca doar inseriez o bobina nu raman fara inalte.Sau daca o pun in paralel raman fara bas.Toate elementele impreuna formeaza un filtru trece banda.O incinta cu trei cai are trei filtre fiecare alimentand diful sau:un filtru trece-jos un filtru trece-banda si un filtru trece-sus.

Condensatoarele nu vor limita nicicand puterea.Prin capacitatea lor lasa sa treaca curentul alternativ de audiofrecventa.Frecventele pe care le lasa sa treaca sunt influentate de capacitate(cu cat este mai mica cu atat vor fi lasate sa treaca frecvente mai inalte) care insa vor avea aceeasi putere atat la intrare cat si la iesirea din condensator.

Link spre comentariu

e o chestie adevarata ,cel putin teoreticasa spunem ca detinem un woofer 100w conectat la un amplif de 200 w printr-un condesator de 1mf,dam volumul la maxim.ce zici ardem diful?nu stiu teorie dar i-ti zic asa, eu bag 25 w prin filtru ala inventat de mine intr-un dif dintr-un satelit de 5w ,nici pe dracu nu are si nu intra decat medie in el

Link spre comentariu

inspira-te din asta ,i-a partea de medii si roaga pe careva sa te ajute sa realizezi bobinele alea ,exista tabele cu dimensiunea sarmei folosite,suport etc,eu incerc sa spun ca omul vrea sa auda vocea lui guta pe diful ala nu viori pe vivaldie chiar asa greu de ajutat omul asta

Link spre comentariu

e o chestie adevarata ,cel putin teoreticasa spunem ca detinem un woofer 100w conectat la un amplif de 200 w printr-un condesator de 1mf,dam volumul la maxim.ce zici ardem diful?nu stiu teorie dar i-ti zic asa, eu bag 25 w prin filtru ala inventat de mine intr-un dif dintr-un satelit de 5w ,nici pe dracu nu are si nu intra decat medie in el

Nu-l ardem pt ca nici milivolt de joase n-o sa ajunga la el.Difurile de bass poti sa torni in ele inalte cat te tine finalu' ca nu le doare.El este sensibil la joase nu la medii si inalte.Daca este cum spui tu ar insemna ca daca la intrare intr-o incinta cu trei cai am 100W si folosesc schema de filtre pe care chiar tu ai pus-o mai sus pe tweeter nu mai am 100W????(pt ca inaintea lui am un condensator nu-i asa)Nu confunda stiinta cu plezneala.Experimentele pe care le faci tu acum cu filtre conzi si bobine le faceam si eu acum vreo 12-13 ani.Daca un dif a fost conceput pt o banda de frecventa si o anumita putere atunci inseamna ca el ofera tot ce poate in acel domeniu.Daca tu esti contabil si eu te urc pe un camion poate te vei descurca sa-l conduci dar asta nu inseamna ca esti camionagiu.Tot asa si cu difurile.Fiecare trebuie folosit in scopul pt care a fost conceput.Asta daca vrei auditie nu zgomot.
Link spre comentariu

desi scriu cam tarziu vad,te asigur ca remarca a fost o gluma pe care vad ca nu ai inteles-o ,acel emoticon din coada poate ca nu apare in browser la toti Totusi ai primit si o mica indicatie,dar pe aia nu ai vazut-o ,ca deh.Ca ai formulat o intrebare ambigua nu ai obs,intrebare care era clara poate pt tine ,pt restul ne arata cat de 'intersat' esti de ce vrei sa realizezi( sectiunea pt intrebari de genul e putin mai jos )daca vroiam sa scriu acid,iti spuneam ceva mai la subiect,ca de ex dupa atata timp si munca de convingere pe care ai dus-o cu unii dintre noi,incercand sa ne explici ce e cu hertzii si frecventele alea,inca nu ai avut macar putina tragere de inima sa aflii cum se folosesc si ce fac condensatorii si bobinele alea acolo,inventand scuze ca nu gasesti pe wikipedia si google,si punand intrebari intr-o sectiune destinata unor discutii putin mai ridicate de casa pionerului In locul colegilor eu chiar nu as mai scrie pt ca nu ai deloc bunavointa sa studiezi ceva in timpul liber,si se vor umple iar pagini intregi de intrebari penibile la care raspunsul se afla chiar si pe acest forum in topicuri destul de recente.Chiar si in explicatiile unora sunt destule greseli pe care le vei prelua de bune,si asta pt ca si multi altii trateaza totul cu superficialitate,vorbind de filtre,boxe si alte nave ,dar baza...0,doar din placerea de a se afirma cumva.Experimentele prin care pui piese la nimereala si apoi ne explici descoperirile nu va duce niciodata la ceva bun si nici nu va fi folositor cuiva vreodata.Daca chiar era pt un prieten,puteai sa-l lasi si pe el sa se descurce ca poate mai intelegea ceva

Link spre comentariu

urmareste forumul prin mai multe sectiuni si o sa observi singur fara a indica eu pe cineva cu degetul interventiile la plesnealaexista sectiunea asta unde nu cred ca se va supara nimeni in cazul unor intrebari de liceu sau scoala generala sau exprimari gresiteviewforum.php?f=66

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări